chtel bych koupit disko td 5 rv,1999-2000 poradi mi nekdo
Moderátor: Miky_CZ
-
- auto: DII
- Kontaktovat uživatele:
Re: chtel bych koupit disko td 5 rv,1999-2000 poradi mi nekd
Můžeš prosím naznačit za co jsi dal na opravách takový ranec? Já si teď dávám jednu dohromady, a díly jsou vesměs za hubičku ( oproti JEEPU nebo NISANU Patrol )
Discovery II Td5, JEEP ZJ 5,9 , NISSAN Patrol 3,0 vše upraveno.
Vše od těsnění pod hlavou nahoru a vše od prvního válce dopředu a pak jen pár drobností na podvozku a zbytku auta. Jo, víko ventilů a zátka na olej je původní
Ono se to nasčítá. Bohužel to přicházelo postupně. Jinak bych dávno koupil jetý celý motor. Začalo to prolínáním nafty do oleje. Když už jsem dával novou hlavu, tak jsem nechal udělat i komplet rozvody. Bohužel jsem koupil neoriginál rozvodovou sadu a řetěz po 15tkm prasknul, takže opáčko, originální díly, vačka, ventily, hydroštely, vahadla..., prostě všechno. Pak přišly vstřiky řídící jednotka a poslední nedávno turbo. Souhlasím, že ND např. na kokotky jsou podstatně dražší. kuk

-
- auto: DII
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale teď máš vlastně novej motor.
Starší motor by byl levnější, ale pokud tam je vše nové a dobře udělané tak je v podstatě opravdu jak nový.

Discovery II Td5, JEEP ZJ 5,9 , NISSAN Patrol 3,0 vše upraveno.
Jo, nechci to zakřiknout ale motor je ted OK. Když jsem to měl rozebrané, tak jsme přeměřovali spodek - ovalitu, tlaky, různé vůle atd, a bylo to jak nové. Teď jen dát dohromady zbytek auta - začíná korodovat rám a odcházet další a další drobnosti, což je ale na desetiletém "nejaponcovi" nornální. Je to nekonečný příběh ale to auto je fain. 

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
lenže za to nemôže auto. Ja keď sa zamýšlam nad investíciami, tak za každou stál zásah nejakého odborníka=kutila alebo nehoda. Dokonca som zbytočne menil tesnenie pod hlavou a nakoniec sme zistili, že nejaký kutil tam narval termostat naopakkuk píše:... Bohužel jsem koupil neoriginál rozvodovou sadu a řetěz po 15tkm prasknul, takže opáčko, originální díly, vačka, ventily, hydroštely, vahadla..., prostě všechno. ...

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
No, za všechno auto opravdu nemůže ale:
1. prolínání nafty do oleje je notoricky známá výrobní vada a oprava není zrovna nejlevnější.
2. s tím neorigo rozvodovým řetězem to nebyla náhoda. Kouknul jsem na zahraniční fóra a našel jsem tři lidi, kterým se stalo přesně to samé.
1. prolínání nafty do oleje je notoricky známá výrobní vada a oprava není zrovna nejlevnější.
2. s tím neorigo rozvodovým řetězem to nebyla náhoda. Kouknul jsem na zahraniční fóra a našel jsem tři lidi, kterým se stalo přesně to samé.
tak mam jeste dotaz mam velice peknou nabitku na td 5 rv 2000 v automatu ale tady na foru jsem to ho na automat prectl celkem dost ale jsem na vazkach prece jenom bych radeji manual tak nevim
je tu nekdo kdo by teoreticky kupoval po druhe a mohl si vybrat mezi manualem nebo automatem co by zvolil?
nejak se nemuzu zbavit dujmu ze kdyz mi lehne manual tak je to levnejsi nez automat co vi nato?predem dekuji za dobre rady 

keby to nestalo takovy ranec prdnu si automat do defika ale jak hovori guru RudaK : zalezi na vkusu.... 

