koupě discovery II
Moderátor: Miky_CZ
koupě discovery II
Zdravím,chtěl bych pořídit disco II rok 03-04,offroad jsem nikdy neměl,ale toužím po něm již dlouho,na co si mám dát při koupi pozor,chtěl bych TD5 motor o kterém jsem neslyšel moc chvály,ale zdá se mi to jako nejlepší varianta,také čipovat tenhle motor nebo ne.Není někdo z Prahy s tímto autem,abych se na něj podíval,možná svezl-Náklady samozřejmě uhradím-jestli to není troufalé to po někom chtít.Děkuji
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Re: koupě discovery II
Ako by som sa počul pred 4 rokmi. Tiež som tápal a hladal, rozhodoval sa medzi Disco a P38. Nakoniec som kúpil DII TD5 03". No po 2 rokoch šla do sveta a volil som starší ročník, tiež TD5. Nemyslím, že sa máš čoho báť. Tak ako každé 10r. auto aj LR má nárok na nejaké muchy. U offroada musíš rátať s tým, že je predsa len trochu náročnejšie na údržbu.
Osobne Ti radím, kupuj auto od niekoho z fóra. Všetci sa tu minimálne virtuálne poznáme a nikto z nás nemá chuť pokaziť si renomé len preto, že predáva za neúmerne vysokú cenu, navyše v inom stave ako je deklarované v inzeráte. Pozor na náhodných inzerujúcich, ktorý majú 1 príspevok aj to je samotný inzerát.
A na záver:
-čo od auta očakávaš, resp na aký účel ho potrebuješ. U LandRoveru samozrejme stačí ako dôvod jednoducho to, že ho chceš
- aká je Tvoja predstava o cene
Osobne Ti radím, kupuj auto od niekoho z fóra. Všetci sa tu minimálne virtuálne poznáme a nikto z nás nemá chuť pokaziť si renomé len preto, že predáva za neúmerne vysokú cenu, navyše v inom stave ako je deklarované v inzeráte. Pozor na náhodných inzerujúcich, ktorý majú 1 príspevok aj to je samotný inzerát.
A na záver:
-čo od auta očakávaš, resp na aký účel ho potrebuješ. U LandRoveru samozrejme stačí ako dôvod jednoducho to, že ho chceš

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Použití určitě na hory,mám 2t karavan a cesta na chatu je tak pro traktor a samozřejmě hlavně chtíč.Samozřejmě,že od někoho z fora by to bylo nejlepší,ale nechci zase nějaké zvedlé monstrum,potřebuji to také na provoz po měste( možná monstrum později),cena okolo 200tkč
- Acon
zdvihnutie ešte nemusí byť monštrum
Je to za účelom použitia väčších pneumatík (čo do priemeru,nie šírky) čo znamená lepšiu trakciu. Čo podľa Tvojich slov "a cesta na chatu je tak pro traktor" určite využiješ. 2t príves je pre DII OK (viď vlákno o ťahaní prívesov http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =14&t=3916" onclick="window.open(this.href);return false; )
Ale nie sú samozrejme nutné žiadne úpravy. Aj sériové auto veľmi dobrú prejazdnosť terénom. Obmedzovať Ťa budú len plastové nárazníky

Ale nie sú samozrejme nutné žiadne úpravy. Aj sériové auto veľmi dobrú prejazdnosť terénom. Obmedzovať Ťa budú len plastové nárazníky

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
... a taky pud sebezáchovy. Jinak má Acon pravdu, auto s 2" liftem se nerovná na silnici nezkrotný bestiiAcon píše:zdvihnutie ešte nemusí byť monštrumJe to za účelom použitia väčších pneumatík (čo do priemeru,nie šírky) čo znamená lepšiu trakciu. Čo podľa Tvojich slov "a cesta na chatu je tak pro traktor" určite využiješ. 2t príves je pre DII OK (viď vlákno o ťahaní prívesov http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =14&t=3916" onclick="window.open(this.href);return false; )

Land Rover Discovery 2 Td5
zdravím
..jjj je to tak 2" se vůbec neboj,, pokud je to dobře a správně udělané, tak auto jede úplně v pohodě i na silnici a na spotřebě snad ani znát není, mám pneu 245/75/16 (i v TP zapsané), (orig 235/70/16) zatím jenom do terénu a v zimě, takže co spotřeby se týče tak nemohu posoudit rozdíl, ale kolem 10ti se v zimě pohybovala takže také
, ale jízdní vlastnosti na silnici paráda, sedí výrorně (disky BMWplechy jsou asi o 8mm ven, oproti origo
)....rozhodně to není zvedlé monstrum
...a plasty? nejsou do terénu ani náhodou
..předek už jsem měl při koupi a zadní je už samej nejt
jenom proto, že je porát něco třeba dřív
...dej si bacha na těsnost přídavné převodovky (repas s výměnou asi kolem20tis., záleží, kde netěsní), řízení - převodka...
KUPUJ jen s uzávěrkou mezinápravy!!! (i třeba nevyvedenou do kabiny-ovládání se dá bez problémů dodělat) - v bahně, výjezdy, sníh je to hooodně znát (když mi nefungovala porát jsem někde řešil jak na to, naposledy fungovala jak má a ze všeho jsem se dostal bez tahání fakt funguje
...ještě,mám jenom pružiny takže o starost méně, na DIII se mi podvozek na vzduchu moooc líbil , ale byl jsem překvapený, že i pružiny po výměně jsou paráda
...jinak je to mé jediné auto a po městě jezdím také dostatečně, mám sice kolo, ale jsem línej
..mezi námi DII a Land, nebo Rangi do města v dnešní době je správná volba..aspoň se člověk nebojí o život 
hodně štěstí

