LR ako rodinné auto
Moderátor: Miky_CZ
Re: LR ako rodinné auto
Som rád, že sa debata rozbehla týmto smerom. Tiež sa mi zdalo divné, že by u LR, ak by to bola s tými "palicami" rozviazalo vrece, tak by to zrejme riešili stiahnutím z obehu...
Hovorilo sa tu aj o D3. Aj mne sa páči, len je v ňom na môj vkus veľa elektroniky...
Hovorilo sa tu aj o D3. Aj mne sa páči, len je v ňom na môj vkus veľa elektroniky...
To JanoK: 15P neni nemoc, to je opravdu jen typ motoru. Cierny olej bude i 5000km pred oficialni vymenou. Nebo cekas, ze to dneska nalejes pruzracne za mesic se to porad bude dat pit? Pod motorom ten flek je od LR, nebo jineho auta, ktere tam stalo pred tim? Je to flek od oleje, neni to bordel z klimatizace nebo topeni? Na prevodovce voda? Treba to na ni jezdi, nebo se nekdo sel projet a vzal to kaluzi nebo to je proste rosa/namraza.
Jo a nedpovedel jsi mi, do kolika penez hledas auto.[/quote]
Ten olej pod autom je ťažko priradiť. Autom jazdené nebolo, ale nemuselo to byť z LR. A že bol čierny, to mi je jasné...
Moja cenová predstava bola cca 8 tis. éčok
Inak aj napriek všetkému čo tu odznelo som rozhodnutý ísť do toho...
Jo a nedpovedel jsi mi, do kolika penez hledas auto.[/quote]
Ten olej pod autom je ťažko priradiť. Autom jazdené nebolo, ale nemuselo to byť z LR. A že bol čierny, to mi je jasné...
Moja cenová predstava bola cca 8 tis. éčok
Inak aj napriek všetkému čo tu odznelo som rozhodnutý ísť do toho...
Budu se těšit na foto s novým šťastným majitelem
Přeji dobrý kup a ať jde vše hladce 

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
...Ešte čosi. Pripadám tu možno niekomu ako blb, že sa vypytujem na možno pre niekoho notoricky známe veci... Verte, nie som celkom ľavý a aj s motormi som si užil svoje....len som bol mimo z toho, koľko negatív som sa dočítal na adresu auta, ktoré je pre mňa ikonou dobrodružstva a ktoré /takmer/ nič nezastaví....a ktoré chcem. Howk.
Nejsi blbJanoK píše:...Ešte čosi. Pripadám tu možno niekomu ako blb, že sa vypytujem na možno pre niekoho notoricky známe veci... Verte, nie som celkom ľavý a aj s motormi som si užil svoje....len som bol mimo z toho, koľko negatív som sa dočítal na adresu auta, ktoré je pre mňa ikonou dobrodružstva a ktoré /takmer/ nič nezastaví....a ktoré chcem. Howk.

- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
A preco nie D4 ? ked od LR, ja ako rodinne auto uprednostnujen na dlhe cesty Seat Alhambra a na blbnutie po terene s rodinou Disco 2, ten buchot tych tuhych naprav sa nicomu nevyrovna.jezbera ivan píše: Ale ak by som si mal vybrat rodinne auto od LR tak je to pre mna jednoznacne D3!
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
JanoK píše:... Pripadám tu možno niekomu ako blb, ... ....len som bol mimo z toho, koľko negatív som sa dočítal na adresu auta, ktoré je pre mňa ikonou dobrodružstva a ktoré /takmer/ nič nezastaví....a ktoré chcem. Howk.

