Zadřenej motor TD5
Moderátor: Miky_CZ
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadřenej motor TD5
Tak co jak to dopadlo,už se ví kde to co to?? Vídám Drobka stát u Ladi Čecháka na place před dílnama.
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Čau, jojo, vidíš dobře. Změnil jsem plány. S kámošem jsme to tam přetáhli že to bude lepší a rychlejší, ale mají tam nějak moc práce, potvory jedny, nemůžou se k němu prokousat. Tento týden se snad vyhodí a rozebere motor. SNAD!
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
- hrabe
- tel.: 00421903849869
- auto: LR Discovery Td5
- Kontaktovat uživatele:
Sežeň druhej motor u
,ta oprava je na dlouhé lokte a u servisu který nedělá LR je výsledek nejistý.

- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsme to rozebrali a jsou dvě možnosti, buď se sežene polomotor s čerpadlem, nebo se dá dopořádku stávající.
Budu potřebova nějakej materiál, takže kluci, komu doma něco přebývá a pustil by to za dobrou cenu, hlaste se!!!
Scháním tydle díly:
Varianta polomotor:
Těsnění pod hlavu
Těsnění pod sání a výfuk
Těsnění pod víko ventilů
Gufera na kliku přední a zadní
5x sada pro utěsnění vstřikovače
Turbo- repas
Měnič (střední!!!)
Oprava stávajícího:
Klika
Ložiska- hlavní, ojniční, axiální
Olej. Čerpadlo
Gufura
Řetěz náhonu ol. Čerpadla
Těsnění pod hlavu
Těsnění pod sání a výfuk
Těsnění pod víko ventilů
Budu potřebova nějakej materiál, takže kluci, komu doma něco přebývá a pustil by to za dobrou cenu, hlaste se!!!

Scháním tydle díly:
Varianta polomotor:
Těsnění pod hlavu
Těsnění pod sání a výfuk
Těsnění pod víko ventilů
Turbo- repas
Měnič (střední!!!)
Oprava stávajícího:
Klika
Ložiska- hlavní, ojniční, axiální
Olej. Čerpadlo
Gufura
Řetěz náhonu ol. Čerpadla
Těsnění pod hlavu
Těsnění pod sání a výfuk
Těsnění pod víko ventilů
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ako som spominal, mam to stare turbo, plus mam dojem ze mam este nejake tesnenia na vstreky. ked budem doma ti to mozem pozriet...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
takže co se tomu teda stalo? Odešlo olejové čerpadlo? Nebo ten šroub co drží řetězové kolo?
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Ten sviňskej šroub. Ale asi se to nějak poliskalo, takže čerpadlo je taky v háji.MadTom píše:takže co se tomu teda stalo? Odešlo olejové čerpadlo? Nebo ten šroub co drží řetězové kolo?
Visby: Hele, díky, turbo bych tam šupnul nejspíš repásnutý. Bude to ranec, tak chci aby to bylo 120%. Chci z toho udělat Landrovera kterej neteče i když má olej.

- visby
- Kontaktovat uživatele:
tak to kup nove turbo, rozdiel v nakladoch nie je velky a mas naozaj istotu. repas istota nie je...
kup jinej motor a vymen to.
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =2&t=15844" onclick="window.open(this.href);return false;
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =2&t=15844" onclick="window.open(this.href);return false;
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
a nebo tu..Stavros píše:kup jinej motor a vymen to.
http://www.ebay.co.uk/itm/Landrover-Dis ... 4cfb4ba79c" onclick="window.open(this.href);return false;
Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Asi jo. No ale doprava (nebo její organizace) toho z té anglie je nad moje schopnosti. Teda momentálně s aktuálním vytížením. Takže bych nejspíš využil pomoci někoho zkušenějšího -Miloši, máš nějakej tip?
Když už je to takhle rozebraný, tak asi vyměním i měnič za střední a zkontrolujem převodovku.
Mám nabídku na polomor od Michalíčka. Nevím kolik vyjde ten zbytek k tomu ale kdyby se to nějak namixovalo, tak vím že bych měl motor v dobrým stavu. Takhle koupím něco do čeho neuvidím. Může to být vevnitř úplně v háji. Navíc finančně se to vyplatí jen v případě že by to bylo i s turbem. Když budu opravovat stávající, tak mám odhad ze servisu na 25 tis.

Když už je to takhle rozebraný, tak asi vyměním i měnič za střední a zkontrolujem převodovku.
Mám nabídku na polomor od Michalíčka. Nevím kolik vyjde ten zbytek k tomu ale kdyby se to nějak namixovalo, tak vím že bych měl motor v dobrým stavu. Takhle koupím něco do čeho neuvidím. Může to být vevnitř úplně v háji. Navíc finančně se to vyplatí jen v případě že by to bylo i s turbem. Když budu opravovat stávající, tak mám odhad ze servisu na 25 tis.
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Kubrtos"]Asi jo. No ale doprava (nebo její organizace) toho z té anglie je nad moje schopnosti. Teda momentálně s aktuálním vytížením. Takže bych nejspíš využil pomoci někoho zkušenějšího -Miloši, máš nějakej tip?
Skus Stavrose má tu link na dopravu s UK.....MIloš II

Skus Stavrose má tu link na dopravu s UK.....MIloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
ta oprava vyjde na 25 tis.? Tak mi rekni kde, ja si tam necham udelat jentak pro jistotu generalku motoru.
Ja bych koupil ten co daval odkaz Milos a ten svuj starej rozprodej na dily nebo si to nech na priste, stejne to priste prijde.
Doprava je cca 4 tis. k tobe do Holomoca. Na menic se vykasli, kdyz funguje, ne? Ja bych do toho moc nesypal.
Ja bych koupil ten co daval odkaz Milos a ten svuj starej rozprodej na dily nebo si to nech na priste, stejne to priste prijde.

