Jakou naftu a kde tankovat?

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Zpráva
Autor
discover
auto: LR D4
Kontaktovat uživatele:

Jakou naftu a kde tankovat?

#1 Příspěvek od discover » 05 pro 2007 12:36

Toto tema si zaslouzi pozornost, proto jsem je zde otevrel.
Tak bohuzel, ale musim s politovanim konstatovat, ze moje spokojenost s OMV skoncila. Do vcerejsiho dne jsem pres rok tankoval vyhradne u OMV. Pri spolecnem podzimnim vyletu, zrejme delsi cestou na Moravu, jsem u auta zaznamenal jakoby ztratu dechu a tahu, misty opozdenou reakci na plynovy pedal. Dilem jsem to pricital "nacate spojce" a snad i malinko palivu. Pravidelne davam aditiva a pridal jsem navic i pripravek proti "dusnosti motoru...". Beze zmen, snad nepatrne lepsi. Predevcirem syn, ktery rovnez tankoval poze OMV do Forda Focus, vyjimecne tankoval u Shellu a ejhle, motor lepe startuje, lepe akceleruje, spokojenost. Ja vcera zkusil arktik naftu u Agipu a rovnez zazrak, dusnost motoru pryc, jiny tah, neduh je pryc, rovnez spokojenost.
Evidentne se u OMV neco s naftou stalo. Pisu to sem proto, aby i ostatni se zamerili na palivo a svym milackum nechtene neublizovali. Jestli nekdo udelate stejnou zkusenost, vyveste to treba sem, at ve vire ve znacku, nejakym chytrakum nenaleti dalsi. :lol: :lol: :lol:

Admin
Admin fóra
tel.: +420 777 883 488
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Admin » 05 pro 2007 13:40

Už se tady něco podobného probíralo
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... ight=power

discover
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od discover » 05 pro 2007 15:13

Tak jsem to omylem vlozil i na puvodni vlakno:)))
Zamerne jsem to pretahl sem, protoze tam a pod tim nazvem by to nikdo nehledal a neni to prkotina. Je to zasadni vec a zaslouzi si pozornost. Me tak napriklad odpadl velky problem. :lol: :lol: :lol:

Land Jirka
tel.: +420731913431
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Land Jirka » 05 pro 2007 16:07

Skoro všechny paliva prodávané u nás pocházejí ze stejného zdroje. :wink:
Jezdím na naftu ve svých autech dvacet let a tankuju kde mě napadne a poslední dobou jsem neměl žádnej problém. Do nafty zásadně nic nepřilejvám, ani v zimě. Je pravda, že někdy auta jedou znatelně lépe, ale záleží i na počasí.

OME

#5 Příspěvek od OME » 05 pro 2007 18:08

Jezdím na naftu opravdu dlouho a již několikrát jsem měl podobný problém.Bohužel se vždycky nakonec chyba objevila jinde.Bordel v nádrži,voda v odkalovači,filtry a podob.Mrzelo mě to protože bych si rád zchladil žáhu na pumpařích.Přídavná aditiva jsou skutečně vyhozené peníze.V největších mrazech trochu benzinu a je po problému.

discover
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od discover » 05 pro 2007 19:17

Poslednich par let "jdu s dobou", teda aditiva, ale pred par lety, tak jako ty, Ome, v zime na nadrz 1-2 litry benzinu a bylo. Ovsem dnes jsou motory vybiravejsi. A lidi, kolikrat se na ty "chudaky" divam a misto sobe doprejou autum. Divna doba. :lol: :lol: :lol:

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#7 Příspěvek od RudaK » 05 pro 2007 20:10

discover píše:Poslednich par let "jdu s dobou", teda aditiva, ale pred par lety, tak jako ty, Ome, v zime na nadrz 1-2 litry benzinu a bylo. Ovsem dnes jsou motory vybiravejsi. A lidi, kolikrat se na ty "chudaky" divam a misto sobe doprejou autum. Divna doba. :lol: :lol: :lol:
Tak tak Stando taky mám ten pocit.Autu je přáno a člověk se nějak zařídí.Jinak do PHM jsem nikdy nic nepřiléval a šlo to.Asi mírné klima,kde vegetím.Podle mě jde doba ohledně PHM do kopru ... ! ( vymejšlení s povinným přidáváním řepky ap... ) :wink: Ruda
p.s. Co naděláš.Proti větru se nedá čůrat.Doba je doba.! :idea:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#8 Příspěvek od RudaK » 05 pro 2007 20:10

discover píše:Poslednich par let "jdu s dobou", teda aditiva, ale pred par lety, tak jako ty, Ome, v zime na nadrz 1-2 litry benzinu a bylo. Ovsem dnes jsou motory vybiravejsi. A lidi, kolikrat se na ty "chudaky" divam a misto sobe doprejou autum. Divna doba. :lol: :lol: :lol:
Tak tak Stando taky mám ten pocit.Autu je přáno a člověk se nějak vytrácí.Jinak do PHM jsem nikdy nic nepřiléval a šlo to.Asi mírné klima,kde vegetím.Podle mě jde doba ohledně PHM do kopru ... ! ( vymejšlení s povinným přidáváním řepky ap... ) :wink: Ruda
p.s. Co naděláš.Proti větru se nedá čůrat.Doba je doba.! :idea:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Jarys

#9 Příspěvek od Jarys » 06 pro 2007 01:42

U nás je klima trošku hrubé... takže tři čtyři litry benzínu na devadesát litrů nafty je povinnost, jinak ráno nenastartuju. Mluvím o všech autech i s tím nejmodernějším motorem.
Disco mi zachránilo život

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hunter » 06 pro 2007 10:39

Ale tim benzinem se pak zhorsi mazivost, nebo ne? Jinak ja jsem zkusil nedavno vzit naftu u Benziny, jednak proto, ze jsem nemel cas zajet k Shellu, ktery mam o kus dal nez tu Benzinu, a jednak proto, ze mi ji doporucil kamos, ktery ma autoservis. A hned po odjeti od stojanu bylo znat, jak to najednou jede jako raketa :shock: Ta Benzina je ale velka, velky obrat. U male bych to asi nebral. S OMV (tady u nas) nemam taky dobrou zkusenost, navic ten kamos mi trochu "osvetlil", co s naftou tady u OMV dela najemce, hruza :evil: A to je podle mne problem vetsiny pump, zalezi, jak se chova najemce. Znacka s tim nema mnoho spolecneho.
Free Td4 2004 HSE automat

Lád'a P

#11 Příspěvek od Lád'a P » 06 pro 2007 10:51

Nazdar Stando.Já se také připojím k debatě.Jsem sice v trochu jiné situaci než vy všichni přítomní,protože mám svou naftu.Když ale musím chtě nechtě natankovat mimo firmu tak nejraději čerpám u Shelu.Je to pro mne jistá záruka spokojenosti a bezstarostné jízdy.Co bych pro svoji Barušku neudělal :lol:

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hunter » 06 pro 2007 10:54

Jo to jsem nenapsal, taky jinak vetsinou beru u Shellu VPower, ale nekde tu zaznelo, ze VPower ne, jedine normalni naftu. Tak nevim. A ze nemaji naftu zimni, coz podle mne vzhledem k predepsanym normam, neni u nas mozne.
Free Td4 2004 HSE automat

motohanz
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od motohanz » 06 pro 2007 11:08

OMW velkej problem..... :!: :!: :!: mam to otestovano jezde z dob jezdeni a zavodeni na motorce....citelna ztrata vykonu a u naprazenejsi motorky i cukani...slo teda o benzin ale to je fuk...a co se tyce benziny a tak v te dobe to bylo s ni skoro stejny ale mozna ze uz se zlepsili..o OMW vim ze ne.. :roll:
MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

Nafta

#14 Příspěvek od Miloš II » 06 pro 2007 11:31

OME píše:Jezdím na naftu opravdu dlouho a již několikrát jsem měl podobný problém.Bohužel se vždycky nakonec chyba objevila jinde.Bordel v nádrži,voda v odkalovači,filtry a podob.Mrzelo mě to protože bych si rád zchladil žáhu na pumpařích.Přídavná aditiva jsou skutečně vyhozené peníze.V největších mrazech trochu benzinu a je po problému.

:idea: Pravdou je, že při montáži topení jsem demontil čerpadlo a jelikož jsem měl plnou nádrž potřeboval jsem něco nafty vycucnout. Vytáhl jsem tak 10l dírou po čerpadle a hadicí jsem šmejdil po dně nádrže a koukali by jste co jsem vytáhnul za ty leta. Miloš II :idea:
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

Stavros
tel.: 603145905
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Stavros » 06 pro 2007 11:41

fakt je, ze nechapu, kdo vymyslel, ze na ty nadrzi neni odkalovak, to cerpadlo je jeste pred filtrem, takze je prvni na rade. Opravte me, pokud se mylim. Na filtru je taky odkalovak a neskodi to nekdy trosku odpustit. Ja to jednou za pul roku udelam a jeste se mi nestalo teda, ze by z toho tekly sracky, ale jistota je jistota.

Návštěvník

Oprava

#16 Příspěvek od Návštěvník » 06 pro 2007 12:22

To Hunter:
Omlovam se za nepresnost, byl to Agip jenz jeste predvloni nemel zimni naftu a na to jsem dojel :lol: :lol: :lol:

Pozdrav Ladovi P z HH :lol: :lol: :lol:

discover
Kontaktovat uživatele:

omluva

#17 Příspěvek od discover » 06 pro 2007 12:49

Omlovam se, jsem permanentne prihlaseny a presto se mi stane toto. Je to nemile, lec stane se :lol: :lol: :lol:
discover
pro Admina: proc mi nedrzi trvale prihlaseni????????

Lád'a P

#18 Příspěvek od Lád'a P » 06 pro 2007 13:19

Stando je to asi tím že nejsi naprosto oddán :lol: Jako my ostatní :wink:

discover
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od discover » 06 pro 2007 14:17

Asi ano :lol: :lol: :lol:

OME

#20 Příspěvek od OME » 06 pro 2007 15:04

Pánové Def.s motorem 300tdi má odkalovač objemu asi 1/2 litru před čerpadlem a přesto je to někdy málo.Jinak naftu u nás vyrábějí asi 2 nebo 3 rafinerie tak nevím.

Odpovědět