- Acon
Ja som kupoval "po druhé" a znova automat. Osobáky máme tiež vždy automaty, teraz zháňam nejaké XJ a tam je to chvalabohu bez starostí, lebo všetky sú automaty. Automat je OK. Môže sa posrať (ako mne následkom nárazu do zvodidiel no dnes už viem a druhý raz sa neposerie) a repas stojí 750Ł. Spojka na manuáli neviem čo stojí ale menič na výmenu za starý stojí 250Ł a to už Ti dajú väčší a hneď je to o inom. V teréne sa nestaráš (to ani na ceste, no off je to ešte lepšie), jednoducho sa venuješ jazde. Na rozdiel od manuálu Ti nezhasne neudusí motor ak veľmi zasahuje TC, práve naopak, stále to máš pod plynom a kolesá sa točia.
Ja už mám manuál len v služobáku, inak mi nesmie cez bránu. Jedine v nejakom športe...
Ja už mám manuál len v služobáku, inak mi nesmie cez bránu. Jedine v nejakom športe...
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
netusim kde si veci kupoval, ale mam komplet novu hlavu (diesel v oleji), tesnenia a turbo a nestalo ma ani 70tis kc s robotou (ak ratame aktualny kurz).kuk píše:Vše od těsnění pod hlavou nahoru a vše od prvního válce dopředu a pak jen pár drobností na podvozku a zbytku auta. Jo, víko ventilů a zátka na olej je původníOno se to nasčítá. Bohužel to přicházelo postupně. Jinak bych dávno koupil jetý celý motor. Začalo to prolínáním nafty do oleje. Když už jsem dával novou hlavu, tak jsem nechal udělat i komplet rozvody. Bohužel jsem koupil neoriginál rozvodovou sadu a řetěz po 15tkm prasknul, takže opáčko, originální díly, vačka, ventily, hydroštely, vahadla..., prostě všechno. Pak přišly vstřiky řídící jednotka a poslední nedávno turbo. Souhlasím, že ND např. na kokotky jsou podstatně dražší. kuk
btw: na co si robil rozvody?
kebyze kupujem druhu disco, tak je to urcite manual ako teraz. ale je to vec vkusu a pohodlia...
To visby:
- V roce 2008 stála hlava na td5 160tis +12 práce. Už si nepamatuju jestli to bylo s daní nebo bez ale pamatuju si jak se tenkrát v AMT styděli mi tu cenu za hlavu říct.
- Rozvody jem dělal zbytečně, to je fakt, ale nedalo mi to, když už ten motor byl rozebraný to tam nedat. kuk
- V roce 2008 stála hlava na td5 160tis +12 práce. Už si nepamatuju jestli to bylo s daní nebo bez ale pamatuju si jak se tenkrát v AMT styděli mi tu cenu za hlavu říct.

- Rozvody jem dělal zbytečně, to je fakt, ale nedalo mi to, když už ten motor byl rozebraný to tam nedat. kuk
kolik do toho auta vlastne chces vrazit penez?
- Acon
Myslím, že drvivá väčšina tunajších Lanďákov vie, že kupovať diely v značkových servisoch Typu AMT v CZ alebo TOP auto na SK, je ekonomická samovražda. Tu na fóre sa dá za menej ako polovičnú cenu kúpiť celý motor.kuk píše:To visby:
- V roce 2008 stála hlava na td5 160tis +12 práce. Už si nepamatuju jestli to bylo s daní nebo bez ale pamatuju si jak se tenkrát v AMT styděli mi tu cenu za hlavu říct.![]()
...
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
som si skoro uplne uplne isty, ze hlava stala u turnera v 2008 tolko co dnes, rovnako u elliota a podobne;-)kuk píše:To visby:
- V roce 2008 stála hlava na td5 160tis +12 práce. Už si nepamatuju jestli to bylo s daní nebo bez ale pamatuju si jak se tenkrát v AMT styděli mi tu cenu za hlavu říct.![]()
Aká vada (nafta v oleji) tu bola spomenutá? Vraj je to notoricky známa vada...poviete mi k tomu niekto viac?
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... ta+v+oleji" onclick="window.open(this.href);return false;
Trpeli tym hlavne motory TD5 po facelifte s Euro3.
Trpeli tym hlavne motory TD5 po facelifte s Euro3.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion