Ahoj, potřebuji radu
Ahoj, potřebuji radu
Makám v lese s koněm a v současné době nás vytlačují vyvážečky. Mám stále méně práce a tak ji sháním v čím dál větší vzdálenosti.
V současné době jezdím přes 30 km starým traktorem a to je na prd. Uvažuji o Defíku + nový konibus. Poraďte prosím, jestli je to
v pohodě ( spotřeba, síla, stabilita, spolehlivost ) Jsem v tomhle oboru úplný zelenáč. Dík. L.
V současné době jezdím přes 30 km starým traktorem a to je na prd. Uvažuji o Defíku + nový konibus. Poraďte prosím, jestli je to
v pohodě ( spotřeba, síla, stabilita, spolehlivost ) Jsem v tomhle oboru úplný zelenáč. Dík. L.
Re: Ahoj, potřebuji radu
zdar, jestli jsem to správně pochopil, tak plánuješ koupit auto především na tahání vleku kde budeš vozit koníka... je to tak? Jestli jo a nemáš přímo potřebu kupovat defíka protože se ti líbíšpalek píše:Makám v lese s koněm a v současné době nás vytlačují vyvážečky. Mám stále méně práce a tak ji sháním v čím dál větší vzdálenosti.

ale jestli defa, tak spotřebu počítej cca 10/na100, síla na tahání dostačujicí, ale čtyřlitr to nikdy nebude

jestli máš dost peněz kup s motorem TD5, jestli míň tak 300TDï... na tahání bude asi stabilnější 110tka než 90tka...
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
No myslím si, že 50 procent těch co Defa dovezli z Deutsche Reichu, z něj stahovali samolepku s koněm
! Tohle auto se k tahání koní používá hodně. A myslím si, že jízda po cestě taky není žádbá tragédie. Já jsem byl vyloženě překvapený jak to auto peláší a pokud nemáš metrák a nejsi v ramenou jako Arnold, tak i ten často proklínaný posed není nic tragického. Mi se sedí rozhodně lépe než v Hondě co jsem měl před Defem
, tam mě věčně bolely záda a trnuly nohy, v Defovi nic! Spotřebu mám za devět! Nad koupí jsem dlouho uvažoval a rozhodně teď můžu říct že to chyba nebyla
A co se týká zde věčně řešeného dilema motoru, tak motory do r.v. 1998 300TDi, od 98 TD5. 300 je čtyřválec bez ŘJ, TD5 pětiválec s ŘJ. To si zadej do políčka hledat, docela se zasměješ
a určitě si uděláš vlastní názor do čeho jít! Jinak mi se hrozně líbí tenhle (škoda té ceny, ale určitě ji má a dala by se ještě ukecat): http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... er/9396698" onclick="window.open(this.href);return false;

- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
Johny: na co ty bys mel snorchelJohny R píše:No myslím si, že 50 procent těch co Defa dovezli z Deutsche Reichu, z něj stahovali samolepku s koněm! Tohle auto se k tahání koní používá hodně. A myslím si, že jízda po cestě taky není žádbá tragédie. Já jsem byl vyloženě překvapený jak to auto peláší a pokud nemáš metrák a nejsi v ramenou jako Arnold, tak i ten často proklínaný posed není nic tragického. Mi se sedí rozhodně lépe než v Hondě co jsem měl před Defem
, tam mě věčně bolely záda a trnuly nohy, v Defovi nic! Spotřebu mám za devět! Nad koupí jsem dlouho uvažoval a rozhodně teď můžu říct že to chyba nebyla
A co se týká zde věčně řešeného dilema motoru, tak motory do r.v. 1998 300TDi, od 98 TD5. 300 je čtyřválec bez ŘJ, TD5 pětiválec s ŘJ. To si zadej do políčka hledat, docela se zasměješ
a určitě si uděláš vlastní názor do čeho jít! Jinak mi se hrozně líbí tenhle (škoda té ceny, ale určitě ji má a dala by se ještě ukecat): http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... er/9396698" onclick="window.open(this.href);return false;

DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
- Johny R
Na ozdobu přece 

U nas v Bilovicich ma nekdo nalesteneho stribrneho defika prave na koniky, myslim, ze to neni spatna volba...
-
- tel.: 724107574
- auto: LR 110/300Tdi
- Kontaktovat uživatele:
špalek píše:Makám v lese s koněm a v současné době nás vytlačují vyvážečky. Mám stále méně práce a tak ji sháním v čím dál větší vzdálenosti.
Ahoj jezdim do lesa kazdy vikend delam tam drevo kdyztak mi zavolej dame o tom rec. Je potreba vedet na co to opravdu potrebujes. a jaky teren.
- Rosi
- tel.: +420-608-084004
- auto: LR 110SW Def Td5
Pokud LR, šel bych do DI, za defíka jen zbytečně zaplatíš víc... Práci udělají stejnou.
Do TD5 bych se nehnal, po všech stránkách je to dražší špás.
Do TD5 bych se nehnal, po všech stránkách je to dražší špás.
Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Na tahání určitě automat, tedy asi D1. Řadí bez rázů a plynule, takže koně budou jak v bavlnce. 

- Johny R
Genialita se skrývá v jednoduchosti, automat je komplikace a koně to ustojí 

Omlouvám se, že reaguji tak pozdě na Vaše rady na moji prosbu. Přiznám se, že původně jsem o disku vůbec neuvažoval, srdíčko by chtělo defa, ale jak už to chodí, asi rozhodnou prašule. Taky mne překvapily Vaše názory na automat. To jsem nečekal. Nemám s tím vůbec zkušenost. Dosud jsem ho principielně odsuzoval. Takže čtu, čtu a čtu všechny zprávy a nasávám informace. Nevím, jestli píšu ve správné kolonce. Na kompu jsem taky zelenáč. Ale snad se to k Vám dostane. L.
...jestli chce srdicko defa...
Ja toho sveho mam na hrani a na mazleni. Vyjimecne schopnosti toho auta asi nikdy na 100% nevyuziju, ale ja i synacek na defika nedame dopustit.
Ja toho sveho mam na hrani a na mazleni. Vyjimecne schopnosti toho auta asi nikdy na 100% nevyuziju, ale ja i synacek na defika nedame dopustit.
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
Nebo Defa v automatu... 

Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:

Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
Range Rover L322 3,0D Vouge
Dalsi vec je jestli chce aby to auto topilo nebo aby do nej teklo spodem 

- Rosi
- tel.: +420-608-084004
- auto: LR 110SW Def Td5
Automat od LR je výhoda z hlediska spolehlivosti a životnosti - paradoxně drží víc než manuál.špalek píše:Omlouvám se, že reaguji tak pozdě na Vaše rady na moji prosbu. Přiznám se, že původně jsem o disku vůbec neuvažoval, srdíčko by chtělo defa, ale jak už to chodí, asi rozhodnou prašule. Taky mne překvapily Vaše názory na automat. To jsem nečekal. Nemám s tím vůbec zkušenost. Dosud jsem ho principielně odsuzoval. Takže čtu, čtu a čtu všechny zprávy a nasávám informace. Nevím, jestli píšu ve správné kolonce. Na kompu jsem taky zelenáč. Ale snad se to k Vám dostane. L.
Nevýhodou je, že je to "slabší" a víc žere...
Defíka mám, je to "milášek" ale cenový rozdíl mezi DI a Defíkem je zbytečný, pokud se bavíme o autu na práci a tahání koní...
Def 110 Td5 SW
Jestli máš možnost, sedni si někde do defíka na sedadlo řidiče. Zvlášť pokud jsi silnější postavy a pak mudruj 

Technologie pro zahradní jezírka
Díky všem za rady, koupil jsem disco 1 300tdi.
Až se to naučím, pokusím se dát foto s konibusem. Ale to bude na jiném vlákně. Protože rad pro bažanty je v jiných vláknech dost, myslím že se tohle může smazat. Děkuji.

Gratuluji, myslím, že jsi neprohloupil, ať sloužíšpalek píše:Díky všem za rady, koupil jsem disco 1 300tdi.![]()
Až se to naučím, pokusím se dát foto s konibusem. Ale to bude na jiném vlákně. Protože rad pro bažanty je v jiných vláknech dost, myslím že se tohle může smazat. Děkuji.

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz