olej ve vodě
Moderátor: Safraporte
-
- auto: Free TD4
olej ve vodě
Zdravím všechny free příznivce, chtěl bych vás požádat o radu. Mám free TD4 r.v.2001. Na jaře jsem zjistil, že se mi v nádobce na vodu objevil olej. Nechal jsem proto vyměnit těsnění pod hlavou, srovnat a natlakovat hlavu. Myslel jsem, že mám po problému. Celé léto jsem jezdil s čistou vodou v chladiči (byl jsem i v Chorvatsku) a najel jsem bez jakýchkoliv problému asi 20 000 Km. Teď před zimou jsem vypustil vodu a nalil novou nemrzku. Během 10 km jsem zjistil, že mám místo vody olej. Protože jsem měnil i olejovou náplň a filtry, můžu říct, že se mi tam vylilo tak půllitru oleje...Ale kudy? Těsnění to není, hlava také ne. Motor nevaří. Známý, který dělá BMW mi řekl, že by to mohl být předohřev oleje (hliníková kostka hned vedle olejového filtru). Můžete mi někdo prosím poradit jestli je to možné? A kde bych mohl sehnat tento náhradní díl?
V běžných náhradních dílech jsem to nenašel ani u BMW a katalog ND nemá...Mohlo by to být i něco jiného? Díky za radu.

- cesta
- auto: Freelander I TD4
Re: olej ve vodě
Asi myslíš tu 26, viz. obr.zkus to nejdřív sundat jsou tam nějaké "O"kroužky třeba je to v nich. Jinak se to nabízí, že by tam mohla být chyba a je to chladič oleje.
- Přílohy
-
- olej.jpeg (73.26 KiB) Zobrazeno 1944 x
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, to co popisuješ opravdu vypadá na vprdeli těsnění nebo celý AL těleso olejovýho filtru. Těsnění mezi pos. 28 a 26 na obrázku. Je to lisovaný těsnění, taková složitá pavučina. To ničím běžným nenahradíš. ( Dřív jsem tyhle filtry vyráběl
)
Těsnění seženeš asi dost těžko. Spíš celý těleso filtru i s chladičem ale to bude drahý. Než se do toho pustíš tak zkus ještě zjistit jestli je to opravdu motorový olej. Chladič má totiž i IRD převodovka a jestli máš automat tak automatka ho má taky. Teoreticky by to mohl být olej i odtud.
Kdyby se ti podařilo vyčíst nějaký čísla z toho AL odlitku co je v něm usazenej olejovej filtr tak mi je pošli. Nejsem si jistej jestli byly na motory BMW M47 všechny stejný nebo jestli tam byly nějaký změny a evoluce. Zkusil bych se ti poptat po tom těsnění nebo i po celým novým tělese. Sice se to už séroivě nevyrábí ale třeba by se to ještě ve fabrice sehnat dalo.

Těsnění seženeš asi dost těžko. Spíš celý těleso filtru i s chladičem ale to bude drahý. Než se do toho pustíš tak zkus ještě zjistit jestli je to opravdu motorový olej. Chladič má totiž i IRD převodovka a jestli máš automat tak automatka ho má taky. Teoreticky by to mohl být olej i odtud.
Kdyby se ti podařilo vyčíst nějaký čísla z toho AL odlitku co je v něm usazenej olejovej filtr tak mi je pošli. Nejsem si jistej jestli byly na motory BMW M47 všechny stejný nebo jestli tam byly nějaký změny a evoluce. Zkusil bych se ti poptat po tom těsnění nebo i po celým novým tělese. Sice se to už séroivě nevyrábí ale třeba by se to ještě ve fabrice sehnat dalo.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Maci ty chladiče se dělají stále neboj, ale stojí to kolem 4-5000
na automat a protože to je zhruba stejně velké i cena bude podonbná ?? Ird, má chladič v sobě, to i mu spíš šla voda do oleje v ird?? No měl by poznat rozdíl mezi převodovým a motorovým olejem 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.