Vypnutí motoru během jízdy
Moderátor: Safraporte
Vypnutí motoru během jízdy
Mam Freelandera rok v.2002 TD4, zacal se behem jizdy vypinat motor a zadnou zavadu to neukaze.Dela to jak za studena, tak po zahrati.Jednou to ukazalo chybu snimace vacky, tak jsem ji nechal vymenit, ale bohuzel problem zustal spise se to zacalo vypinat casteji, zvlaste na krizovatce, kdy clovek chce zaradit povoli pedal plynu a je to mrtve. Nemel nekdo takoveto trapeni ???? Diky Ruda
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vypnutí motoru během jízdy
Nevím přesně jak to má TD4 ale to samé mi kdysi dělala Marea. Chyba snímače otáček ale Marea měla dva jeden na vačce a jeden na klice. Samozřejmě byl vadnej ten ke kterýmu byl blbější přístupRuda píše:Mam Freelandera rok v.2002 TD4, zacal se behem jizdy vypinat motor a zadnou zavadu to neukaze.Dela to jak za studena, tak po zahrati.Jednou to ukazalo chybu snimace vacky, tak jsem ji nechal vymenit, ale bohuzel problem zustal spise se to zacalo vypinat casteji, zvlaste na krizovatce, kdy clovek chce zaradit povoli pedal plynu a je to mrtve. Nemel nekdo takoveto trapeni ???? Diky Ruda

EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
mam sice 2di,ale tiez mi to robilo,az sa nakoniec nedalo ani nastartovat.bol to odlomeny kablik na svorkovnici,co ide do cerpadla.nebolo to vobec vidno,lebo drzal na buzirke....
Vymena senzoru vackove hridele probehla pred 3 dny a je to snad jeste horsi ( cena 2.475,-) sakra. Delam takovou blbou vec ze kdyz mi to pri jizde kixne tak podradim pustim spojku, motor nabehne a jedu dal, ale nesmim zastavit jinak mrtvola a stojim jak trubec v krizovatce. Nejhorsi je, ze na diagnostice za celou dobu vyskocila jen jednou chyba a to te vacky, jinak nic. Jen se na palubce rozsviti mazani a dobijeni. Co jsem jeste vypozoroval tak kolisaji otacky hmm. Vse zacalo o prazdninach kdyz jsem nechal udelat dekarbonizaci, zacnu se drzet pravidla co funguje na to se nesaha 

- cesta
- auto: Freelander I TD4
O kolik to kolísá ty otáčky??U mě se to ani nehne, myslím že drží na 950, možná stačí jen to čidlo otáček vytáhnout a vyčistit ????
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
Ruda píše:Vymena senzoru vackove hridele probehla pred 3 dny a je to snad jeste horsi ( cena 2.475,-) sakra. Delam takovou blbou vec ze kdyz mi to pri jizde kixne tak podradim pustim spojku, motor nabehne a jedu dal, ale nesmim zastavit jinak mrtvola a stojim jak trubec v krizovatce. Nejhorsi je, ze na diagnostice za celou dobu vyskocila jen jednou chyba a to te vacky, jinak nic. Jen se na palubce rozsviti mazani a dobijeni. Co jsem jeste vypozoroval tak kolisaji otacky hmm. Vse zacalo o prazdninach kdyz jsem nechal udelat dekarbonizaci, zacnu se drzet pravidla co funguje na to se nesaha
nechcem byt mudry,ale pomojich skusenostiach s free by som sa zameral na nejaky kontakt.mal som 2 krat podobny problem a vzdy to bol zly kontakt v nejakom konektore.
-zlate pravidlo!Ruda píše:zacnu se drzet pravidla co funguje na to se nesaha
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Ještě jsem se Ti díval do rave, i když se mi to moc nezdá, už jsi čistil váhu vzduchu????Nebo jen tak na zkoušku ji odpoj z konektoru a zkus to bez ní jestli se něco změní. Jestli se ustálí otáčky a přestane to vypínat.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
Ahoj, ja mam ted asi stejny problem. Auto chvili cukalo a ted uz nejde ani nastartovat, mam take Freelander 2.0 di. Mohl by jsi vice popsat jaky to byl kablik a na jake svorkovnici? Mas na mysli kablik co jde k stop ventilu na cerpadle nebo neco jineho?squire01 píše:mam sice 2di,ale tiez mi to robilo,az sa nakoniec nedalo ani nastartovat.bol to odlomeny kablik na svorkovnici,co ide do cerpadla.nebolo to vobec vidno,lebo drzal na buzirke....