Freelander I (2,0DI-72KW) studené starty
Moderátor: Safraporte
Re: Freelander I (2,0DI-72KW) studené starty
podla toho co pises som mal asi ten isty problem co ty.tiez som riesil zhavice,padanie nafty.ked som s tym prisiel k mechanikovi,hned mi povedal ze treba nastavit cerpadlo.teraz chyta super.
ahaaa ... že bych obnovil řešení problému ...squire01 píše:podla toho co pises som mal asi ten isty problem co ty.tiez som riesil zhavice,padanie nafty.ked som s tym prisiel k mechanikovi,hned mi povedal ze treba nastavit cerpadlo.teraz chyta super.

Kdopak umí seřídit čerpadlo v Praze a okolí ???
Freelander 2.0 DI · 20TN2 · 72 kW
Škoda Octavia 1.9TDI · AGR · 66 kW
Volvo C70 2.4T · B5244T · 142 kW
zdravým všecky,
POřídil jsem si opět free1, rv99, 2.0, 72kw, 5dv. Zatím se studenými starty nemám problémy, nechám ho ráno 2-3krát nažhavit a zatím naskakuje na drc, pak jej nechám cca 5min vrčet na dvoře, ať se ohřeje, nechci to honit za studena. Parkuji na dvoře a poslední dobou je celý zamrzly, jen začínám mít obavy, když to zde čtu, aby to vydrželo. Má najeto 130tis, (teť se chystám vyměnit visko, nevrní, nehučí, na parkovišti to nesmíka, jen mezi 110-115km/h se mi zda že to podemnou trošičku vrní, tak to chci vyměnit dřív než bude pozdě), avšak se mi stalo, že když jsem ho ráno nažhavyl jen jednou a hned startoval, tak se mu nechtělo naskočit, naskočil až na podruhé. Tudíš se chci zeptat k tomuto tématu, zda je to u tohoto motoru normální, nebo zda již pomálu začínaj odcházet žhavící svíčky, přes den to pak startuje na drc ikdyž je třeba 3hodiny zaparkovanej. Chtěl bych znát vaše názory a za veškeré info, či jiné poznatky budu velmy vděčný.
Ještě malinky dotazek: do motoru jsem zatím jen koukal zda je tam dost oleje, provozních kapalin tak by mne zajímalo, zda je to motor TDi, nebo Di, či něco takového TD4 to určo není, je to přeci jen rv99, v TP je napsano TDI a 71,6Kw zda to tak je či není. Jen mně to tak zajíma. (příští týden ho dávám na výměnu všech filtru a kapalin, mám ho přeci jen 14dní a ikdyž od důchodců, zichr je zichr.)
Ještě jednou mnohokrát všem děkuji a všem se omlouvám za mé nadčení, měl jsem před tím 3roky Free 1,8 a nafťáčkem jsem přímo nadčeny, hlavně tím, že tam zatím nic nehučí, neboucha atd.
POřídil jsem si opět free1, rv99, 2.0, 72kw, 5dv. Zatím se studenými starty nemám problémy, nechám ho ráno 2-3krát nažhavit a zatím naskakuje na drc, pak jej nechám cca 5min vrčet na dvoře, ať se ohřeje, nechci to honit za studena. Parkuji na dvoře a poslední dobou je celý zamrzly, jen začínám mít obavy, když to zde čtu, aby to vydrželo. Má najeto 130tis, (teť se chystám vyměnit visko, nevrní, nehučí, na parkovišti to nesmíka, jen mezi 110-115km/h se mi zda že to podemnou trošičku vrní, tak to chci vyměnit dřív než bude pozdě), avšak se mi stalo, že když jsem ho ráno nažhavyl jen jednou a hned startoval, tak se mu nechtělo naskočit, naskočil až na podruhé. Tudíš se chci zeptat k tomuto tématu, zda je to u tohoto motoru normální, nebo zda již pomálu začínaj odcházet žhavící svíčky, přes den to pak startuje na drc ikdyž je třeba 3hodiny zaparkovanej. Chtěl bych znát vaše názory a za veškeré info, či jiné poznatky budu velmy vděčný.
Ještě malinky dotazek: do motoru jsem zatím jen koukal zda je tam dost oleje, provozních kapalin tak by mne zajímalo, zda je to motor TDi, nebo Di, či něco takového TD4 to určo není, je to přeci jen rv99, v TP je napsano TDI a 71,6Kw zda to tak je či není. Jen mně to tak zajíma. (příští týden ho dávám na výměnu všech filtru a kapalin, mám ho přeci jen 14dní a ikdyž od důchodců, zichr je zichr.)
Ještě jednou mnohokrát všem děkuji a všem se omlouvám za mé nadčení, měl jsem před tím 3roky Free 1,8 a nafťáčkem jsem přímo nadčeny, hlavně tím, že tam zatím nic nehučí, neboucha atd.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, máš tam klasiku od LR , TD4 tam byla až když to převzalo BMW.přelom byl tuším 2000-2001.
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Jak pise Tagr, TD4 se davala od RV 2001. Takze mas klasicky "nesmrtelny" naftak od Rovera.
Free Td4 2004 HSE automat
, (teť se chystám vyměnit visko, nevrní, nehučí, na parkovišti to nesmíka, jen mezi 110-115km/h se mi zda že to podemnou trošičku vrní
mne to "vrnenie" robili loziska na kardane.ale tu visko by som dal zrepasovat.
- tagr
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
No nevím nevím ... co tady čtu a různě slyším tak jsem rád, že mám motor DI ...tagr píše:do nesmrtelnosti má ten diesel daleko
To je na tom líp TD4
- tagr
- Kontaktovat uživatele:

