Zamlzena okna
Moderátor: Safraporte
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Zamlzena okna
Nekde se tu o tom jiz psalo, ale nemuzu to najit
Jak zacina zima a snih, tak se mi desne mlzi okna, vzadu v kufru jsou uplne orosena. To bych cekal od stare skodovky, ale ne od skoro noveho auta. Je to normalni u Free nebo neco spatne?

Free Td4 2004 HSE automat
Taky si nevzpomínám, že by se mi v předchozích auťácích tolik mlžilo zadní okno - ale řešení je jednoduché:
- zapnout ohřev zadního okna (rozmrazování)
- a zapnout větráky naplno společně s klimoškou (až se odmlží přední okno, tak větrání přepnout do vnitřního prostoru - dostane se to až dozadu k oknu)
Pokud tohle všechno už děláš, tak pak už nevím.
Good luck
- zapnout ohřev zadního okna (rozmrazování)
- a zapnout větráky naplno společně s klimoškou (až se odmlží přední okno, tak větrání přepnout do vnitřního prostoru - dostane se to až dozadu k oknu)
Pokud tohle všechno už děláš, tak pak už nevím.
Good luck
free with Free
- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
No spatne jsem to napsal, zadni okno je samo OK, kdyz zapnu vyhrivani, ale ty okynka po stranach v kufru jsou az oroseny, ale stejne to je des, v jinych autech, co jsem mel, to tak hrozny nebylo, tady, jak vlezu do auta, tak se hned okna zamlzi. A nekdo o tom uz psal, ale nemohljsemto najit. A nejhorsi je, ze okenka vzadu (ne v kufru) jsou zamlzeny skoro porad (pokud tedy nejedu delsi trasu, to se to casem stihne odmlzit) a kdyz pak nekde odbocuju a je tam spatny uhel, koukat, zda neco nejede lze jenom tim zadnim okenkem, a ja nic nevidim 

hm, tak co třeba zkusit takové ty houbičky nebo utěrky proti zamlžování, měly by proti tomu vytvořit nějaký film na skle;
vyřešit to nějak musíš, protože jestli jseš na tom stejně jako já, tak v zamlženém Free mě přejde veškérá pýcha na něj a připadám si jako "jeden z mnoha"
, ale ve Free přece sedíme proto, že jsme vyjímeční 
vyřešit to nějak musíš, protože jestli jseš na tom stejně jako já, tak v zamlženém Free mě přejde veškérá pýcha na něj a připadám si jako "jeden z mnoha"

free with Free
Peddy píše:hm, tak co třeba zkusit takové ty houbičky nebo utěrky proti zamlžování, měly by proti tomu vytvořit nějaký film na skle;
vyřešit to nějak musíš, protože jestli jseš na tom stejně jako já, tak v zamlženém Free mě přejde veškérá pýcha na něj a připadám si jako "jeden z mnoha", ale ve Free přece sedíme proto, že jsme vyjímeční
Re: Zamlzena okna
ja si připadám jak v sauně
trochu deště a je to v prd....
akorát mě udivuje že když pustím klimu na plno a vnitřní okruh tak je to během pár sekund pryč,je to paráda jak je vám kosa a ještě si pustíte klimu,uvažuji čím to že se tak všechno mlží? že by byl mokrý prachový filt a hnalo to tu vlhkost do kabiny? nebo mě taky napadlo že je kabina až moc utěsněná a vlhkost se točí pořád uvnitř,zrovna dnes prší a dost mě to sere takže nezbyde nic jiného než to prozkoumat-pokud máte někdo nějaký fígl tak sem s ním

- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
Jo je to tak. Já jsem navíc zjistil, že mi zatéká anténou při větším dešti, a ta voda kape přesně na tišťák osvětlení interieru, tekže je po tišťáku 