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Ja nič neporovnávam, chalan písal že sa rozhoduje medzi tímito 2 autami. Jediné čo som sa mu snažil poradiť bolo že ak neplánuje jazdit priamo offroad, tak sa Disko neoplatí.majkro píše: Teda jako porovnavat RAVku s Discovery mi prijde dost kruteVzdyt to jsou uplne jina auta, divim se, ze jsi mu nerekl, at si koupi oktafku f kombiku. Co prijde a neprijde resis v kazdem aute, jen napr. u toyoty za drazsi dily.
Ak chce viac jazdiť po cestách, tak Ravka je jedoznačne šikovnejšia, pružnejšia, menej údržby, problémov a nežere tolko. Toto je jednoznačne fakt, ale vec sa má tak že sám nam nevysvetlil účel na ktorý auto potrebuje... Adventure - to môže byť hocičo

- Acon
A nie je RAVka náhodou babské auto? Niekde som to čítal, že chlapi by na ňom nemali jazdiť či čo 

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
no to je vec názoru a vkusuAcon píše:A nie je RAVka náhodou babské auto? Niekde som to čítal, že chlapi by na ňom nemali jazdiť či čo

ja osobne nepotrebujem ultra hard off kchar aby som sa cítil ako drsný adventurer

Inak nakoľko už takmer nejazdím do poriadneho terénu uvažujem aj ja nad niečim podobným, ale nie Ravka, skôr nieco na styl Subaru Forester... Predsa len ked jazím viac po cestach tak Disko je trochu tažkopádne. Ale nejak nemám to srdce ho poslať do sveta

Ok, mrkni se na nahradni dily subaru a LR.. Porovnej ceny a popremyslej co bys radsi opravovalraven.99 píše:no to je vec názoru a vkusuAcon píše:A nie je RAVka náhodou babské auto? Niekde som to čítal, že chlapi by na ňom nemali jazdiť či čo![]()
ja osobne nepotrebujem ultra hard off kchar aby som sa cítil ako drsný adventurer(tým som sa nechcel nikoho dotknúť).
Inak nakoľko už takmer nejazdím do poriadneho terénu uvažujem aj ja nad niečim podobným, ale nie Ravka, skôr nieco na styl Subaru Forester... Predsa len ked jazím viac po cestach tak Disko je trochu tažkopádne. Ale nejak nemám to srdce ho poslať do sveta

Padla tu otázka na čo auto potrebujem...teda LR
Začnem tým, že nemám v úmysle živiť dve autá. Denne chodím do práce (Sv.Jur - BA). Z jazdenia štýlom "nízkeho letu" som už dávno vyrástol. Ak mám chvíľu voľna, okrem iných koníčkov (turistika, horolezectvo,rybárčenie), rád sadnem do auta a vyberiem sa niekam, kde to nepoznám, alebo sa mi tam páči...Keďže pochádzam z východu (ako každý správny Blavák
) mojou srdcovkou je severovýchod republiky - Poloniny, Laborecká vrchovina...a Poľsko - Biescsady) cesty sú tam už také (a nielen tam - viď okolie Kremnice, Banskej Štiavnice, Rožňavy, Tisovca...), že tam jazdiť osobákom je "nezodpovedné"...Samozrejme ak chcem prespať, tak pod stanom a najlepšie niekde mimo cesty a mimo dohľad...čo ma na také miesta dopraví najspoľahlivejšie a pri tom sa "nezadýcha a nezapotí"?.....
Nehovoriac o tom, že ako rybár-kaprár (zasvätený vedia o čom hovorím) nosím so sebou kopec bagáže a najradšej chodím na miesta kde za týždeň nestretnete človeka (napr. ťažko prístupné mŕtve ramená Latorice)...
A názor mojej polovičky
na LR? - Vraj offroad si už kúpi kde kto, ale LR kupujú iba rozvážni a zrelí muži.... Aj keď tento výrok zaznel, až keď som ju do LR posadil...

Začnem tým, že nemám v úmysle živiť dve autá. Denne chodím do práce (Sv.Jur - BA). Z jazdenia štýlom "nízkeho letu" som už dávno vyrástol. Ak mám chvíľu voľna, okrem iných koníčkov (turistika, horolezectvo,rybárčenie), rád sadnem do auta a vyberiem sa niekam, kde to nepoznám, alebo sa mi tam páči...Keďže pochádzam z východu (ako každý správny Blavák

Nehovoriac o tom, že ako rybár-kaprár (zasvätený vedia o čom hovorím) nosím so sebou kopec bagáže a najradšej chodím na miesta kde za týždeň nestretnete človeka (napr. ťažko prístupné mŕtve ramená Latorice)...
A názor mojej polovičky

- Acon
ten výpočet argumentov si si mohol odpustiť, lebo Ťa tu zasa niekto navlečie do SUV (a mal by +- pravdu) Myslím, že si sa mohol obmedziť na jeden argument a to, že ho jednoducho chceš. A budeš možno prekvapený, ale tu na tomto fóre zrejme neexistuje nikto, kto by LR kupoval z iných pohnútok, ale sú mnohí, ktorí to nepriznajú, a budú trapošiť s argumentami ako zlý prístup na chalupu a pod.

Acon má pravdu, pokud Ti nejde Discovera vykopnout z hlavy, tak si ji kup. Protože pokud koupíš něco jinýho "rozumějšího" zůstane v tobě pocit nespokojenosti a stejně si ji jednou koupíš. Takhle jsem si před lety koupil "rozumější" motorku a čtyři roky to ve mě hlodalo, až jsem ji prodal a koupil to co jsem vždycky chtěl. A mám klidAcon píše:Myslím, že si sa mohol obmedziť na jeden argument a to, že ho jednoducho chceš.

To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
Tak za to se postavim, mam uz treti auto a asi 5. motorkupablo.gs píše: Acon má pravdu, pokud Ti nejde Discovera vykopnout z hlavy, tak si ji kup. Protože pokud koupíš něco jinýho "rozumějšího" zůstane v tobě pocit nespokojenosti a stejně si ji jednou koupíš. Takhle jsem si před lety koupil "rozumější" motorku a čtyři roky to ve mě hlodalo, až jsem ji prodal a koupil to co jsem vždycky chtěl. A mám klid

-
- auto: Břichoplaz,zatim.
Nic si z toho JanoK nedelej.Uz dva roky vyhledavam veskere informace o LR.Byl jsem na srazu v Presticich i vcera v Lysicich u Boskovic,kde byl sraz RRC.Mimochodem pekna akce.Vsude se vyptavam a jsem rad za kazdou informaci.Pokud se zadari na jare pristiho roku bych mohl posilit rady majitelu Discovery 2.JanoK píše:...Ešte čosi. Pripadám tu možno niekomu ako blb, že sa vypytujem na možno pre niekoho notoricky známe veci... Verte, nie som celkom ľavý a aj s motormi som si užil svoje....len som bol mimo z toho, koľko negatív som sa dočítal na adresu auta, ktoré je pre mňa ikonou dobrodružstva a ktoré /takmer/ nič nezastaví....a ktoré chcem. Howk.
Cim vice je auto upravene,tim dele se jde pro traktor.
No já můžu LR jako rodinné auto jenom doporučit. Svezení parádní, vše se do toho vejde. Jenom ty náklady na jeden km jsou poněkud vyšší než u Fabie.
D3 TD6, r.v.2006 v tvrdé práci pro http://www.balonovyzamek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ty naklady se vyrovnaji v drsnejsi zime, kdy ostatni pali benzin v zaveji nebo zacpne a ty to objedes po poli, pul metrem snehuMiranda píše:No já můžu LR jako rodinné auto jenom doporučit. Svezení parádní, vše se do toho vejde. Jenom ty náklady na jeden km jsou poněkud vyšší než u Fabie.

- petriiik
- tel.: +421940505112
- auto: SVAŘÁK
zas LR neni fabia, a ako poznamenal majkro tak dopoviem, kde sa v zime pri napr. 20cm snehu dostane bezne auto? bezne ako fabia, polo, golf... tie auta maju svetlu vysku asi v takej vyske asi ako mam ja na 33" pneu spodok disku, teda v meste je bezne ze je cesta ohrnuta a riadne nasolena ale tu na dedine to ohrnaju malokedy a neposypa sa vobec
"Auto musi najskor ist, az potom moze vyzerat"
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Pokud budeš vycházet z toho,co si přečteš na fóru,nikdy se neodhodláš koupit co chceš.Když jsem před lety koupil P406 2.0Hdi a na fóru se dočetl co mě čeká,byl jsem zoufalej.Pak jsem pár let poměrně v klidu jezdil.Dnes mám osmiletý Disko Td5 a řeším závady,které si myslím,že patří k 200tis.najetých km a užívám si vlastnictví se vším všudy.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!