neco je "polamany"
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Re: neco je "polamany"
Přesně tak, větrák je dvourychlostní, na tělese topení je krabička a v ní odpor pro nižší rychlost.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- ramjah
- auto: na čas zas nic..:(
no a to že fouká ven asi ale normální neni ne?
pani prepacte ze to cpem sem ale co som prehladaval forum nic take som tam nenasiel.....
a predsa len je toto rubrika s nazvom neco je polamany....
mam problem s TC
a to taky ze ked ju zapnem( mam tam na to vypinacik), tak sa nahodi TC ale kontrolka ABS zostane svietit ( co teda znaci ze ABS sa neaktivovalo) co by ma az tak moc netrapilo...., ovela horsie je vsak to ze ked idem normalne po ceste, tak mi auto robi take veci, ze mi zabrzdi lave predne kolo ( TC ) a potom zase pusti...., tak momentalne jazdim z vypnutym ABS a TC
- tlak v pneu vsade rovnaky
- cidla zvajne funguju inak by sa cely aparat hned odstavil
- deje sa to v rychlostiach okolo 50-60km a nieje to moc sranda v premavke
brzda brzdi normalne aj pri vyp. aj zap. ABS+TC
,mate niekto neake napady?mohla zblbnut RJ-ABS?
pls help
a predsa len je toto rubrika s nazvom neco je polamany....
mam problem s TC
a to taky ze ked ju zapnem( mam tam na to vypinacik), tak sa nahodi TC ale kontrolka ABS zostane svietit ( co teda znaci ze ABS sa neaktivovalo) co by ma az tak moc netrapilo...., ovela horsie je vsak to ze ked idem normalne po ceste, tak mi auto robi take veci, ze mi zabrzdi lave predne kolo ( TC ) a potom zase pusti...., tak momentalne jazdim z vypnutym ABS a TC
- tlak v pneu vsade rovnaky
- cidla zvajne funguju inak by sa cely aparat hned odstavil
- deje sa to v rychlostiach okolo 50-60km a nieje to moc sranda v premavke
brzda brzdi normalne aj pri vyp. aj zap. ABS+TC
,mate niekto neake napady?mohla zblbnut RJ-ABS?
pls help
- ramjah
no tak mam další záhadu na autě, při jízde po silnici s kolema rovně je vše v pohodě, ale pokud zahnu volantem, hlavně teda do prava začne kdesi od zadu ozývat zvuk jako když někdo krouhá železo, tak jen jestli se s tim někdo nesetkal, abych věděl na co se mam připravit. Prošel sem pohledem spodek, tyče řízení a klouby se svevolně nehýbou, rejdová koule neteče, šel sem po kardanu ten nějakou vuli nevykazuje, nikde tam nic neteče.....
tak rozšíření poznatku, pro rychlostech do 30km to nedělá, stejně tak pro neutrálu...
tak rozšíření poznatku, pro rychlostech do 30km to nedělá, stejně tak pro neutrálu...
- ramjah
ještě mě napadlo jestli to nemuže být nedostatkem náplně v zadním diferencialu, ačkoli se pohledově zdá že těsní, zvuky by tomu mohli odpovída, ačkoli u defa kdo ví...zadek ma salisbury, nevíte kdo ji mate jak je to s plněním (ještě sem ji nerozdělaval)
a nebo je to ložislo na kole a pak se teda nechutně přenáší zvuk
a nebo je to ložislo na kole a pak se teda nechutně přenáší zvuk

- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
Já to mám taky, zatím slabě. Předpokládám že se hlásí ložisko že chce zpátky na svět
!

- ramjah
který? mě fakt příjde že logicky by to mělo bejt na předku když to dělá při rejdu,ale zvuk jde od zadu což mě dost mate:D
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
ano setkal, lozisko bylo tak ko/povolene, ze drel krouzek abs o naboj kola, kotouc o desticky atdramjah píše:který? mě fakt příjde že logicky by to mělo bejt na předku když to dělá při rejdu,ale zvuk jde od zadu což mě dost mate:D
pozor, nepomuze pouze nadzvednout kolo a zkusit pohybat, drzi to poloosa, takze sundat poloosu a az pak poznas jestli neni to lozisko povolene
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
- Johny R
Jsem zas špatně četl. Ložisko když je hyn se spíš projevuje hučením, to je můj případ. Zatím mi to dělá taky jen v pravé zatáčce. Jistli je to cinkavý zvuk kovu tak je spíš asi fakt něco povolené (nebo s větší vůlí). Jo a předpokládám že v pravé zatáčce je větší tlak na levou stranu, ale lepší asi je si postupně kola zvednout a pomalu protočit. Ostatně teď k tomu je při přezouvání dobrá příležitost 

- ramjah
jo to já sem dělal, pravý přední mi přišlo lechce přidřený, ale spíš na brzdiči, tak sem rozebral brzdu a klasicky uvolňoval pístky, vratil sem to zpět a přišlo mi že by to mohlo bejt lepší, ale nebylo, zvuk jde pořád zezadu 

- ramjah
Miky_CZ : no dneska jedu za chlapkem co defy děla a má na to vybavení tak uvidim, každopadně sem vyloučil variantu že by to bylo od nedostatku náplně v nápravě, tu sem rozdělal a bylo tam akorát a byla v pořádku.
- ramjah
tak něco bylo opravdu polámaný
obě ložiska v pravo vypadala následovně, matice sem sundal v pohodě,všechno šlo dolů, vyčistit, nový ložisko na přední nápravě a jak nam to ztichlo 

- Přílohy
-
- defekt.jpg (67.92 KiB) Zobrazeno 5273 x
- Johny R
Tak to už musel být rachot
! Ale co ty auta vydrží
! Ložiska mám doma v krabici, ale furt to odkládám až na jaro, no ale jak to vidím, nevím, nevím
!

- ramjah
no rachot ot byl pěknej, jakože hučení a sem tam takový cinkání (asi jak tam lítaly ty kousky klece
) hele neodkládej to, je to práce na dvě hodky jedna náprava 

- Eddef
- auto: LR Defender110SW Td5
aJohny R píše:Tak to už musel být rachot! Ale co ty auta vydrží
! Ložiska mám doma v krabici, ale furt to odkládám až na jaro, no ale jak to vidím, nevím, nevím
!
mohol by si mi prosím pozrieť číslo toho ložiska, tiež by som si ich pre istotu zohnal, mam už 310 000 km a netuším, či ich niekto niekedy menil. diky.
LR Defender 110 SW Td5
...ani ich nemen budu jak nove. Iba ich premaz.Eddef píše:... mam už 310 000 km a netuším, či ich niekto niekedy menil. diky.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- ramjah
Eddef píše:aJohny R píše:Tak to už musel být rachot! Ale co ty auta vydrží
!
mohol by si mi prosím pozrieť číslo toho ložiska, tiež by som si ich pre istotu zohnal, mam už 310 000 km a netuším, či ich niekto niekedy menil. diky.
cus ja sem použil Ložisko náboje kola - STC4382 (Náhrada za díly:RTC3429, 606334,GHB197)
prepacte pani ze zase otravujem, no podobny problem z TC a ABS som tu nenasiel.....
vsetky poistky ok
diagnostika vypisala predne senzory, tak som slohol bratove (tiez def td5)
a stale kontrolky svietia (abs/tc)
mate niekto neaky napad co by to mohlo byt?
vsetky poistky ok
diagnostika vypisala predne senzory, tak som slohol bratove (tiez def td5)
a stale kontrolky svietia (abs/tc)
mate niekto neaky napad co by to mohlo byt?
- Eddef
- auto: LR Defender110SW Td5
Diky, tieto kódy poznám. Skôr by ma zaujímalo číslo podľa Timken, alebo SKF.Johny R píše:cus ja sem použil Ložisko náboje kola - STC4382 (Náhrada za díly:RTC3429, 606334,GHB197)
To Danodef: ani nechcem meniť, ale nie je na škodu mať doma nejakú rezervu, čo ak.
LR Defender 110 SW Td5
- JakubDolezal
- tel.: 702091816
- auto: Discovery 2
Zdravím pánové, využiji starší téma. Po jeho přečtení mám skoro jasno, ale neuškodí se zeptat, pro sichr. Mám LR110 rv 1987 s 200TDI tady od Ramjaha. Před 2 týdny jsem jel cca 180 km na jižní Moravu s naloženým autem. Na cestě tam se začal při přidání plynu a následném zrychlením ozývat od podvozku jakýs kovový hvízdavě-vrzající zvuk (asi jako vrzání článků pásů u tanku
). Při cestě nazpět se intenzita toho zvuku zvětšila a auto se navíc začalo při přidávání plynu se 3.-5.kvaltem nebo jízdě do kopců celé třást a vibrovat. Pokud plyn uberu a držím konstantní rychlost, zvuk ustane a vibrace také. AČ se v mechaničině vůbec nevyznám, tipoval jsem to na kardan nebo diferák, nejspíše asi vymlácený kříž na kardanu. Nebo může být problém ještě někde jinde?? Děkuji za jakoukoliv radu nebo názor.

LR Discovery 2 TD5
ex Defender 110HT 300TDi
ex Defender 110SW TD5
ex Defender 110HT 200TDi
ex Freelander I 1.8i
"... bez legií by nebylo Československa!"
TGM
ex Defender 110HT 300TDi
ex Defender 110SW TD5
ex Defender 110HT 200TDi
ex Freelander I 1.8i
"... bez legií by nebylo Československa!"