Trochu jsem tu svou TD4 upravil,aby jsem ty nejčastější závadičky eliminoval a zbytek je holt o naftě a údržbě.

- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Máš recht. A podle toho co máš v podpisu tak i nos na dobré motoryvlabar píše:No nevím nevím ... co tady čtu a různě slyším tak jsem rád, že mám motor DI ...tagr píše:do nesmrtelnosti má ten diesel daleko
To je na tom líp TD4

EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
Hunter píše:Jak pise Tagr, TD4 se davala od RV 2001. Takze mas klasicky "nesmrtelny" naftak od Rovera.
jasný to že namám TD4 to vím, resp. po listování na foru jsem upřednostnil land rover motor. Sle spiš mně zajíma jestli to moje autíčko má či nema turbo?

Děkuji
dejf píše:squire01 píše:, (teť se chystám vyměnit visko, nevrní, nehučí, na parkovišti to nesmíka, jen mezi 110-115km/h se mi zda že to podemnou trošičku vrní
To je také možný, že by to mohlo být ložisko. Ale tu visko určo dám novou, nebo nechám zrepasovat (neví někdo, jestli to kvalitně dělá někdo i v česku, myslím tím repas viskosu až z liberca, ikdyž pocházim z moravy a na slovensko to mám celkem daleko:-( ) Jak to budu mít zvedlý, tak to vše zkouknu a pokud možno vše vyměním naž bude pozdě.
P.s. Děkuji a cením si všech názorů
Prosím o smazání tohohle příspěvku, nějak my blbnul PC tak jsme to tam omylem poslal dvakrát
Děkuji
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
dejf píše:Hunter píše:Jak pise Tagr, TD4 se davala od RV 2001. Takze mas klasicky "nesmrtelny" naftak od Rovera.
jasný to že namám TD4 to vím, resp. po listování na foru jsem upřednostnil land rover motor. Sle spiš mně zajíma jestli to moje autíčko má či nema turbo?je to muj první nafťáček, vždy jsem mněl jen benzíňáky.
Děkuji
Turbo má

EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
Tak ja se take pridam ka narkum. Podle voltmetru mi to zrejme prestalo "zhavit". (2.0 DI)
Drive po otoceni klicku pokleslo napeti cca o 0,5V (nekdy i vice) a ted stezi tak 0,1 max 0,2V.
Takze mi bud odesli zhavky, nebo relatko (nebo jeste hur nedostavaj signal "zhavit" z ECU).
Opet vyhrnout rukavy a v mrazu se v tom zacit starat o to velke tamagoci.
Milan
Drive po otoceni klicku pokleslo napeti cca o 0,5V (nekdy i vice) a ted stezi tak 0,1 max 0,2V.
Takze mi bud odesli zhavky, nebo relatko (nebo jeste hur nedostavaj signal "zhavit" z ECU).
Opet vyhrnout rukavy a v mrazu se v tom zacit starat o to velke tamagoci.
Milan
Podívej se na relé žhavení ja ho měl vypáleny ale kontrolka ukazovala že žhavi
Takže napíšu výsledek. Ten, kdo měnil na mém Free rozvody, nenastavil čerpadlo (rozvody nechal měnit předch. majitel). Vyměnil řemen, kladky a vymalováno. Po obrovských peripetiích a pátrání bylo nastaveno čerpadlo , vyměněna i čtvrtá žhavička a auto chytá jako nové.
Naposledy upravil(a) ladinbin dne 11 bře 2012 19:21, celkem upraveno 1 x.
tak vyřešeno ... za vším byly žhavící svíčky. Již startuji na drc. Odzkoušeno po 3 dnech stání a následném startování při -4°C
Řešil jsem tady padání nafty, hledal jsem kdo by mi zkouknul předvstřik, že změřím komprese na válcích ... žhavičky mě nenapadly
byly dávány nové dva roky zpět. Vůbec jsem si nepřipustil, že by mohly být špatné. Byly mrtvé všechny čtyři.
Řešil jsem tady padání nafty, hledal jsem kdo by mi zkouknul předvstřik, že změřím komprese na válcích ... žhavičky mě nenapadly

- Jenda91td4
- tel.: 737544903
- auto: F1 D2
Zdravím teče mi nafta z toho šroubu co má 3 pložky když to přetesnim musím něco nastavovat ?
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
NE. Jenom při instalaci znovu nastavit před vstřik
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.