nesvítí zadní obrysovky na DII
Moderátor: Miky_CZ
- macronera
- tel.: 775651798
- auto: DISCOVERY II,IV
- Kontaktovat uživatele:
nesvítí zadní obrysovky na DII
již tak trochu ze zoufalství píšu i sem. při zapnutých světlech nesvítí zadní potkávačky a obrysovky jestli to dobře říkám, zpátečky a brzda svítí. žárovky vyměněny pojistky jsem prošel všechny s nenašel špatnou. netušíte někdo co s tím? případně schema jak tam ty světla jsou zapojený? večer musím pouštět mlhovky aby mě lidi viděli... díky za rady
roubená chalupa v Krkonoších,posezení u kachlových kamen, sjezdovka s večerním lyžováním, Rodinné,skupinové a individuální rekreace http://www.ChalupaOrlice.cz , www.DoKrkonos.com
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Re: nesvítí zadní obrysovky na DII
A přední parkovačky ti svítí?
Mepopraskaly ti postupně všechny žárovky?
Nebo by to mohla být i páčka na světla a blinkry.
K
Mepopraskaly ti postupně všechny žárovky?
Nebo by to mohla být i páčka na světla a blinkry.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Mě to dělá něco podobné, ale nesvítí mi u toho i podsvícení budíků, a je to páčkou na přepínání světel. Stačí s ní vhodně pohýbat, a funguje to. No každopádně to budu muset rozebrat a spravit.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- macronera
- tel.: 775651798
- auto: DISCOVERY II,IV
- Kontaktovat uživatele:
předek svítí jak má, žárovky jsou v pořádku a podsvícení budíků funguje taky, po o točení páčkou, nemáte schema jak tam jsou ty dráty natahaný? bojím se že problém, bude někde v drátu kterej vede dozadu
opravdu jediný co nefunguje jsou světla na zadku a to je teď když je tma už ve 4 docela v pr-eli, protože mě lidi proste mimo obce prakticky nevidí!

roubená chalupa v Krkonoších,posezení u kachlových kamen, sjezdovka s večerním lyžováním, Rodinné,skupinové a individuální rekreace http://www.ChalupaOrlice.cz , www.DoKrkonos.com
Ahoj Pavle, diagramy jsou v Rave, ale teda já z toho nejsem vůbec moudrej.
Jinak je to:
Discovery II - Electrical Circuit Diagrams - Discovery II MY2000 Electrical Circuit Diagrams - Exterior Lamps - Head, Side and Tail Lamps.
Ale nevím jestli ti to pomůže :/
Jinak je to:
Discovery II - Electrical Circuit Diagrams - Discovery II MY2000 Electrical Circuit Diagrams - Exterior Lamps - Head, Side and Tail Lamps.
Ale nevím jestli ti to pomůže :/
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Tak jsem rozebral vypínač světel a blinkrů a už docela vím, kde soudruzi v anglii udělali chybu.
To že po ochlazení špatně spínaly blinkry bylo způsobeno vazelínou opatlanými kontakty, a protože signál z této části ovládací páčky jde do jednotky BCU, která nepotřebuje žádnej velkej proud, tak jak zimou ta vazelína zhoustla, tak to prostě déle trvalo, než se propálila ceska skrz ni. To ale stačilo vyčistit.
Horší je to s ovládáním obrysovky/tlumená/dálková světla. Nevím proč se nepoučili v Defu, ale i tady jsou světla spínaná přímo vypínačem, bez relé. Takže to že to občas sepnulo a občas ne, bylo způsobeno kontaktama, který jsou už ošoupané a následně vyhřáté, od přechodovýho odporu, co tam vznikl. Momentální řešení je očistit a lehce napružit. Dlouhodobé řešení bude buďto výměna páčky, mohlo by to vydržet dalších 10 let, nebo opravit kontakty - nanýtovat tam pořádné kontakty z relé, místo těch ohnutých plechů co jsou tam originál, nebo namontovat 3 nová relé, přes která se budou světla spínat a tím páde už to ty kontakty nebude zatěžovat.
Páčka se dá rozebrat docela v pohodě, nic na člověka nevyskočí, stačí se pouze dívat, odkud se co vytahuje. Akorát je potřeba sundat kryt volantové tyče, airbag, volant a potom už jenom odšroubovat a odcvaknout vlastní páčku.
To že po ochlazení špatně spínaly blinkry bylo způsobeno vazelínou opatlanými kontakty, a protože signál z této části ovládací páčky jde do jednotky BCU, která nepotřebuje žádnej velkej proud, tak jak zimou ta vazelína zhoustla, tak to prostě déle trvalo, než se propálila ceska skrz ni. To ale stačilo vyčistit.
Horší je to s ovládáním obrysovky/tlumená/dálková světla. Nevím proč se nepoučili v Defu, ale i tady jsou světla spínaná přímo vypínačem, bez relé. Takže to že to občas sepnulo a občas ne, bylo způsobeno kontaktama, který jsou už ošoupané a následně vyhřáté, od přechodovýho odporu, co tam vznikl. Momentální řešení je očistit a lehce napružit. Dlouhodobé řešení bude buďto výměna páčky, mohlo by to vydržet dalších 10 let, nebo opravit kontakty - nanýtovat tam pořádné kontakty z relé, místo těch ohnutých plechů co jsou tam originál, nebo namontovat 3 nová relé, přes která se budou světla spínat a tím páde už to ty kontakty nebude zatěžovat.
Páčka se dá rozebrat docela v pohodě, nic na člověka nevyskočí, stačí se pouze dívat, odkud se co vytahuje. Akorát je potřeba sundat kryt volantové tyče, airbag, volant a potom už jenom odšroubovat a odcvaknout vlastní páčku.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo