Vaclav Havel :-(

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Radek D3
tel.: 603427700
auto: LR Discovery 3
Kontaktovat uživatele:

Re: Vaclav Havel :-(

#41 Příspěvek od Radek D3 » 20 pro 2011 22:11

Je to moc smutný, protože takový člověk se jen tak nenarodí. Možná si na takovou personu jako byl náš bývalý pan prezident Václav Havel budeme muset zase počkat několik generací. Ale osobně bych byl rád, kdyby bylo takových lidí jako byl on co nejvíce!!!
Sbohem Vašku:-(

alux
tel.: 0904911119
auto: Defender, Disco III
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od alux » 21 pro 2011 05:01

bohuzial takehoto politika na Slovensku nemame. bol a je najvyraznejsia postava porevolucnej ery. Jediny kto mohol byt zdatny partner prenho od nas bol Dubcek. Bol to ČLOVEK a až potom politik....R.I.P.
Defender 130 - hydraulicka plošina, Discovery III, Defender 130 - Zebra
http://www.alux.sk" onclick="window.open(this.href);return false;

bacyll
tel.: 737336028

#43 Příspěvek od bacyll » 21 pro 2011 10:29

každý jeden z nás může a dle ohlasů na události posledních dní věřím že je dobrým člověkem. Pan Havel byl nepochybně mimořádnou inspirací pro všechny a asi nebudem čekat až se objeví další taková osobnost ke které by se vzhlíželo a teprve potom bude vše lepší. Chování společnosti je odrazem jednotlivců. Pravda a láska již vítězí nad lží a nenávistí :heart
Základní právo člověka je být sám sebou (Osho)

majkro
tel.: 603952182
auto: LRD2TD5FL nosorozec

#44 Příspěvek od majkro » 21 pro 2011 12:57

Panove - bratrstvo pravdy a lasky, berte toto jako otazky mladeho nevycvalaneho kluka, kterej nedovede udrzet hubu na uzde.

Co ten pan Havel pro nas tak zasluzneho osobne udelal?
Kdo z vas si pral, aby Federalni shromazdeni volilo prave jeho a z jakeho jineho duvodu, nez ze byl pouha ikona udalosti roku 89?

Napada me hodne dalsich otazek, ale ty uz nejsou neutocne :)

Nechapu jak nekdo muze pouzit srovnani tohoto cloveka s Masarykem.

Pro rejpaly, kteri mi napisi, ze se o mrtvem nemam vyjadrovat neslusne, nejsou to recnicke otazky. Skutecne me to zajima, nemohu si to pamatovat.

matooo
tel.: 775555656
auto: puma

#45 Příspěvek od matooo » 21 pro 2011 13:07

Ty vole majkro mam te rad ale tohle me fakt sere . Toto neni vlakno na otazky ale na to aby sme tomuto cloveku vyjadrili soustrast. Tak si zaloz nejake vlastne. Je to osobnost ktora tu dlho a nebola a my sa podobnej mozno ani nedozijeme.

trochu elementarnej ucty by se hodilo. Dej si do googlu jeho jmeno a cti vsechno tam najdes.

Prosim o zmazanie mojho prispevku a Majkrovho ak admin bude suhlasit. DIK matooo

Tomas K (tkala)

#46 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 21 pro 2011 13:09

majkro píše:Panove - bratrstvo pravdy a lasky, berte toto jako otazky mladeho nevycvalaneho kluka, kterej nedovede udrzet hubu na uzde.

Co ten pan Havel pro nas tak zasluzneho osobne udelal?
Kdo z vas si pral, aby Federalni shromazdeni volilo prave jeho a z jakeho jineho duvodu, nez ze byl pouha ikona udalosti roku 89?

Napada me hodne dalsich otazek, ale ty uz nejsou neutocne :)

Nechapu jak nekdo muze pouzit srovnani tohoto cloveka s Masarykem.

Pro rejpaly, kteri mi napisi, ze se o mrtvem nemam vyjadrovat neslusne, nejsou to recnicke otazky. Skutecne me to zajima, nemohu si to pamatovat.

Kdybys nezačal tak jak jsi začal, asi bych Ti odpověděl. Takhle na to kašlu. Ale dám Ti protiotázku. Kdo se zasloužil víc o to, že žijeme tak jak žijeme? A já za sebe říkám, že bych tuto dobu neměnil za žádnou jinou v historii.

Tom
Naposledy upravil(a) Tomas K (tkala) dne 21 pro 2011 14:17, celkem upraveno 1 x.

majkro

#47 Příspěvek od majkro » 21 pro 2011 13:17

matooo píše:Ty vole majkro mam te rad ale tohle me fakt sere . Toto neni vlakno na otazky ale na to aby sme tomuto cloveku vyjadrili soustrast. Tak si zaloz nejake vlastne. Je to osobnost ktora tu dlho a nebola a my sa podobnej mozno ani nedozijeme.

trochu elementarnej ucty by se hodilo. Dej si do googlu jeho jmeno a cti vsechno tam najdes.

Prosim o zmazanie mojho prispevku a Majkrovho ak admin bude suhlasit. DIK matooo
Nasel jsem, ze od roku 68 jezdil na schuzky do USA a uz tehdy se rikalo, ze bude cesky prezident. Nasel jsem, ze duvodem proc nechtel bydlet na hrade nebyla jeho skromnost, ale na svou dobu velmi luxusni dum v Delostrelecke ulici ziskany na zaklade Benesovych dekretu. Nasel jsem tez, ze Mahatmá Gándhi pouzil vyrok o pravde a lasece pred Havlem a Havel pri jeho pouziti neuvedl autora :) Co jeste mam hledat? Mozna mam jiny google.
Pro mne je to znama osobnost asi jako Dada Veskrnova, Karel Gott, Zdenek Pohlreich... Jako umelec byl prumerny, jako politik byl prumerny. A o deni v tomto state nerozhodoval on, avsak jako ikona revoluce se diky svemu zamereni a minulosti hodil.

Vyjadruji soustrast vsem 155 000 lidi, kteri v tomto state denne zemrou. A zaroven lituju, ze ti, kteri jdou na Havluv pruvod smrti nezvednou zadky v pripade, kdyz je nekdo okrada o miliardy.

majkro

#48 Příspěvek od majkro » 21 pro 2011 13:20

aktualizováno 7. 3. 2011 22:40
Praha - Bývalý prezident České republiky Václav Havel má za to, že v případě pokračování občanské války v Libyi bude nutný vojenský zásah západních zemí. Libyjského vůdce Muammara Kaddáfího Havel označil za šíleného zločince, kterého je nutné odstranit. Západ by se podle něj měl poučit ze situace v bývalé Jugoslávii, kde se zásah proti Srbsku příliš dlouho odkládal. Řekl to v rozhovoru pro dnešní Hospodářské noviny (HN). Současná hlava státu Václav Klaus se proti Havlovu postoji ihned negativně vymezil. Klaus prý s Havlem nesouhlasí v mnoha otázkách, zásadně se podle vlastních slov v minulosti stavěl proti jeho požadavku bombardovat Bělehrad, jeho nynější stanovisko vůči tomu Havlovu je stejné.

Za toto by mel jit do pekla :twisted:

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#49 Příspěvek od Johny R » 21 pro 2011 13:33

Právě za to že zločince a masové vrahy jako byl Kadáfí se nebál označovat pravýmy jmény by snad měl být vyzdvihován :envy ! Jiní kterým se hodilo že měl Kádí doma na dvorku ropu, byli ochotni se s ním bratříčkovat (Berlusconi). A jsou prostě situace kdy i humální člověk jako byl Havel, uznal za vhodné použít sílu! To je ta rozhodnost a neústupnost za kterou jsem ho měl rád! Jiní jen budou kroutit hlavou a říkat nevím, nevím (Santa často zvaný Klaus) jan aby zůstali na žebříčku popularity výš! On totiž hlavně nebyl politik! A už prosím :x tohle fakt není vláko na debatu!

powl

#50 Příspěvek od powl » 21 pro 2011 13:46

Majkro nic proti Tobe ale uz do tohoto vlaklna prosim nepis. Moje emocni inteligence je sice dost nizka, ale pochopil jsem ze v tomto vlakne muzeme spolecne potruchlit nad odchodem nekoho, kdo pro nas byl ikonou urcitych idealu kterym jsme verili. To co pises, i kdyby to byla pravda, se sem proste nehodi. Jestli Ti to tak moc lezi na srdci, mohl si to klidne napsat uz drive do pokecu, ale ne ted a do tohoto vlakna.
edit: ted koukam na to co psal Matoo, takze tohle taky mozno smazat
Nežli čekat na šediny, lepší je dělat kraviny

omar
tel.: 736769704
auto: Discovery TD5,F2

#51 Příspěvek od omar » 21 pro 2011 14:14

Majkro nechci tu polemizovat o tvych nazorech naprosto s nima nesouhlasim,ale i diky Vaclavu Havlovi tu mame demokracii a svobodu projevu.Uvedom si ze prave diky odvaznym lidem v cele s panem Havlem se zivotni uroven a hlavne moznosti kazdeho z nas naprosto zmnenily,nebyt tech zmnen dodneska jsme jezdily ve starych skodovkach,trabantech,olcitech....................zigulikach(zacinam s auty protoze jsme na foru o autech),vecne by jsme na neco staly fronty,v kramech nic nebylo , na dovolenou tak maximalne na Machac,oslovolvali by jsme se teda vetsina by se takto oslovovala soudruzy a soudruzky,bali by jsme se rict svuj vlastni nazor,hromadne a organizovane by jsme chodily do pruvodu................................kazdej druhej by byl podezrelej ze je rozvratnej zivel.Osobne jsem presvedcen ze tech par chyb ktere pan Havel udelal rozhodne se neda srovnat se svobou za ktrerou jsem mu neskonale vdecen.

Zanzibar
tel.: +420602286657
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Zanzibar » 21 pro 2011 14:39

17-tého listopadu 1989 jsem shodou okolností byl poblíž Jungmannova náměstí/Perlové ulice na Pze 1 .
Od té chvíle do konce roku '89 skoro denně.
Velice si vážím lidí, jako byl Václav Havel a je mi strašně smutno z toho, co tady někteří členové tohoto fóra dokáží vyplodit.
Bylo mi divné, že někteří nechápou dosah jeho konání jak pro vznik demokracie, tak šíření dobrého jména Československa ve světě.
Pak mi to došlo. Oni z různých důvodů nevědí, například proto, že jim v roce '89 bylo méně než 10 let.

Tak měli sakra dávat pozor při hodinách dějepisu !

Honor the memory of this great gentleman ! R.I.P.
tři series, jedna devadesátka a jedno disco :-)

1960SeriesII
tel.: 774747556
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od 1960SeriesII » 21 pro 2011 14:52

O současném prezidentovi si porůznu myslí lidi své, ale v jeho projevu při rozloučení s VH ve Vladislavském sále to vyjádřil zcela přesně. Ten člověk byl symbol a jeho význam budeme schopni pochopit až se značným časovým odstupem (např. až někteří členové tohoto fóra dospějí a přestanou mluvit dřív, než se naučí přemýšlet).

Ať už byl jaký byl, ať už si babička o něm myslela cokoli, jeho zásluhy o naši zemi takovou, jakou ji známe, jsou neoddiskutovatelné. Ani opovržení přízemních lemplů, co si jen užívají svobodu slova, kterou považují za samozřejmost, to nezmění.

V roce 1989 mi bylo devět, ze 17. listopadu si pamatuju jen šuškandu na základní škole, že prý v Praze bijou studenty a ač mám k téhle osobnosti vztah víceméně neutrální, musím říct, že když jsem slyšel zprávu o jeho úmrtí, přišlo mi, že něco hrozně důležitého končí - znovu použiju slova současného prezidenta, jehož dnešní projev se mi moc líbí: doufám, že tomu tak nebude.
SII 88" (r. v. 1960) "Bernie" -- SIIA FC 109" (r. v. 1964) "Obluda"

omar
tel.: 736769704
auto: Discovery TD5,F2

#54 Příspěvek od omar » 21 pro 2011 15:10

Presne tak,pan Havel byl vudci osobnosti disidentu,byl velmi znamý a popularni na zapade,a diky tomu si tam spousta lidi uvedomila ze ta nase mala zem potrebuje pomoc.Diky nemu nasi disidenti dostavali moralni a finacni podporu,byl podporovan samizdat,pomahali nam zahranicni radia Svobodna Evropa,Hlas Ameriky ,Radio Vatikan,Diky spouste zapadnich politiku si bolsevici uvedomily ze si nemuzou dovolit uplne vsechno.Proste ti mladsi co si za bolsevika hralo v uhlaku na hornika a nezazily perzekuce vedouci tridy neuvedomuje ze nebyt pana Havla jsme na tom asi jako Kube nebo v Severni Koreji.

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Hunter » 21 pro 2011 15:27

Panove, hlavne tedy Majkro, toto vlakno slouzi k vyjadreni soustrasti a ne k debate o tom, co udelal V. Havel spatne ci ne. To si prosim uvedemte a zamyslete se, co znamena elementarni slusnost a pokud hodlate diskutovat o vyse zminenem (tedy hodnotit pusobeni V. Havla), zalozte si vlastni vlakno, ale sem uz prosim nepiste.
Jinak pekne to napsal Zanzibar, a i me je z toho, co tu nekteri jsou schopni napsat, take smutno.
Prosim moda aby tento muj prispevek pozdeji smazal a stejne tak i dalsi, ktere nesouvisi s tim, k cemu je toto vlakno zalozeno.
Free Td4 2004 HSE automat

Mylda
auto: DII TD5

#56 Příspěvek od Mylda » 21 pro 2011 15:39

V 99% případech vůbec do těhle diskusí nezapojuju, ale přístup Majkra je opravdu k pousmání, pokud je to čistá provokace, tak se to maximálně nehodí a pokud tohle myslíš 100% vážně, tak si svůj LR hoď do šrotu, pořiď stodvacítku a fárej do lepšího koutu světa. Za bolševika bys držel hubu a krok, jako většina lidí. Tihle lidé, myslím okolo Havla, nedrželi hubu, ikdyž věděli, že půjdou sedět. Jen za to zaslouží obdiv. Toť vše.
Naposledy upravil(a) Mylda dne 21 pro 2011 15:42, celkem upraveno 1 x.
DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#57 Příspěvek od pablo.gs » 21 pro 2011 15:41

omar píše:...... neuvedomuje ze nebyt pana Havla jsme na tom asi jako Kube nebo v Severni Koreji.
Sorry Omare to jsou hrozný kydy. To co se stalo před 22 lety bylo kolektivní dílo tisíců lidí a Václav Havel byl toho velmi výraznou postavou. Ale že by to bez něj nešlo, je urážka všech těch ostatních. Revoluce za prvé byla kolektivní dílo, za druhý to v tý době už šlo samo, protože se systém hroutil ve všech státech okolo. Jak řekl Charles de Gaule "Hřbitovy jsou plné nenahraditelných lidí"
V.H. si jistě zaslouží ocenění, uctění památky a pietu, o tom žádná. Ale tohle už není o pietě, to je vytváření kultu osobnosti, za který by se nemusel stydět lecjaký východní diktátor. To není namířeno proti V.H. (tomu se z toho nahoře musí dělat šoufl) to už je o míře vkusu těch co to dělají. Hlavně je to kontraproduktivní, lidi už začínají být nasraný jak se jim to vnucuje ze všech stran a to je teprve středa. To si V.H. nezaslouží.
Zažil jsem pohřeb Ludvíka Svobody, tři tryzny za ruský pohlaváry (u fotky Brežněva jsem musel stát čestnou stráž na vojně), ale taková masáž to snad ani tenkrát nebyla. Ani tehdejší Rudý Právo si nedalo namísto svýho loga do hlavičky svíčku. Chudák Vašek...
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

#58 Příspěvek od Miky_CZ » 21 pro 2011 15:58

seslo se par reakci po sz atd
na prani hokulia ktery vlakno zalozil vlakno zamykam do nedele ( pres statni smutek a stedry den)
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

Zamčeno