LR ako rodinné auto

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
JanoK
tel.: +421910674738
auto: nadejný majiteľ LR D

LR ako rodinné auto

#1 Příspěvek od JanoK » 12 lis 2011 08:37

Zdravím všetkých nadšencov a majiteľov LR. Ja zatiaľ patrím do kategórie "nadšencov", ale hodlám to čoskoro zmeniť (na plné znenie :D ). Prešiel som si fórum a mám pocit, akoby boli LR málo spoľahlivé?! Som rybár a nechcem LR využívať v extrémnych podmienkach, ale keďže by to malo byť moje jediné auto, chcem sa poradiť. Chcem ešte podotknúť, že mám vyhliadnuté LR DII, r.v. 2002 so 120 tis. km (???). Som viac menej rozhodnutý, ale rád by som si vypočul názory " ZA i PROTI...

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

Re: LR ako rodinné auto

#2 Příspěvek od Tim » 12 lis 2011 08:56

Ahoj.
Podobných témat tu již pár je, např:
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... lit=koupit" onclick="window.open(this.href);return false;

S tou poruchovostí to není (aspoň podle mých zkušeností) nijak hrozné a ceny náhradních dílů jsou skoro směšně nízké oproti třeba Nissanu Patrol nebo Subaru Forrester
Jirka
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

JanoK

#3 Příspěvek od JanoK » 12 lis 2011 09:58

...Priznám sa, že s autami tohoto typu osobné skúsenosti nemám. Doposiaľ som jazdil na "osobákoch". Teraz mám "dožívajúci" renault megan combi grandtour 1,9 dTi, ale v podstate okrem bežných vád (opotrebované brzdové doštičky, vadné čerpadlo ostrekovača...) som pravidelne poctivo menil olej a auto má najazdených cca 320 tis. km a to som mnohokrát jazdil i po dosť náročných "necestách". V podstate len dotakujem, sem tam dolejem vodu do ostrekovača a "jedu".
Nechcem tu samozrejme písať o ňom, len ma zaujíma, či LR potrebuje pri bežnom používaní omnoho väčšie hýčkanie....
Radil som sa s chalanmi z LR servisu v Stupave a tí mi vraveli, že ak je auto ok, tak ročný náklad na servis (výmena náplní) je cca 300 éčiek....
Tak ako???

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#4 Příspěvek od masar » 12 lis 2011 10:35

JanoK píše:...Priznám sa, že s autami tohoto typu osobné skúsenosti nemám. Doposiaľ som jazdil na "osobákoch". Teraz mám "dožívajúci" renault megan combi grandtour 1,9 dTi, ale v podstate okrem bežných vád (opotrebované brzdové doštičky, vadné čerpadlo ostrekovača...) som pravidelne poctivo menil olej a auto má najazdených cca 320 tis. km a to som mnohokrát jazdil i po dosť náročných "necestách". V podstate len dotakujem, sem tam dolejem vodu do ostrekovača a "jedu".
Nechcem tu samozrejme písať o ňom, len ma zaujíma, či LR potrebuje pri bežnom používaní omnoho väčšie hýčkanie....
Radil som sa s chalanmi z LR servisu v Stupave a tí mi vraveli, že ak je auto ok, tak ročný náklad na servis (výmena náplní) je cca 300 éčiek....
Tak ako???
Myslím, že takovou odpověď jakou by sis představoval ti tady nikdo nedá. Za prvý už se tu tenhle dotaz řešil tolikrát, že už se nikomu nechce to znovu sepisovat a za druhý tohle fórum slouží z velké části jako poradna při problémech, takže na první pohled se to můžu zdát, že LR je hroznej křáp, ale většina poruch je známých a tady na fóru najdeš jejich řešení, dá se jim tedy leckdy snadno předejít, takže pokud auto chceš tak ho kup a nebo pokud váháš tak si pročti fórum ať se o aut dozvíš víc.
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 08#p158408" onclick="window.open(this.href);return false;
Land Rover Discovery 2 Td5

JanoK

#5 Příspěvek od JanoK » 12 lis 2011 11:06

...hej, už takmer týždeň tu "čučím do fóra" :) a mám v tom akýsi zmätok... mňa len zaujímajú odpovede typu..., že ak budem chcie íst v lete (a auto bude tip-top) na "dobrodružnú" dovolenku s predpokladom najazdenia cca 5tis.km po cestách "místního významu", či nebudem musieť pribaliť niekoľko sád ND... videl som zopár poliakov prechádzať okolo nás do Maďarska a predpokladám, že ďalej do Rumunska a boli poriadne nabalení...ale či to boli ND neviem... :rofl
Inak, taká perlička - bol som rozhodnutý pre kúpu VW passat combi, ale priznám sa, že rád odbočím na nespevnenú cestu (a srdce sa mi pri offroude poriadne rozbúcha) tak sme boli s polovičkou pozrieť LR. Jej reakcia bola jednoznačná - Discovery!!! :inlove

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#6 Příspěvek od masar » 12 lis 2011 11:41

JanoK píše:...hej, už takmer týždeň tu "čučím do fóra" :) a mám v tom akýsi zmätok... mňa len zaujímajú odpovede typu..., že ak budem chcie íst v lete (a auto bude tip-top) na "dobrodružnú" dovolenku s predpokladom najazdenia cca 5tis.km po cestách "místního významu", či nebudem musieť pribaliť niekoľko sád ND... videl som zopár poliakov prechádzať okolo nás do Maďarska a predpokladám, že ďalej do Rumunska a boli poriadne nabalení...ale či to boli ND neviem... :rofl
Inak, taká perlička - bol som rozhodnutý pre kúpu VW passat combi, ale priznám sa, že rád odbočím na nespevnenú cestu (a srdce sa mi pri offroude poriadne rozbúcha) tak sme boli s polovičkou pozrieť LR. Jej reakcia bola jednoznačná - Discovery!!! :inlove
Přesně tuhle odpověď ti nikdo nedá u žádnýho auta, vždycky se může něco posrat, ale je to jak jsem psal - jsou častý závady, který jsou tu zmíněný a výměnou některých dílů nebo součástek se jim můžeš vyhnout :yes
Land Rover Discovery 2 Td5

KubaVondal
tel.: 739458752
auto: Disco Td5

#7 Příspěvek od KubaVondal » 12 lis 2011 11:44

JanoK píše:...hej, už takmer týždeň tu "čučím do fóra" :) a mám v tom akýsi zmätok... mňa len zaujímajú odpovede typu..., že ak budem chcie íst v lete (a auto bude tip-top) na "dobrodružnú" dovolenku s predpokladom najazdenia cca 5tis.km po cestách "místního významu", či nebudem musieť pribaliť niekoľko sád ND... videl som zopár poliakov prechádzať okolo nás do Maďarska a predpokladám, že ďalej do Rumunska a boli poriadne nabalení...ale či to boli ND neviem... :rofl
My byli ted v Rumunsku a ohledně náhradních dílů... Jediný co se nám stalo, kromě odřenim na laku od větví, byl jen prasklej tlumič.. To se nám stalo ale až cestou zpátky a ještě k tomu to byl tlumič americkej, ale na cestách se ti může stát cokoliv a většinou se rozbije to co stejně sebou nevezeš :) A tvoje polovička má pravdu, Discovery je nejlepší volba :yes :yes škoda že mé přitelkyni se nelíbí stejný auta jako tvojí.. Jí se líbí zJeepy:-(
EX D1 300Tdi Velryba nyní DII Td5 r.v.99 zatím v sérii obutá na Cooper A/T3 + pár hřebců navíc

Benjamin
auto: F150+bouda Gladiator

#8 Příspěvek od Benjamin » 12 lis 2011 18:17

KubaVondal píše:škoda že mé přitelkyni se nelíbí stejný auta jako tvojí.. Jí se líbí zJeepy:-(
To buď ještě rád, moje přítelkyně nemá ráda nic do čeho se leze nahoru :wring ale aspoň má rady motorky :yes

Co se tématu týče, myslím, že je obecně u všech 4x4 třeba počítat s většími provozními a servisními náklady způsobenými jak složitější pohonnou jednotkou než u běžné dvoukolky, tak i těmi našimi oblíbenými výlety mimo silnici, kde auto dostává vice zabrat. LR samozřejmě nevyjímaje. Je třeba se zkrátka připravit na to, že náklady se posunou výrazně výš, než u běžného rodinného vozu. Pokud je ale auto v dobré kondici a vyhýbají se mu běžné závady a není ježděno v těžkém terénu, nemusí to být tak znatelné.

Ono když si člověk Discoveru zamiluje, je schopný překousnout leccos, že? :mrk :chuckle :inlove
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#9 Příspěvek od Acon » 12 lis 2011 19:11

Ono do RO a pod. sa berú ND kvôli tomu, že tam sa nejde jazdiť po asfaltkách a polných cestách. Tam sa skrátka ide za nosom a keď "off road"(končí cesta), tak sa ide "no way" (necestou) preto sa to volá off-road. A keď si tu nájdeš vlákno o Rumunsku, uvidíš, prečo je treba niečo vziať so sebou. Ak pôjdeš do Chorvátska, tak si berieš len to, čo do Megana.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od visby » 14 lis 2011 08:07

s tou udrzbou to nebude az take zhave, aj ked disco2 ma svoje muchy. inak to je bezne 4x4, vyhodou su dostupne lacne ND.

dlhsich vyletov sa neboj a proste chod, ak sa ma nieco pokazit tak sa ti to pokazi aj na toy alebo patrole. to ze disco2 dokaze spravit aj "trochu" viac ako 5tis km v narocnom terene je vo fotkach dokazov viac ako dost (milosova d2 by vedela rozpravat) ;-)
nahradne diely nie su povinnost, ale vcelku sa hodia pre dobry pocit (aj tak sa pokazi to, co prave nemas;-))

Benjamin

#11 Příspěvek od Benjamin » 14 lis 2011 13:00

Jsem ho nechtěl vyplašit :D souhlasím s visbym..
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz

JanoK

#12 Příspěvek od JanoK » 14 lis 2011 16:44

Ešte som tu niekde na fóre čítal, že je nejaký "notorický" problém s prenikaním nafty do oleja. Vraj je to výrobná vada. O čo ide? Týka sa to konkrétnych ročníkov alebo všeobecne?

A keď už hovoríme o babách :F ... od tej mojej som dostal dnes mierne "vyhubované", lebo som o off-roade zapochyboval. Zas som spomenul passata a ona - "vraj je to pre nás totálne nevyužiteľné auto!" (ten passat samozrejme)... :moon
Osobne čakám ešte na ponuku RAV4 (asi viac pre mňa využiteľná), ale LR mi trhá srdce :broken .
Páni, buď ma odhovorte, alebo ukecajte lebo zajtra mám ísť dohodnúť kúpno-predajné podmienky na LR Disco2..... :sweat
Naposledy upravil(a) JanoK dne 14 lis 2011 16:57, celkem upraveno 1 x.

Acon

#13 Příspěvek od Acon » 14 lis 2011 16:52

Paralelne tu dvaja riešite to isté sa rovnakými otázkami http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 3&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Benjamin

#14 Příspěvek od Benjamin » 14 lis 2011 16:55

Ten problém se týkal motoru 15P nebo jak je to označení :think , ty se dávali do faceliftových DII jako má visby, ten bude vědět určitě víc. Já mám ještě předfacelift s motorem 10P.

Jinak upřímně - když uvidíš vedle sebe stát passata, RAVku a Land Rover na parkovišti, ke kterýmu autu chceš jít s nákupem :?: LR se kupuje srdcem, ne hlavou. Jsem zvědav, jak se rozhodneš :mrk

EDIT: Ano Acon mě už predběhl, tady je to konkrétní téma od visbyho: http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... ta+v+oleji" onclick="window.open(this.href);return false;
www.nomadbear.cz

JanoK

#15 Příspěvek od JanoK » 14 lis 2011 17:18

Acon píše:Paralelne tu dvaja riešite to isté sa rovnakými otázkami http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 3&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja sa ospravedlňujem, ale diskusiu som rozbehol ja, len narýchlo som sa nevedel zorientovať, kde to bolo... :Sorry:

visby
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od visby » 14 lis 2011 17:21

JanoK píše:Ešte som tu niekde na fóre čítal, že je nejaký "notorický" problém s prenikaním nafty do oleja. Vraj je to výrobná vada. O čo ide? Týka sa to konkrétnych ročníkov alebo všeobecne?
tyka sa to 15P motorov, r.v. 2003 a novsie ak sa nemylim, teda facelifovanych verzii. ide o to, ze sa vymackaju lozka vstrekov alebo niekde medzi nimi pukne hlava a nafta sa z tlakovaneho okruhu dostava do oleja. v niektorych pripadoch je to tak slaby prienik, ze staci znizit interval vymeny oleja. niekde je to tak extremne, ze to zo sebou vezme aj dalsie veci z motora (turbo napriklad) za par tis km.

mne sa to stalo, ale nieco tym autam odpustime, nie?;-)

JanoK

#17 Příspěvek od JanoK » 14 lis 2011 19:33

Ako zistím aký motor je v aute, ktoré mám vypozerané ? Či 10P alebo 15P... (blbá otázka?)
Je z r.v 12/2002
http://land-rover-discovery.autobazar.e ... 33024.html" onclick="window.open(this.href);return false;

visby
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od visby » 14 lis 2011 19:51

to v inzerate je po faceliftovy model, cize 15P. 10P modely maju oranzove blinkre vpredu v dvojdielnych svetlach...

JanoK

#19 Příspěvek od JanoK » 14 lis 2011 19:56

visby píše:to v inzerate je po faceliftovy model, cize 15P. 10P modely maju oranzove blinkre vpredu v dvojdielnych svetlach...
Mmm, ta fčul? :S Tvoj názor?

Acon

#20 Příspěvek od Acon » 14 lis 2011 20:29

J asom mal pofaceliftovú, spravil som na nej cca 20 000km, teraz to má už 1 1/2 roka ďalší pacoš a neviem o tom, že by mu presakovala. Ani to nie je pravidlo, že to spraví každý motor, skôr sa to tu náhodne riešilo, tak ako sa náhodne rieši X závad u X značiek. Za 100% muchy sa dá považovať tečúci regulátor tlaku paliva (raz za cca 120-150t km) a olej v konektore RJ ( raz za cca 120-150t km). Oboje je cenovo akceptovateľné vzhľadom na výmenný interval :wink:

Odpovědět