Mercedes G
Moderátor: stan
- injaaa
- tel.: 724334303
- auto: Def 90, D3
Re: Mercedes G
ten zvuk mi nevadí u defíka 

- petriiik
- tel.: +421940505112
- auto: SVAŘÁK
kedze o MB G viem viac ako o LR tak mozem povedat ze def neni offroad, G ma bud stalu 4x4 s moznostou zamknutia medzinapravy alebo pripajatelny predny nahon s moznostou uzamknutia (vojenske verzie) na G sa daju obut 38" kolesa bez pevnostnych chujovin a ani netreba menit prevody za pomalsie, G ma v zaklade 3 uzavery, cize medzidif, zadok, predok, ovladane pneumaticky, ovladanie pri rucnej brzde take 2 pačky, problem je s krizenim pretoze ma aj vzadu aj v predu ramena ako aj def v predu cize minus a dalsie minus je vo vahe, kde kratka verzia ma 3tony, motory benzinove su spickove, automaty knim detto, zas bezny smrtelnik ho neuzivy, dieselove jedine s manualom, najlepsie rozniky su do 1994, drzi si cenu nie preto ze to je offroad ale preto ze to je legenda ktora nieco vydrzi
"Auto musi najskor ist, az potom moze vyzerat"
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
[quote="petriiik"]kedze o MB G viem viac ako o LR tak mozem povedat ze def neni offroad
A co je teda DEF, smím li se ptát
A co je teda DEF, smím li se ptát

- injaaa
Ze def neni offroad asi neni tak uplne pravda
gecko je mozna v serii lepe vybavene, ale uz jen ten vahovy rozdil ho zase limituje... A gecek asi nejezdi po svete tolik a vtakovych podminkach jake defu, kdyby bylo gecko jediny pravy off tak asi budou vsude
jinak tve argumenty sice zni logicky, ale co se tyce zaveru tak cena je spis dana tim ze to je mercedes a cast te ceny je proste znacka..

-
- tel.: 777078816
- auto: Jak kdy...
Nevím, jestli to tu už nekde nepadlo, možná jsem přehlédl, ale právě 4.0 CDI je ta horší z možných variant, nedávno jsem někde cosi o "géčku" četl a ten motor je údajně celohliník kdežto ta slabší varianta je klasika litina a je to větší držák.Stavros píše:ten ctyrlitr 400Cdi V8 neni moc povedeny motor, tam to chce na servis trosku vic penez, v radech ceny toho defika.
Použité ND na Disco II / Defender
Použité ND Mitsubishi Lancer Evo 8/9
Použité ND Mitsubishi Lancer Evo 8/9
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Tak to bych ctěl vidět. By se s normálníma převodama ani nerozjel. A o kloubech bych taky pochyboval. Měl jsem tu čest je vídat na závodech a ty klouby se řešili dost často.petriiik píše: na G sa daju obut 38" kolesa bez pevnostnych chujovin a ani netreba menit prevody za pomalsie,
Neříkám, že nápravy nevydrží víc v základu, ale taky ne všechno a už vůbec ne to co píšeš. Nehledě na to že za cenu jedné nápravy na G si koupím obě nápravy na LR už s uzávěrkama, pevnostníma poloosama, pevnostníma kloubama a změněnýma převodama.

Co považuju za brutální výhodu G je to, že to má synchonizovanou přídavnou převodovku. Takže se dají redukce řadit normálně za jízdy.

Jinak G a Def jsou úplně stejné legendy, akorát na G má míň lidí.
A co se týká toho jak si drží cenu. Tak u starších modelů je to poměrně vyrovnané. (A to byla pořizovací cena zcela jinde)
Třeba tady ten v odkazu je z roku 85 a stojí 150tis. A to si myslím, že sehnat defíka ze stejného roku nepůjde o moc levněji, jestli vůbec.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- injaaa
Hezky jsi to napsal Karle 

- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
No ono asi když se G navrhoval, tak se poloosy a dify počítaly na 100% přenos krouťáku na všechny čtyry. Def byl navržen jen s uzávěrou mezinápravy, takže když na něj někdo prdne uzávěry a větší kola, je jasné že asi ty poloosy jakož i celé hnací ústrojí dost trpí
. A když už to někdo musí mít, není to zas až takový problém udělat. G je jistě super stroj, ale nikdy mne nenapadlo že bych si ho pořizoval, zatímco DEF byl patnáct let můj sen, vždy se mi moc líbil a teď ho mám. A to i díky tomu že se dá zaplatit......... A kdyby Def neexistoval, tak bych stejně zase bral radši RUBICONA..... nebíte mně

