VISCO VRTULE-DISCAVERY
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 602129312
- auto: Discavery 2
VISCO VRTULE-DISCAVERY
Jelikoz jsou mezi nama i takovy jedinci ,kteri nemaji tu slusnost odpovededet na konkretni dotaz,skusim stesti na forum.
Po nastartovani studeneho motoru ,jsem zjistil ze bezi vrtule chlazeni.Zastavil jsem motor a skusil otocit vrtuli.Vrtule jde otocit stuha a az po nekolika otoceni se trochu uvolni.Myslel jsem si ze po zahrati motoru se vrtule uvolni ,ale unasi se i pri 60 stupnich.Ma,nekdo skosenost,nebo uz to resil?
Dik lapkyn
Po nastartovani studeneho motoru ,jsem zjistil ze bezi vrtule chlazeni.Zastavil jsem motor a skusil otocit vrtuli.Vrtule jde otocit stuha a az po nekolika otoceni se trochu uvolni.Myslel jsem si ze po zahrati motoru se vrtule uvolni ,ale unasi se i pri 60 stupnich.Ma,nekdo skosenost,nebo uz to resil?
Dik lapkyn
Re: VISCO VRTULE-DISCAVERY
Ta vrtule je viskozní a točí se pořád stejně, není elektricky spínaná podle teploty nebo se ptáš na něco jinýho?lapkaradomil píše:Jelikoz jsou mezi nama i takovy jedinci ,kteri nemaji tu slusnost odpovededet na konkretni dotaz,skusim stesti na forum.
Dik lapkyn
Land Rover Discovery 2 Td5
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
prave pri zahratem motoru jde s vrtuli tocit ztuha az vubec a pri studenem motoru by se mela protacet skoro volne, pokud jde ztuha i pri studenem motoru tak je spatna visko spojka a vrtule bezi porad, vcelku bezny jev
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Podle mého je to normální jev. Vrtule se točí stále i když je motor studený. Má odpor při točení rukou a pocitově se to nemění ani když je motor ohřátý.
K
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- Sláma Karel
Kurňa proč je to tu zase dvakrát.
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =6&t=16354" onclick="window.open(this.href);return false;
K

http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =6&t=16354" onclick="window.open(this.href);return false;
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
Karle: spraveno
a karel bude mit asi pravdu, ja jenom ze sem tocil s vrtuli s novou viskospojkou skoro volne a potom uz to slo ztuha a na moji to jde ztuha porad a ta je asi ko, uz ji tam ani nemam
a karel bude mit asi pravdu, ja jenom ze sem tocil s vrtuli s novou viskospojkou skoro volne a potom uz to slo ztuha a na moji to jde ztuha porad a ta je asi ko, uz ji tam ani nemam
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
- Sláma Karel
Tak ať je to i ostatním k něčemu dávám sem mail co mi přišel a i mojí odpověď. Až to bude někdo další hledat.
Mail:
Dvakrat je proto ,ze jsem se preklep.To co jsi napsal je blbost.Proc by se
mela tocit vrtule za studena? To by bylo konstrukcne jednodusi ji pohanet
naprimo!
Dik za nazor. lapkyn
Moje odpověď:
OK tak je to blbost. Nejsem konstruktér, ale jenom blbej uživatel LR a věnuji se jim jenom 16let.
Tak proč se ptáš když to víš jak to má být. Si kup novou a neřeš to. Stojí tisícovku.
Já ti tam jenom napsal jak to prostě je. A je to tak i u nových, které dávám na závoďácích poměrně často.
Pokračuj špíš na foru než na mailu. Ta diskuze se může hodit i ostatním až budou tu visco zkoumat.
K
Mail:
Dvakrat je proto ,ze jsem se preklep.To co jsi napsal je blbost.Proc by se
mela tocit vrtule za studena? To by bylo konstrukcne jednodusi ji pohanet
naprimo!
Dik za nazor. lapkyn
Moje odpověď:
OK tak je to blbost. Nejsem konstruktér, ale jenom blbej uživatel LR a věnuji se jim jenom 16let.
Tak proč se ptáš když to víš jak to má být. Si kup novou a neřeš to. Stojí tisícovku.
Já ti tam jenom napsal jak to prostě je. A je to tak i u nových, které dávám na závoďácích poměrně často.
Pokračuj špíš na foru než na mailu. Ta diskuze se může hodit i ostatním až budou tu visco zkoumat.
K

28 let praxe
28 let praxe
- Sláma Karel
Teď jsem koukal v ostatních tvých příspěvcích, že máš DII, takže tam se moje odpověď liší akorát v ceně té visco. Ty si ji musíš koupit i s vrtulí a budeš to mít dražší.
Ještě by mě zajímalo kteří jedinci mezi námi nemají tu slušnost ti odpovědět na konkrétní otázku?
Já ti odpověděl a ty stejně tvrdíš, že je to blbost. Tak jenom jestli ti neodpověděli to samé co já, ale ty jsi to akorát nechtěl slyšet.
K

Ještě by mě zajímalo kteří jedinci mezi námi nemají tu slušnost ti odpovědět na konkrétní otázku?
Já ti odpověděl a ty stejně tvrdíš, že je to blbost. Tak jenom jestli ti neodpověděli to samé co já, ale ty jsi to akorát nechtěl slyšet.

