Poradit při koupi Freelandera
Moderátor: Safraporte
Poradit při koupi Freelandera
Zdravím všechny nadšence 4x4.Rád bych si pořídil land rover freelander,mohl by mi někdo poradit na co si dát pozor nebo své zkušenosti s tímto vozem.děkuji.
- Admin
- Admin fóra
- tel.: +420 777 883 488
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš tenhle novější model, chtěj servisní knížku, jestli jsou provedeny všechny povinné prohlídky. V ČR je na LR záruka 3 roky nebo 100.000km. Pokud bude mít už víc než 100.000 stejně bych tu servisku chtěl. Viděl by jsi jestli měl pravidelný servis.Anonymous píše:Rok. 2003-2004 3 dveřové polokabrio.
TD4ky jsou celkem vpohodě. Je hodně citlivá na kvalitu nafty. Nejčasteji odchází čerpadla paliva (jsou tam dvě), vstřikovače, sem tam nějaký kulový čep, váha vzduchu, ložiska kardanu.
Pokud možno při případné koupi si zkontroluj odstín barvy, jestli jsou mezery mezi jednotlivými díly podobné. Pak se svést poslouchat případné rány, přejet pár nerovností a kanálů

V případě možnosti zvednout auto na hever a podívat se na spodek auta, jestli někde neuniká olej, zatočit s kardany a zkontrolovat uložení.
- Admin
- Admin fóra
- Kontaktovat uživatele:
Seznam autorizovaný servisů v ČRsensemRF píše:Tak to se mi ulevilo.Protože lidi jsou hodně hytrý když jedná prodat auto.Už jsem jednou naletěl tak bych nerad pokračoval.
Ještě jedna důležitá otázka.Jak to vypadá se servisem?Jsou vůbec nějaký solidní.S mím autem jsem jel do originálního a dopadlo to bídně!!!!!!!!!!!
v tomhle ti pomoct nemůžu, jestli je nějaký solidní v ČR. To musí posoudit ostatní, já né. Já v jednom znich pracuju, víš

ČaOFF,pokud vyloženě netrváš na naftě,vem si tužku, papír a počítej. Já koupil benzín 1.8 se 120 koníky a za stejný ročník (1998)ve srovnatelné výbavě a stavu jsem zaplatil v Německu o 60000kč méně,než za naftu. Při rozdílu spotřeby 2,5 l nafty/ 100km ve prospěch nafty a při ujetých 10000km /za rok, je rozdíl při dnes již stejné ceně benzínu a nafty cca 6000kč /rok ve prospěch dieslu.Musíš ještě odečíst rozdíl v pojistce povin.ručení-3000 ve prospěch benzínu a vyjde cca 3000kč pro diesel.Takže při ujetí 10000km za rok utratíš 60000kč,které si ušetřil koupi benzíňáka cca za 20let a když vezmeme,že ujedeš 20000km/rok,je to za 10 let.Je to jen orientační posouzení,protože ceny PHM se mění,ale ne zásadně. Ostatní Ti vypsal odborník admin. Já jen,že nafta nemusí být levnější co se týká provozu. Já osobně jsem spíš nafťák,ale Freelandera 1.8i jsem koupil,protože najede jen asi těch 10000km/rok. ALFAdmin píše:Nemáš zač. Ty fotky určitě pošli. Můžeš i dřív než ho koupíš. Víc lidí, víčc názorůsensemRF píše:Tak ti moc děkuji za tvé rady.Určitě ti pošlu foto co jsem nakonec koupil.
ČaOFF admine,potřebuji radu odborníka.Možná jsem o tom již psal. Mám Freelander 1.8i z r.98 a zdá se mi,že termostat nepracuje,jak má. Při studeném motoru a ujetí asi 2 km vyleze ručička ukazatele teploty ani ne do poloviny a už se nehne. Poslal bych Ti foto ukazatele teploty,když mi na zanavos@seznam.cz pošleš mail adresu. Domnívám se,že i topení pak nefunguje 100%,protože i při venkovní teplotě kolem 0C musím mít zaplý ventilátor na 2 stupeň abych měl teplo. Mám koupený nový termostat,ale nechci ho zbytečně měnit. Neznám v okolí nikoho se stejným motorem abych se zeptal,kam až má ručička ukazatele teplotyAdmin píše:Seznam autorizovaný servisů v ČRsensemRF píše:Tak to se mi ulevilo.Protože lidi jsou hodně hytrý když jedná prodat auto.Už jsem jednou naletěl tak bych nerad pokračoval.
Ještě jedna důležitá otázka.Jak to vypadá se servisem?Jsou vůbec nějaký solidní.S mím autem jsem jel do originálního a dopadlo to bídně!!!!!!!!!!!
v tomhle ti pomoct nemůžu, jestli je nějaký solidní v ČR. To musí posoudit ostatní, já né. Já v jednom znich pracuju, víš
po zahřátí motoru vystoupat.Dík.ALF
- Admin
- Admin fóra
- Kontaktovat uživatele:
Máme tady jednoho benzíňáka, dneska se předává majiteli. Při kontrolní jízdě se po třech kilometrech dostala ručička do poloviny a už tak zůstala. To že ti asi špatně ukazuje teplotu, může byt i čidlem teploty vody.ALF píše:ČaOFF admine,potřebuji radu odborníka.Možná jsem o tom již psal. Mám Freelander 1.8i z r.98 a zdá se mi,že termostat nepracuje,jak má. Při studeném motoru a ujetí asi 2 km vyleze ručička ukazatele teploty ani ne do poloviny a už se nehne. Poslal bych Ti foto ukazatele teploty,když mi na zanavos@seznam.cz pošleš mail adresu. Domnívám se,že i topení pak nefunguje 100%,protože i při venkovní teplotě kolem 0C musím mít zaplý ventilátor na 2 stupeň abych měl teplo. Mám koupený nový termostat,ale nechci ho zbytečně měnit. Neznám v okolí nikoho se stejným motorem abych se zeptal,kam až má ručička ukazatele teplotyAdmin píše: Seznam autorizovaný servisů v ČR
po zahřátí motoru vystoupat.Dík.ALF
Pošli mi ty fotky ať vidím jak velký je rozdíl mezi tvým a autem zákazníka.