...a plasty? nejsou do terénu ani náhodou

...dej si bacha na těsnost přídavné převodovky (repas s výměnou asi kolem20tis., záleží, kde netěsní), řízení - převodka...
KUPUJ jen s uzávěrkou mezinápravy!!! (i třeba nevyvedenou do kabiny-ovládání se dá bez problémů dodělat) - v bahně, výjezdy, sníh je to hooodně znát (když mi nefungovala porát jsem někde řešil jak na to, naposledy fungovala jak má a ze všeho jsem se dostal bez tahání fakt funguje

...jinak je to mé jediné auto a po městě jezdím také dostatečně, mám sice kolo, ale jsem línej

hodně štěstí
DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
Acon píše:Ako by som sa počul pred 4 rokmi. Tiež som tápal a hladal, rozhodoval sa medzi Disco a P38. Nakoniec som kúpil DII TD5 03". No po 2 rokoch šla do sveta a volil som starší ročník, tiež TD5. Nemyslím, že sa máš čoho báť. Tak ako každé 10r. auto aj LR má nárok na nejaké muchy. U offroada musíš rátať s tým, že je predsa len trochu náročnejšie na údržbu.
A na záver:
-čo od auta očakávaš, resp na aký účel ho potrebuješ. U LandRoveru samozrejme stačí ako dôvod jednoducho to, že ho chceš![]()
Na to bych taky moc nespolihal

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
Na to bych taky moc nespolihal
Na co by ses nespoléhal? Na kup auta od někoho z fóra?
Ne vždy to vyjde na 100%, někdo je náročnější, někdo přehlídne závady mávnutím rukou.
Já jsem koupil auto taky z fóra a i když jsem na místě našel ještě nějaké závady "navíc" oproti inzerátu, stejně jsem byl dopředu rozhodnutý to vzít. Ideální kupec.
V každém případě, pokud vezme auto od někoho zde "známějšího", ne s jedním příspěvkem, je to rozhodně lepší, než jít do autobazaru a vybrat auto podle venkovního vzhledu nebo vlastně brát auto z bazaru všeobecně. Anonymní kup, navíc si s tím bazary občas ještě pohrají (zamaskování závad, stáčení tachometrů, výměna gum, baterií, demontáž doplňků s nabídkou kupu nad rámec základní ceny a pod.).
Většinou zde nabízené auto servisoval někdo z "místních" a lze se tak doptat na skutečný stav.
Případně koupit od nich přímo nebo si od nich nechat dovézt či upravit na míru.
Dnes bych kupoval auto zase jen tímto způsobem, bazar v žádném případě.
Na co by ses nespoléhal? Na kup auta od někoho z fóra?
Ne vždy to vyjde na 100%, někdo je náročnější, někdo přehlídne závady mávnutím rukou.
Já jsem koupil auto taky z fóra a i když jsem na místě našel ještě nějaké závady "navíc" oproti inzerátu, stejně jsem byl dopředu rozhodnutý to vzít. Ideální kupec.
V každém případě, pokud vezme auto od někoho zde "známějšího", ne s jedním příspěvkem, je to rozhodně lepší, než jít do autobazaru a vybrat auto podle venkovního vzhledu nebo vlastně brát auto z bazaru všeobecně. Anonymní kup, navíc si s tím bazary občas ještě pohrají (zamaskování závad, stáčení tachometrů, výměna gum, baterií, demontáž doplňků s nabídkou kupu nad rámec základní ceny a pod.).
Většinou zde nabízené auto servisoval někdo z "místních" a lze se tak doptat na skutečný stav.
Případně koupit od nich přímo nebo si od nich nechat dovézt či upravit na míru.
Dnes bych kupoval auto zase jen tímto způsobem, bazar v žádném případě.
Discovery je životní styl.
- Acon
Máš niečo konkrétne na mysli? Osobne radšej kúpim auto od aktívneho člena fóra, ktorého ak nie ja, tak mnohí iní osobne poznajú, prípadne ho servisoval niekto z fóra o kom viem, že "je v obraze". Ako od anonyma z bazáru. Aj keď aj som kupoval práve mimo fóra, no v 1. prípade som o tomto fóre ani nevedel a v 2. to bolo od neaktívneho člena fóra, ale servisované bolo u Pešlíka. A kúpil som dobre.brudr píše:Acon píše:...
Osobne Ti radím, kupuj auto od niekoho z fóra. ...
Na to bych taky moc nespolihal![]()
Acon píše:Máš niečo konkrétne na mysli? Osobne radšej kúpim auto od aktívneho člena fóra, ktorého ak nie ja, tak mnohí iní osobne poznajú, prípadne ho servisoval niekto z fóra o kom viem, že "je v obraze". Ako od anonyma z bazáru. Aj keď aj som kupoval práve mimo fóra, no v 1. prípade som o tomto fóre ani nevedel a v 2. to bolo od neaktívneho člena fóra, ale servisované bolo u Pešlíka. A kúpil som dobre.
Konkretne svoji zkusenost,se ukazaly zavady ktery normalne neuvidis.(rozvody,rozvodovka,loziska v naprave+naboje)
tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- Acon
aj kôň má 4 nohy a potkne sa. Nič nie je 100% no ide o pravdepodobnosť. Sú tu ľudia, ktorým by som určite veril.
- Land Lover
- auto: LR Discovery II Td5
Ty plastové nárazníky jsou plastové jenom zvenku, jinak se dají běžně použít jako radlice na sníh.