Trochu jsem pokoumal a vyrobil mobilni ofukovac zadnich okenek ve Free.Stacil jeden tichy 120mm vetrak do PC,trochu tvrdeho papiru,balzy,lepidla a barvy.Pridelvam to na stredove operatko hlavy zadnich sedacek a zapojim do zadni zasuvky 12V.
Funguje to docela dobre a levne.
Funguje to docela dobre a levne.
- Přílohy
-
- SAM_1740.jpg
- (187.41 KiB) Staženo 308 x
-
- SAM_1738.jpg
- (163.86 KiB) Staženo 308 x
-
- SAM_1741.jpg
- (196.69 KiB) Staženo 308 x
-
- SAM_1739.jpg
- (176.59 KiB) Staženo 308 x
Freelander TD4 r.v.2001
Chlapi,tiez som to uz pisal niekedy .Nieco mate spatne. Ak mas vsetko ako ma byt,tak sa nic nerosi.Ani vpredu,ani vzadu.Auto mam uz 2. rok a nezbadal som ziadne rosenie.Ventilator zapinam max na 2. stupen a ci je chladno alebo inak,nikdy sa nerosia.Ani vzadu. Ohrev vzadu zapinam iba ked je zamrznute okno.Vsetko funguje , ako na inych typoch.
Opakujem,mate nieco spatne.Auto je v poriadku /konstrukcne/. Alebo som kupil nejaky zazrak....
Opakujem,mate nieco spatne.Auto je v poriadku /konstrukcne/. Alebo som kupil nejaky zazrak....
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
zdravim dandee.myslim ze si tu niekde pisal ze si menil radiator,ak hej nerosili sa ti okna ani pred vymenou.ja mam totiz pocit ze sa mi rosia preto ze radiator zrejme niekde slzne,lebo v aute citit smrad ako z chladiacej zmesi i ked ubytok je velmi maly.
- miki1
- tel.: 733131232
- auto: Freelander 1,8
Mám stejný problém, jezdím s pootevřeným oknem a ventilátorem naplno.Zajímalo by mě také,čím to je.
Mám auto pořád zamlžené,jako by se v něm odehrávaly nějaké orgie.
Mám auto pořád zamlžené,jako by se v něm odehrávaly nějaké orgie.

-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Neobvyklé zamlžování jsem nepozoroval....a to ani když s sebou vozím psa (většího).
Takže někde něco je špatně....třeba zaseklá vnitřní cirkulace ?????
Takže někde něco je špatně....třeba zaseklá vnitřní cirkulace ?????
Nie nie,ja som nemenil radiator.Okrem vyfuku som do toho nemenil nic.Ale radiator moze byt pricinou mlzenia okien.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
Chlapi,mi to dělalo také a pak jsem našel na Google vyjádření výrobce k odstrnění některých častých závad.Podle nich jde o konstrukční a někdy i výrobní vadu.1.ventilační otvor vzadu je dole v kufru a vzduch nemuže proudit když máš zataženou roletku nebo přikrytý třeba nákupem.2.doporučují odstranit tapecirunk a zkontrolovat jestli je volný prostor pro odvod vzduchu-výrobní vada.Vyskoušel jsem to a z větší části to pomohlo,i když je pochopitelné že to nebude nikdy ideální vzhledem k tomu,že je Landík tak perfektně zdvojeně utěsněn,v normálních vozechse vždy nějaká skulina najde.
Nevím jak komu,mně se rosil před výměnou radiátoru,po výměně radiátoru,se zataženou roletou,s vytaženou,na jaře,na podzim,o zimě ani nemluvím,před deštěm,za deště,před šoférem,za šoférem nikdo nebude stát.... Prostě snad porát.6ádnou závadu jsem nenašel,tak jsem se smířil s tím že řídím pojízdnou prádelnu.A jak správně píše PEDDY-tím jsme vyjímeční!!!Jinak do dalšího roku hodně kilometrů ve zdraví a s LR hodně zábavy! 

Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
No kluci taky patřím mezi ty co věčně otírá okna hadrou ale pořídil jsem si tento produkt a mohu Vám říct ,že jsem zatím velice spokojen. http://www.autokelly.cz/#" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
Špatně jsi to zkopiroval,odevre se jenom hlavni stranka,nepredpokladam ze jsi koupil celou firmu.Allan píše:No kluci taky patřím mezi ty co věčně otírá okna hadrou ale pořídil jsem si tento produkt a mohu Vám říct ,že jsem zatím velice spokojen. http://www.autokelly.cz/#" onclick="window.open(this.href);return false;
ja si na mlhu v autě zvyknul
spíš mě štve ten smrad z klimy (známy mi řekl že se mi asi vysral had )nejhorší na tom je že pry musí paluba dolu
no nevím ...abych měl potom čím jezdit

Nestačila by vydezinfikovat tím sajrajtem ve spreji? V břichoplazu nám to pomohlo.will.26 píše:ja si na mlhu v autě zvyknulspíš mě štve ten smrad z klimy (známy mi řekl že se mi asi vysral had )nejhorší na tom je že pry musí paluba dolu
no nevím ...abych měl potom čím jezdit
Land Rover Discovery 2 Td5
- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, na klimu staci nastrikat penu do privodu vzduchu a na vyparnik. Nebo to castecne le eliminovat sprejem, ktery se necha vypoustet do prazdna pri zapnute cirkulaci vzduchu.