velikost disko II

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
červ

velikost disko II

#1 Příspěvek od červ » 01 lis 2011 17:15

Konečně mě jeden ochotný nadšenec ukázal tohle autíčko a nechal mě svézt DII TD5,2004r.v.Byl jsem překvapenej,jak je auto z venku obrovský,ale uvnitř mě připadalo na mě trošku malé,a když jsem si sedl do druhé řady sedadel,tak při mých 190cm jsem byl docela překvapenej,jak je tam málo místa na nohy a v urovni očí jsem měl střechu.Ani nevím ,kolik litru má kufr.Ze zadních dveří se mi docela blbě vystupovalo,málo místa.Auto jsem si chtěl koupit,jako druhé větší do rodiny,ale připadá mi že octavia,kterou ted mám ,tak je uvnitř větší.Berte to prosím z nadhledem ,je to muj názor.Auto jsem hrozně chtěl,protože se mi líbí,ale ted jsem trochu na vážkách

disco70
tel.: +421905264896
auto: LR Discovery II

Re: velikost disko II

#2 Příspěvek od disco70 » 01 lis 2011 17:29

LR Disco II mam uz druhe, co sa tyka miesta, som dost velke hovadko a nikdy by som mojho krasavca nemenil. LandRover je diagnoza "ak ho milujes nieje co riesit", no uplne objektivne musim uznat, tak ako v Defikovi, tak aj v Discoteke je volant silne pritlaceny do lavej strany ku dveram, a je tam zjavne menej miesta, najme pre nas velkych chlapov, zadne dvere su vykrojene kvoli zadnemu kolesu a preto je nastupovanie zuzene no ak vlezes sedis uz pohodlne a mas aj nad hlavou dost miesta, kufor u Disco II je asi medzi obdobnymi terenakmi jeden z najobjemnejsich. Netreba zabudnut, ze Disco a Defik su OFFROADY a nie limuziny. Fanusik terenakov musi nieco z pohodlia obetovat, no to auto mu to vrati v inych situaciach a o tom to je. Mam stvorclennu rodinu a chalupu na horach nalozime sa a ideme ci je blato, sneh a mieta mame az az. Prajem ti aby si si dobre vybral a najlepsia volba ja aj tak LR :heart
Fishing & Hunting, LR Discovery II, td5, 2004, facelift,

nkdisco@gmail.com

červ

#3 Příspěvek od červ » 01 lis 2011 18:35

Kufr dost využívám a také zahrádku,ale tady budu potřebovat štafle,abych dal něco na střechu.Svezl jsem se v manualu,ale klidně bych preferoval automat.Také třeba oproti XC90 má disco o 20cm menší rozvor náprav,což asi má za následek méně místa,nadruhou stranu je ten menší rozvor,asi v terenu lepší

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od visby » 01 lis 2011 18:56

musis porovnavat podobne auta;-)
disco2 je relativne kratke auto, avsak to co nezvladne sirka a dlzka nahradi famozna vyska v kufri. vyska zahradky je dana konstrukciou, auto s pevnymi napravami o moc nizsie nebude. pre vodica je tam miesta habadej, len prvy pocit je zly kedze je clovek nalepeny na dverach a v strede je relativne velky tunel. na druhu stranu sa mozes lahko vyklonit z okna a na panel ulozis tolko veci, co sa bezne do kastliku nezmesti.
ak chces naozaj velke auto, pozeraj po patroloch alebo velkych toyotach.

na druhu stranu treba si zvazit co potrebujes a nenechat sa ovplyvnit prvym dojmom. jazdit s vysokym sirokym a dlhym autom niekde v meste je peklo, rovnako ako stiesnene cesticky niekde v horach.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#5 Příspěvek od MadTom » 01 lis 2011 19:02

Jenom doplním - svez se Defenderem a zjistíš, že v Discu je hooodně místa. :mrgreen: A teď technicky - vysoká střecha je daná výškou auta, já taky kola nedávám na střechu, ale věším na rezervu. Kufr je širokej a vysokej, místa na sezení moc není, ale dá se to. Středovej tunej je tam kvůli umístění motoru a převodovky. Rozvor je dobrej kompromis.
A pokud porovnávat, tak s autama stejné generace - ony potvory posledních 10 let rostou to tak že velmi.
Na druhou stranu, dva dospělí, dvě děti v sedačkách, kočárek a další příslušenství k dětem je ještě furt v pohodě, i když je plnej kufr. Když jsme neměli kočárek, tak v kufru na sedačkách seděli další dva dospělí, sice se moc netvářili, ale drhá možnost byla jít pěšky. :mrgreen: Takže to taky jde, ale sedět tam celej den není asi úplně ono.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#6 Příspěvek od Acon » 01 lis 2011 19:28

z dlhodobého hladiska ako užívateľ DII a OktávkyII musím dodať nasledovné. Manželka má 180cm, sedáva vzadu kvôli krpcovi v detskej sdačke. Vždy keď niekam ideme, presviedča ma aby sme išli DII lebo v Oktávke sa jej sedí zle. Tento rok sme boli v Chorvátsku a povedala, že posledný raz cestovala tak ďaleko na Oktávke. Oktávka je vo svojej triede naozaj veľkorysé auto priestorom no ak chcem ulaviť mojim problémovým krížom, idem DIIkou. Cestovanie po Vašej D1 je na Oktávke katastrofa, na DII v pohode. V Disco vodič sedí trochu stranou, ako Visby spomínal, má široký tunel no nemám pocit, že by som nesedel "na mieste". Podobne sa cítim v Alfe alebo BMW. Priestor pre vodiča trochu úzky, ale v skutočnosti akurát.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

červ

#7 Příspěvek od červ » 02 lis 2011 18:29

To je pravda,měl jsem pocit z řízení,jako bych sedel v bmv.Má discoII nějaké uložné prostory,např. v kufru?Co je na těch stranách v kufru,když není 7místné?

MadTom

#8 Příspěvek od MadTom » 02 lis 2011 18:32

Ad pocit z řízení - to je nejspíž způsobeno aktivním podvozkem - systém ACE kroutí stabilizátory tak, aby se auto v zatáčkách nenaklánělo. A na to, jak vysoká je to krabice, to funguje velmi dobře.
V 5ti místné verze jsou v kufru místo sedadel plastové boxy se zavíracími víky - na odkládání všeho možného. A potom už jenom pod sedadly řidiče a spolujezdce - pokud tam teda nejsou řídící jednotky nebo CD měnič.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Acon

#9 Příspěvek od Acon » 02 lis 2011 19:48

pokial ide o odkladacie priestory, tak autá z 80-90"r vo všeobecnosti nimi extra neoplývali. No Disco má celkom rozmerný box medzi sedačkami, tam sa toho zmestí ozaj dosť. Tunel okolo rýchlostnej páky je rozmerný a zmestí sa tam veľa vecí, ktoré si vodič len tak odloží počas jazdy (mobil, peňaženku, klúče od bytu...) Ploché predmety ako sú mapy, cestovné doklady a pod majú miesto nad čelným sklom. Pred vodičom aj spolujazdcom sú nad slnečnými clonami štrbiny na odkladanie. Dokonca tu niekto svojho času prezentoval ako sa mu tam zmestila plochšia CB. Pasažiery na zadných sedačkách majú pred sebou sieťky na strope kde si tak isto môžu odložiť okuliare, doklady, hyg. vreckovky... moja manželka tam máva 0.5l minerálky. V kufri sú už boli spomínané rozmerné bočné kapsy. Ja tam mám kufrík s náradím, deku,hasičák, brašňu s gurtňami a kladkou, starú vetrovku + hafo vecí, ktoré chcem mať v aute po ruke. Na zadných dverách je buď po celej šírke, alebo na polovici odkladacia kapsa podobného objemu ako na predných dverách.
Osobne si myslím, že práve Disco je v tomto celkom praktické auto. Cestovanie ním je zážitok a radosť.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Land Lover
auto: LR Discovery II Td5

#10 Příspěvek od Land Lover » 03 lis 2011 19:44

taky mam disco II,
"vse" tam ma svuj ucel proc to tak je.

kratší rozvor - lepší manévrovatelnost, nebo pokud je připojen přívěs, tak pěkně opisuje dráhu a nemusí se do zatáček tolik nadjížděť.

pokud má auto měchy, tak je jízda velmi pohodlná. ACE, a další vychytávky.... auto dobře drží jede řídí i při vyšších rychlostech ... už jsem jel s td5 cca 180km/h, nevim jak je to možný když má max 159 km/h ... samozřejmě jsem to jenom zkoušel.. nehodlám si to zkur.it.,

mám taky 190cm a vzadu je to v pohodě - 1. sedim rovně, 2. nedřu hlavou o strop, 3. měchy jsou opravdu pohodlné,....

úložný prostor je "nekonečně" velký - pokud snad nechcete vzadu vozit krávu nebo žirafu, tak by se tam mělo všechno vejít, výhodou jsou zde opět měchy... a dobře se to nakládá, se svojí výškou mohu stát (samozřejmě přikrčený) vzadu v autě a tahat dovnitř různé věci... vzadu vozim lopatku, 4 celty, 2 deky, flašku vody, kladivo, nářadí, kompresor, lano, tažné lano, 4 kurty, hasičák, 2 lékárničky a takový ty běžný věci a vůbec to neni nějak znát, kdybych to naložil do auta jako třeba fabia, nebo možná i octavka tam to zabere pul kufru.

kdyžtak mě někdo doplňte..

kdybych si měl vybrat jiný podobný auto co neni land rover, tak bych bral nějakou velkou toyotu (Land cruiser, tundra,......) ale musela by bejt pěkná :mrk

Acon

#11 Příspěvek od Acon » 03 lis 2011 22:28

Land Lover píše: ... už jsem jel s td5 cca 180km/h, nevim jak je to možný když má max 159 km/h ...
Tak z nejakého dlhého klesania, ale po rovine... Na sériových pneu som tých GPSkových 160 horko ťažko dosiahol, no viac to jednoducho nejde. Z mierneho klesania by to ešte šlo, ale zasa načo. GPSkových 130 to chodí aj na32" MT a to úplne stačí.

MadTom

#12 Příspěvek od MadTom » 04 lis 2011 07:17

Po načipování motoru jsem to na rovině zkusil a u 160km/h podle GPS jsm musel rychle sundat nohu z plynu, protože gumy co mám na autě na to doopravdy nejsou to správné. Ale jinak by to jelo i víc, možná na silničních gumách. Druhá věc je vír v nádrži. :hmm:

Odpovědět