- injaaa
Kazdemu preci co se mu libi
me se sveho casu libilo i gecko, ale proste defik je pro me necim uzasne sexy a je to srdcovka a stejne dalsi maji jako srdcovku gecka, toyoty, jeepy a kde co a budiz nam to vsem prano
Jen at mi nikdo netvrdi ze defik neni offroad

Jen at mi nikdo netvrdi ze defik neni offroad

- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Je to tuším zhruba rok, co tu někdo na fóru řešil, že mají služební auta, myslím že od ČEZu, právě Géčka a Defíky. A divil se, jakto že když má Mercedes všechny špéry tak je Defender v terénu lepší. Psal, že po Mercedesu zůstávají strašně hluboké koleje a každou chvíli zapadne. Pneu prý byly shodné...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
na vychodnej slovenskej hranici defendre dokazali rozbit relativne skoro ale Gcka im drzia, prave preto ze je to blbuvzdorny kus zeleza a ked nahodou treba tak to zasperuju a drzia plny;-) casto su tieto skusenosti z firiem aj o uzivateloch;-)
Niet sa co divit ked sa chovaju k tym autam v style ze najlepsi offroad je sluzobna felda.
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Defendre porozbijali lebo ich poprevracali plus sa chytila ta seria ktorej tiekla nafta do oleja tak to slo rychlo prec tie ktore s naftou nemali problem a nerozbili ich tak sluzia stale jeden odnich mam aj ja ako sluzobak. A co sa tyka Gciek tak pri pocte odhadom asi 60ks ich v opravovniach stale stoji tak 10 co uz je zaujimave cislo. Jedina vyhoda tych G je automat. A este taka poznamka tie Gcka su verzia profesional odvodene od armadnej verzie ma to aj zatky na podlahe jak vo vanivisby píše:na vychodnej slovenskej hranici defendre dokazali rozbit relativne skoro ale Gcka im drzia, prave preto ze je to blbuvzdorny kus zeleza a ked nahodou treba tak to zasperuju a drzia plny;-) casto su tieto skusenosti z firiem aj o uzivateloch;-)

LR DEFENDER 110 SW
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ja som pocul, ze Gcka im drzia;-) ale ze k defendrom sa spravali fakt zle, rovnako aj u Gckam ale tazsie je rozbit 3.5t zeleza ako 1.8t;-)
Treba to je tim, ze 1.8t se dostane dal do terenu, kde je lze uz rozbit, nez hluboko zapadle 3.5t na blative ceste.visby píše:ja som pocul, ze Gcka im drzia;-) ale ze k defendrom sa spravali fakt zle, rovnako aj u Gckam ale tazsie je rozbit 3.5t zeleza ako 1.8t;-)
normalni clovek neni schopen poznat rozdil mezi beznejma autama. Defik, Gecko, toyota, pokud v nich je dobrej ridic a maji stejne gumy, stejne silny motor, vsichni spery, tak vyjedou hodne podobny teren.
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono je to tak kazdy bol nauceny na Nivu a tak sa spravali aj k Defom a kym sa naucili ktomu spravat trosku normalne tak ich znicili a medzi tym prisli Gecka. A ze si chvalia Gecka ano je pohodlnejsie sediet v automate ako 12h kvaltovat v defovi. Ale ty ktorych to aj trosku bavi ti povedia ze najdalej sa dostanu s 90 Defom. A maju tam aj taketo nieco
LR DEFENDER 110 SW
- hokulia
- auto: RR S'charged, 2x110
NISSAN!!??
hlavne nesjizdet s asfaltu ( tezce se ty mrtvoly vytahujou)!

Všechno je jinak.
Mam pocit že su tie čo upravoval Rado zo žiliny .komin píše:Tak ono je to tak kazdy bol nauceny na Nivu a tak sa spravali aj k Defom a kym sa naucili ktomu spravat trosku normalne tak ich znicili a medzi tym prisli Gecka. A ze si chvalia Gecka ano je pohodlnejsie sediet v automate ako 12h kvaltovat v defovi. Ale ty ktorych to aj trosku bavi ti povedia ze najdalej sa dostanu s 90 Defom. A maju tam aj taketo nieco
. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk