Zbytek na telefonu.
Díky cyril.
Moderátor: Acon
Díky Tome. O víkendu máme návštěvu, takže bych pokud by ti to nevadilo dorazil až odjedou, asi v neděli k večeru. Kdyby se ti to nehodilo, můžeme to odložit, zatím to nehoří.MadTom píše:Cyrile, zastavím se, akorát s toho kafe asi nic nebude, už jsem letos jedno měl.A teď vážně, zkontrolujeme anténu, CBčko a reprák jsou "dobrá značka". A to že slyšíš španěláky a pobodně, tak za to může sluníčko. Po 11ti letech začíná zase něco trošku dělat. A už má i trošku zpoždění. Pomatuju si jak před 22roky jsme seděli v radioklubu u vysílačky po nejdřív poslouchali a potom si i povídali s taxikářema v New Yorku. To sluníčko dělalo něco trošku víc.
Akorát nevím kdy, musím dodělat opravy bytu, abychom se stihli aspoň do vánoc přestěhovat. Kdyby jsi se chtěl o víkendu zastavit do Olomouce, tak by to bylo tak na půl hodiny. Ale potřebuju to vědět předem, ať přestěhuju další čast věcí a materiálu a hlavně vezmu auto, ve kterém mám CBčko, ať to máme proti čemu otestovat.
Ok. Dám vědět až se operativne dohodnu s Tomášem.Kubrtos píše:Strejda Cyril přijede do města? Stav se na kafe, jestli budeš mít čas a chuť. Nebo by jsme se mohli u Birela potkat fšeci- Toma jsem taky dlouho neviděl. V Mohelnici jsem vás oba minul.
OK. Ozvu se.MadTom píše:Zítra se snad dozvím, jestli budu mít pozítří a v pátek dovolenou. Ale doufám že jo, pokud mi ten zesilovač na stole zase vybuchne, tak je to stejně jedno. Takže bychom se doopravdy mohli potkat někdy k večeru někde v centru Olomouce - ať to nemám daleko. Doma už to nějak vysvětlím. A protože ve čtvrtek bych měl pozdě odpoledne dodělávat něco v kuchymi s plynařem, tak bych to viděl na pátek nebo neděli - podle Cyrila.
Ahááá!MadTom píše:Zesilovač buchne na stole proto, protože je v něm výkonová elektronka za zhruba 100kKč a pro její napájení taková nehezká napětí jeko 4500V a 2750V. No a když se to v té elektonce pohádá, tak si prostě bouchne. A potom je to jenom o tom, jestli to stihnou ochrany, nebo půjdu dávat novou elektronku. A aby bylo jasno je to zesilovač do EMC laboratoře kterej dává 200W výkonu na kmitočtech 2 - 7 GHz. Používá se to na testová odolnosti zařízení proti vnějším elektromagnetickým polím - něco jako, aby když k CD přehrávači položíte mobil, tak by to v něm nemělo začít lupat a podobně. Akorát trošku ve větším.
Tome doufám, že se ti nestává často, že nakoupíš díly za 100t a pak je upečeš...MadTom píše:Zesilovač buchne na stole proto, protože je v něm výkonová elektronka za zhruba 100kKč a pro její napájení taková nehezká napětí jeko 4500V a 2750V. No a když se to v té elektonce pohádá, tak si prostě bouchne. A potom je to jenom o tom, jestli to stihnou ochrany, nebo půjdu dávat novou elektronku. A aby bylo jasno je to zesilovač do EMC laboratoře kterej dává 200W výkonu na kmitočtech 2 - 7 GHz. Používá se to na testová odolnosti zařízení proti vnějším elektromagnetickým polím - něco jako, aby když k CD přehrávači položíte mobil, tak by to v něm nemělo začít lupat a podobně. Akorát trošku ve větším.