Doprava je cca 4 tis. k tobe do Holomoca. Na menic se vykasli, kdyz funguje, ne? Ja bych do toho moc nesypal.
- visby
- Kontaktovat uživatele:
25tis nebude cela oprava stat nikdy, len 8-10tis das za repas turba a to si sa bloku ani nedotkol;-)
kupit jazdeny motor je trochu risk, ale u teba by som do toho siel. jazdenu hlavu predas za nejake peniaze, zostanu ti vstreky a kopec agregatov k tomu. je to urcite najvyhodnejsie riesenie.
kupit jazdeny motor je trochu risk, ale u teba by som do toho siel. jazdenu hlavu predas za nejake peniaze, zostanu ti vstreky a kopec agregatov k tomu. je to urcite najvyhodnejsie riesenie.
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
No pravděpodobnost že tě někdo v UK odrbe je rozhodně menší než u nás v Česku a navíc má 100% Positive feedback . MIloš II
- visby
- Kontaktovat uživatele:
odrbat nie, ale nevies ako bol motor jazdeny (to najskor nevie ani predavajuci) a ako sa o neho majitel staral (servisne intervaly). taktiez pri jazdenkach je risk klasickych vad (problemy s hlavou atd)Miloš II píše:No pravděpodobnost že tě někdo v UK odrbe je rozhodně menší než u nás v Česku a navíc má 100% Positive feedback . MIloš II
to nevis u niceho, ale risknout 35 tis. snad neni uplne tak sileny, ne? U drazsich aut je takovahle castka skoro normalni pri oprave cehokoli.
som smutny ked to tu tak citam.....
asi ide trosku urychlit moje plany co sa tyka vymeny motoru za nieco spolahlivejsie ( asi aj prevodovky)
kubrte drzim palce

asi ide trosku urychlit moje plany co sa tyka vymeny motoru za nieco spolahlivejsie ( asi aj prevodovky)
kubrte drzim palce
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
No 100% feedbadk sice může mít, ale za kvalitu prodeje. Těžko někdo ten motor venku vyzkouší. Do toho motoru opravdu nikdo nevidí.
Jo a to, že má větší šanci ho koupit bez odrbání venku než tady, tak o tom bych hodně polemizoval.
I já i Hokulia i Kanec nebo Mopadži o tom můžeme vyprávět co jsou Angláni za leváky.
Třeba právě Hokulia si koupil v Anglii přes Ebay DII, která měla být v perfektním stavu a měl to být rok 2002. Nakonec když pro to přiletěl, tak to byla 1999 a cestou domů ještě navíc pořád vařil, protože to mělo prasklou hlavu.
Já jsem kupoval už minimálně pět aut, které se prodávali kvůli závadě o které v té dražbě nebyla ani zmínka.
Kanec s Mopadžim u jedno z nich zrovna byli. Defík v perfektním stavu nově nastříkaný. Nastříkaný i s garáží a vypadal jak pomeranč (to by bylo v pohodě) ale hned jak jsme vyrazili, tak se začali ozývat stršlivé zvuky z převodovky (evidentně důvod prodeje) a zase o tom ani zmínka.
A takových aut bylo nejmíň dalších 5.
Mám ale i opačné zkušenosti to je taky pravda.
No a myslím, že pokud si koupí motor tady od někoho z nás s kým se zná osobně, tak má alespoň nějakou záruku na to, že když ten motor nebude fungovat, tak se to vyřeší. S Anglánem těžko.
A těch motorů je tady za stejné peníze myslím dost.
K
Jo a to, že má větší šanci ho koupit bez odrbání venku než tady, tak o tom bych hodně polemizoval.
I já i Hokulia i Kanec nebo Mopadži o tom můžeme vyprávět co jsou Angláni za leváky.
Třeba právě Hokulia si koupil v Anglii přes Ebay DII, která měla být v perfektním stavu a měl to být rok 2002. Nakonec když pro to přiletěl, tak to byla 1999 a cestou domů ještě navíc pořád vařil, protože to mělo prasklou hlavu.
Já jsem kupoval už minimálně pět aut, které se prodávali kvůli závadě o které v té dražbě nebyla ani zmínka.
Kanec s Mopadžim u jedno z nich zrovna byli. Defík v perfektním stavu nově nastříkaný. Nastříkaný i s garáží a vypadal jak pomeranč (to by bylo v pohodě) ale hned jak jsme vyrazili, tak se začali ozývat stršlivé zvuky z převodovky (evidentně důvod prodeje) a zase o tom ani zmínka.
A takových aut bylo nejmíň dalších 5.
Mám ale i opačné zkušenosti to je taky pravda.
No a myslím, že pokud si koupí motor tady od někoho z nás s kým se zná osobně, tak má alespoň nějakou záruku na to, že když ten motor nebude fungovat, tak se to vyřeší. S Anglánem těžko.
A těch motorů je tady za stejné peníze myslím dost.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- visby
- Kontaktovat uživatele:
vsak pisem vyssie, ze v tom pripade sa mu to oplati;-)Stavros píše:to nevis u niceho, ale risknout 35 tis. snad neni uplne tak sileny, ne? U drazsich aut je takovahle castka skoro normalni pri oprave cehokoli.