MAROKO 2012
Moderátor: Miky_CZ
Re: MAROKO 2012
jestli se nevyplati si pujcit auto v agadiru, cena na 14 dni kia picanto 10 000czk.
Letenka pro jednoho cca 12 tis.
To jen aby rec nestala, ono tam projedes s notnou davkou opatrnosti to samy, nemuzes teda tolik krosit na pisku.
Letenka pro jednoho cca 12 tis.
To jen aby rec nestala, ono tam projedes s notnou davkou opatrnosti to samy, nemuzes teda tolik krosit na pisku.
- Kubas38
- tel.: 777207691
- auto: Defik D300+RR

Ja vim že bych potřeboval víc času ale ten bohužel není tak to zvážím a možná pojedu jen do..pr........ třeba do apl.
Kubas
ale stejně mě to láááákááá
D5 SDV6 HSE MY2018
- Kubas38
- tel.: 777207691
- auto: Defik D300+RR
no když bych jel tak svým autem
Kia je určitě tuuuze pěkný auto ale .....

D5 SDV6 HSE MY2018
tak jiste, ale nejaky vyhody to taky ma, treba moznost tam byt o pet dni dele, ktery stravis na ceste. Nemusis se bat, ze se auto rozbije, hlavne polovicni cena atd. Ja jsem jen uvadel tu moznost porizeni levnejs, pro nas, pro socialni pripady. 

Nepochybuju o tom, ze jde pujcit aspon Pajero nebo Patrol 

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Zas mluvíte řečí cizýho kmenemajkro píše:Nepochybuju o tom, ze jde pujcit aspon Pajero nebo Patrol

Cyril to zhrnu dobře a Stavros mluvil se skušeností ....

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
Já Maroko plánuju docela intenzivně a chtěl jsem to udělat až v 2013, ale když se najde někdo už příští rok, tak bych do toho šel. Každopádně jsem to plánoval minimálně na 2 až 3 týdny když už člověk utratí nemalé peníze za cestu tak aby jsme něco projeli. Já jsem se chtěl podívat až na západní saharu.
Low psal, že by s přípravou a plánem cesty pomohl.
11 dnů je ale asi fakt málo.
Low psal, že by s přípravou a plánem cesty pomohl.
11 dnů je ale asi fakt málo.
Já bych chtěl rozhodně vlastním autem v sestavě já a manželka a jestli by se chtěl někdo přidat a srazit náklady na cestu jak sobě tak nám, bude vítán.
Jako spolucestovatele preferuji starého ošklivého chlapa ( abych se nemusel mimo auta bát ještě o manželku )
nebo holku do 25 let
Cesta Evropou se dá ulehčit naloděním na trajekt v Itálii na lince Genova - Tanger
Jako spolucestovatele preferuji starého ošklivého chlapa ( abych se nemusel mimo auta bát ještě o manželku )
nebo holku do 25 let

Cesta Evropou se dá ulehčit naloděním na trajekt v Itálii na lince Genova - Tanger
To by mohol niekto ako stavros alebo Low zistit kolko stoji taky trajekt z janova do tangeru ale myslim ze to bude ranec... zase to usetri 2500 km do spanelska a par dni cesty
Ja by som sa pridal, auto by uz malo byt ready po prestavbe . priestor mam v zime zacnem len nech uz snezi at nemusime makat.

- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
K Maroku je toho spousty třeba tu http://www.marocou.com/" onclick="window.open(this.href);return false; a tu http://www.kohlbach.org/marokko/maroc-m ... -hotel.htm" onclick="window.open(this.href);return false; a mapy http://www.motor-europe.com/morocco.php?lang=en" onclick="window.open(this.href);return false; Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
Ten trajekt z Janova se moc nevyplatí - pluje to 3 dny a pod 1000 éček (tam a zpět) se nedostane. Chtělo to po mně výšku auta buď pod 1,90m, kam bych se dostal leda s Rangiem (ten by mě ale sežral v benzínu) nebo pak rovnou až pod 4,30m, což už znamená parkovat s kamiony a cena narůstá o 250EUR.
Takže pokud bych chtěl jet do Maroka, jel bych určitě autem až do Algeciras. Z Prahy to je necelých 2900km, což se za dva dny dá udělat v pohodě. Po Maroku najezdit tak 3,5tis. km, což znamená včetně cesty přes Evropu cca 46 tisíc za naftu, poplatky a trajekt. Příprava auta na cestu také nebude zadarmo, nějaké to jídlo a samozřejmě peníze na útratu. Obávám se, že do 70-ti tisíc ve dvou by se to asi ani nedalo. No nic, vzhledem k míře své zadluženosti a nákladům na provozování 3 Land Roverů, to vidím zase pouze na BLRM v Polsku. Tam jsou sice jenom ty turistické duny, po kterých se nesmí jezdit (ale i tak jsou na Evropu krásné), Polsko jinak moc exotické není, ale offroadu a hlavně greenlaningu si tam člověk užije hodně, je tam obvykle výborná parta, není tam vedro a stačí na to pár dní.
Nicméně to Maroko bych jel hned...
Takže pokud bych chtěl jet do Maroka, jel bych určitě autem až do Algeciras. Z Prahy to je necelých 2900km, což se za dva dny dá udělat v pohodě. Po Maroku najezdit tak 3,5tis. km, což znamená včetně cesty přes Evropu cca 46 tisíc za naftu, poplatky a trajekt. Příprava auta na cestu také nebude zadarmo, nějaké to jídlo a samozřejmě peníze na útratu. Obávám se, že do 70-ti tisíc ve dvou by se to asi ani nedalo. No nic, vzhledem k míře své zadluženosti a nákladům na provozování 3 Land Roverů, to vidím zase pouze na BLRM v Polsku. Tam jsou sice jenom ty turistické duny, po kterých se nesmí jezdit (ale i tak jsou na Evropu krásné), Polsko jinak moc exotické není, ale offroadu a hlavně greenlaningu si tam člověk užije hodně, je tam obvykle výborná parta, není tam vedro a stačí na to pár dní.
Nicméně to Maroko bych jel hned...
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
Z Itálie do Maroka stojí jedna cesta 970 euro s autem nad 1.9m a délkou nad 4.5m a pro dvě osoby bez kajuty. Příplatek za kajutu začíná na 75 eurech a končí na moooooc eurech. cesta trvá dva dny.
Tuto alternativu bych využil na cestě zpět kdy budeme mít ježdění plný zuby a příjde vhod se dva dny prospat.
Tuto alternativu bych využil na cestě zpět kdy budeme mít ježdění plný zuby a příjde vhod se dva dny prospat.
V marocu Jsem byl loni, a jel bych zas. Plavily jsme se z Janova Do Tangeru 2 dny, pak nějakýh 17 dni po Marocu a lodí opět do Janova. Cena cca 60tis komplet, několik nocí v hotelu např, v oblasti erg Chebi (dunove pole, mnoho čmoudů a v arealu je přeci jen o trochu bezpecneji
) . Nyní bych to plánovál (po zkušenostech, čekání, odbavování atd) takto : lodí do Tangeru , čmoudovi zaplatit za odbavení tam , pak off road Maroco a zpět z Ceuty do Gibraltaru a dálnice domu. Tipuju to na 50tis.Rád se přidám. 

Nepomáhá nám ani tolik pomoc našich přátel, jako jistota že by nám pomohli.
Ještě k cestě lodí. Před cestou jsme to propočítavali a vychází to těměř stejně jako jet po ose,( nafta , opotřebení MT gum na silnici, dalníční poplatky a též únava atd), největší nevýhoda byla nutnost být na určitou hodinu v přístavu pro odjez zpět, co třeba defekt který odjezd neumožní a tím propadnutí lodního lístku ( dost peněz) a stejně nutnost jet pom vyřešení po vlastních .
To by bylo dobrý mít tam někoho kdo už má s tou oblastí zkušenost.horo píše:V marocu Jsem byl loni, a jel bych zas. Plavily jsme se z Janova Do Tangeru 2 dny, pak nějakýh 17 dni po Marocu a lodí opět do Janova. Cena cca 60tis komplet, několik nocí v hotelu např, v oblasti erg Chebi (dunove pole, mnoho čmoudů a v arealu je přeci jen o trochu bezpecneji) . Nyní bych to plánovál (po zkušenostech, čekání, odbavování atd) takto : lodí do Tangeru , čmoudovi zaplatit za odbavení tam , pak off road Maroco a zpět z Ceuty do Gibraltaru a dálnice domu. Tipuju to na 50tis.Rád se přidám.
Ta varianta z Janova se mě taky moc líbí. Díval jsem se na trajekty a jedna cesta (auto a 2 lidi) 550 euro což se dá.
A v jakým období je nejlepší tam jet ? Já osobně bych asi preferoval září.
my jsme tam byli přelom březen duben, to není na poušti ještě takové vedro
, pokud si vzpomínám tak do 35oc. a v noci už to šlo ,t.j. nemrzlo
. Prohnali se tam tehdy v zimě nějaké přívalové deště, naprosto neobvyklé. Byly strhané cesty a off byl tím pádem i na silnicích
. Moc fajn a pokud se nějaká parta dohodne tak se snad přidám 

no mne sa ta varianta s trajektom s janova paci bo je to usetrena spusta casu , nervov a aj peniaze vo finale. Ale ja mam cas tak do konca aprila kazdy rok potom zacina sezona
Horo napis nejake podrobnosti co sa tykalo pocasia a spania, to ma zaujima bo ak tam niekedy pojdem tak leden-unor-brezen-duben

Horo napis nejake podrobnosti co sa tykalo pocasia a spania, to ma zaujima bo ak tam niekedy pojdem tak leden-unor-brezen-duben

pár fotek na návnadu
- Přílohy
-
- MAROKO fotak 139.jpg
- (199.54 KiB) Staženo 66 x
-
- MAROKO fotak 166.jpg
- (111.76 KiB) Staženo 66 x
-
- MAROKO fotak 205.jpg
- (163.62 KiB) Staženo 66 x
-
- MAROKO fotak 271.jpg
- (227.65 KiB) Staženo 66 x
-
- MAROKO fotak 306.jpg
- (97.18 KiB) Staženo 66 x
My jsme měli všichni střešní stany, lednice, vybavení i na chladnější noci
,vezli jsme si i dříví na táboráček ( v poušti byl skvělí)samozřejmě kolik kdo uvezl. spali jsme tuším dvě noci u dunoveho pole Erg chebi v hotelu, neb čmoudi jsou zde velmi neodbitní
, toto pole je plochou malé, na délku asi 18km a na šiř cca 8. zase je nejvyšší, pak jsme projížděli Erg el mhazil, kde jsou malinké duny zato asi 120km. jinak samozřejmě jedeš pouští kde jsou ostré kameny nebo oblázky, či jenom hrubozrnný písek. pak návštěva několika měst , Marakéš, Zagora atd. pak pokus dojet do Zpadní sahary, ale o toto území se s malými přestávkami bojuje a navštívit se dá pouze s povolením a i doporučením úřadů , a stejně jen pobřežní část. No a pak na sever pohoří Atlasu zelené lesy a pak pobřeží které je jak v evropě, Casblanka, zde sa dá pobývat jen v kampech. Ještě přidám něco foto, nevím proč jsou tak velké 

- Přílohy
-
- MAROKO fotak 681.jpg
- (193.88 KiB) Staženo 65 x
-
- MAROKO fotak 804.jpg
- (178.75 KiB) Staženo 65 x
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Fotky jsou to krásný, ale nevejdou se mi ani na monitorhoro píše:pár fotek na návnadu