K

28 let praxe
28 let praxe
- paramount2
- tel.: 775958013
- auto: LR DI 300, 200
ta vrtule se točí i za studena, jen jak visko prokluzuje, pomalejš, než jsou votáčky motoru....
čím je teplejší, tím se počet votáček vrtule blíží votáčkám motoru....
Aspoň takhle chápu funkci visko....
čím je teplejší, tím se počet votáček vrtule blíží votáčkám motoru....
Aspoň takhle chápu funkci visko....

Je to jeste trochu slozitejsi
Ta vrtule jde samozrejme za studena na volno a za tepla spina, od toho je to viscospojka. Ale vzhledem k jeji konstrukci se chova tak, ze tyto vlastnosti ziska az po ujeti cca 5 km od nastartovani, do ty doby je tuha. Takze esi chcete vyzkouset jestli Vam funguje spravne, az sjedete z dalnice na pumpu a budete tankovat, zkuste s ni zatocit, nova jde opravdu skoro volne, ale kdyz to budete zkouset na aute ktery stalo bude tuha. Taky je docela sympaticky ze kdyz prestava fungovat, zacne jit vic a vic ztuha, narozdil napr. od bmw kde se vrtule prestane tocit a motor se muze prehrat.

Nežli čekat na šediny, lepší je dělat kraviny
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Nedavno som kupoval novu vrtulu s visco, stara mala loker v lozisku, a nova sa chova tak ako tu pise ten skaredy indian 

Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Jde to poznat i při nastartovanym motoru- měly by ji zastavit srolované noviny- pravě po tech 5ti km..
discovery 1
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Pokud motor stojí delší dobu bude se spojka protáčet ztuha až po nastartování se vlivem odstředivé síly odstředí olej z lamel a vrtule se začne protáčet. Na předku visko spojky je spirálový bimetal který ovládá kanál co zamezí odstředění oleje.
Příklad:
Před nastartováním si otevři přední kapotu. Nastartuj a několikrát přidej plyn tak na 2,5 tis. ze začátku je normálně slyšet jak fouká průvan vzduchu po zhruba 30- 60 se najednou zvuk proudu ztratí to se akorát odstředil olej. ale furt se točí akorát daleko pomaleji než motor vidět to není je to jedině slyšet jak popisuji. Jakmile z chladiče začne jít horký vzduch tak se nahřeje spirálový bimetal a uzavře kanál ve visko spojce a tím pádem se zamezí odstředění oleje a spojka sepne.
Příklad:
Před nastartováním si otevři přední kapotu. Nastartuj a několikrát přidej plyn tak na 2,5 tis. ze začátku je normálně slyšet jak fouká průvan vzduchu po zhruba 30- 60 se najednou zvuk proudu ztratí to se akorát odstředil olej. ale furt se točí akorát daleko pomaleji než motor vidět to není je to jedině slyšet jak popisuji. Jakmile z chladiče začne jít horký vzduch tak se nahřeje spirálový bimetal a uzavře kanál ve visko spojce a tím pádem se zamezí odstředění oleje a spojka sepne.
- Přílohy
-
- Visko.jpg (55.6 KiB) Zobrazeno 4967 x
Naposledy upravil(a) Hubert dne 07 pro 2011 18:57, celkem upraveno 1 x.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
-
Dik.Opravdu profesionalni odpoved! Ted jsem tepve spokojen a muzu klidne spat,ze nemusim nic menit.Budu asi jeste parkrat tapat po odlisnostech.No zkratka anglani jdou na to jinak!
Dik lapkyn
Dik lapkyn
-
Koukam ,že jsi se nastval. Ja se okolo aut tocim 40 let a neberu za urazku kdyz me nekdo poradi!Sláma Karel píše:Teď jsem koukal v ostatních tvých příspěvcích, že máš DII, takže tam se moje odpověď liší akorát v ceně té visco. Ty si ji musíš koupit i s vrtulí a budeš to mít dražší.![]()
Já ti odpověděl a ty stejně tvrdíš, že je to blbost. Tak jenom jestli ti neodpověděli to samé co já, ale ty jsi to akorát nechtěl slyšet.![]()
K
Jinak na forum popisoval vymenu chlazeni za eletriku Mira 2, tak sem si myslel ,ze o tom vi vice.
nechtel jsem nikoho jmenovat ,ale rek sis oto. Dik lapkyn