Spojka, motor, prevodovka discovery Td5?
Moderátor: Miky_CZ
Spojka, motor, prevodovka discovery Td5?
čaute chlapi, mám jeden problém na DII. Pri stlačení spojkového pedála sa mi ozýva taký zvuk ako kedy som mal málo kvapaliny v nádržke ako keby tu spojku zle dotlačilo a po 3-4 sekundách to vypne. Alebo keď zatlačím spojku pri zaradení rýchlosti keď sa chcem pohnúť tak to tak isto zašramotí. Kvapaliny mam dosť spojku mám novú a v prevodovke to nieje. 

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Spojka, motor, prevodovka discovery Td5?
Takové jako kvičení? To by mohlo být ložisko (kluzné pouzdro) v klice. Pohledej, už se to tu řešilo.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
áno je to také kvičanie ale pritom stlačení pedálu to po 3-4 sek dotlakuje a nerobí to. Máš na mysli spojkové ložisko, ložisko mám nové 

- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
On myslel ine lozisko, citaj tu: http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =1&t=12605" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Dik Dik za pomoc
pravdepodobne to bude to púzdro v kľuke 

-
- tel.: 608953816
- auto: disco Td5
Zdarec kluci. Chtěl jsem vyměnit napínací kladku na Td5, ale zaboha nemůžu přijít na to co mám použít za klíč k povolení kladky v napínáku. Poradíte mi??? Díky.

DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
normální patnáctkou to nepovolíš je tam dvanáctihran
hlava šroubu vypadá takto, tak proto tam normální šestihranný klíč nejde

hlava šroubu vypadá takto, tak proto tam normální šestihranný klíč nejde

Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
..no vida a jsme zas o něco chytřejší
....díky
..a možnost, že by tam mohl být šestihran opravdu není? ...po vyčištění jsem ho tam nasadil, ale nepovolil, protože jak jsem zabral, tak ten ořech rupnul, jak jsem ho zvenku poupravil
...vidět tam není, zrcátko v celým divadle taky není a já ne že líná huba ale sklerotik
a otravovat někoho tfenem, když si zrovna vzpomenu se mi taky moc nechce...
...stejně je lepší dobrá 12hraná celá gola do výbavy....už to budu muset obnovit mám jakousi 20ti letou a připomíná spíš sebrané spisy, jak se tak pořád stěhovala a samozřejmě i nesčetněkrát vysypala, sloužila i ve služebním takže

..a možnost, že by tam mohl být šestihran opravdu není? ...po vyčištění jsem ho tam nasadil, ale nepovolil, protože jak jsem zabral, tak ten ořech rupnul, jak jsem ho zvenku poupravil

...stejně je lepší dobrá 12hraná celá gola do výbavy....už to budu muset obnovit mám jakousi 20ti letou a připomíná spíš sebrané spisy, jak se tak pořád stěhovala a samozřejmě i nesčetněkrát vysypala, sloužila i ve služebním takže

DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Na napínací kladce je 14 dvanáctihran, takže jestli jsi tam narval patnáctku obroušenej šestihran tak asi musela prasknout
Udělám fotky na dílně
Udělám fotky na dílně
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Díky za přesné informace
..stydím se až do morku kostí
...přesně tohle tak nemám rád, dělat něco špatným způsobem a blbě a pak si to udělám sám
..pro příště se nejdřív zeptám 

..stydím se až do morku kostí

Chystám se měnit pouzdro na klice přitom asi vyměnit i spojku když to bude rozhozený a přetěsnit co teče RAVE jsem zatím nerozchodil
Máte někdo nějaký vychytávky na vyndání převodovky mám stranovej zvedák ten mě,ale bude u tohodle auta asi k ničemu tam co je převodovka jsou ty vidle.
Kamarád má takovej vozejček se železnejma kolama když sundává portál na traktoru myslel jsem použít ho k vyndání tý převodovky

Máte někdo nějaký vychytávky na vyndání převodovky mám stranovej zvedák ten mě,ale bude u tohodle auta asi k ničemu tam co je převodovka jsou ty vidle.
Kamarád má takovej vozejček se železnejma kolama když sundává portál na traktoru myslel jsem použít ho k vyndání tý převodovky

Našel jsem zajímavou stránku s manuálama třeba to tu už bylo http://landrover.workshop-manuals.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zatím nikdo kdo vyndával zTd5 převodovku
Začínám zjišťovat,že o těhle autech je na internetu spousta informací sice tohle není Td5,ale nafocený je to pěkně http://forums.lr4x4.com/index.php?showtopic=18171" onclick="window.open(this.href);return false;
Zatím nikdo kdo vyndával zTd5 převodovku

Začínám zjišťovat,že o těhle autech je na internetu spousta informací sice tohle není Td5,ale nafocený je to pěkně http://forums.lr4x4.com/index.php?showtopic=18171" onclick="window.open(this.href);return false;
-
ad RAVE - většinou se stáhne jako image disku, takže buďto vypálit na CDčko, ne pouštět z nějakého CD simulátoru. Dál je potřeba, aby se otevřelo Adobe Reader 4 - je součástí toho image - s novějšíma mi to nechodilo.
No a když hodně pohledáš, tak najdeš RAVE přímo jako PDFko, takže si ho pouze uložíš do příslušného adresáře.
No a když hodně pohledáš, tak najdeš RAVE přímo jako PDFko, takže si ho pouze uložíš do příslušného adresáře.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Právě,že stím Adobe Reader se mě to nějak pere když kliknu na složku tak mě to odkáže na nějakou aktualizaci a neotevřesetoMadTom píše:ad RAVE - většinou se stáhne jako image disku, takže buďto vypálit na CDčko, ne pouštět z nějakého CD simulátoru. Dál je potřeba, aby se otevřelo Adobe Reader 4 - je součástí toho image - s novějšíma mi to nechodilo.

Skus toto http://www.landroverresource.com/docs/D ... Manual.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;MarekS píše:Právě,že stím Adobe Reader se mě to nějak pere když kliknu na složku tak mě to odkáže na nějakou aktualizaci a neotevřeseto
if it ain't broke, don't fix it
-
Pokud to chce aktualizaci acrobatu, tak prostě potřebuješ starší a spouštěto to v něm. Taky jsem si na začátku naběhl a zkoušel hledat aktualizaci, které asi neexistuje. Každopádně na PC v pohodě používám novej acrobat na normální věci a starej na RAVE. Akorát při spouštění RAVE nesmí být novej acrobat taky spuštěněj, jinak se to pokusí otevřít v něm. Pokud spuštěněj není, tak si to normálně spustíc Acrobat Reader 4 a funguje. Používáno ve Win XP a WIN 7 64bit.
Tak jsem něco rochodil a ta spojka je tam pěkně rozkreslená díky všem co mě tady poradili
Jsem zvědav na setrvák až to rozpůlím stojí víc než celej set spojky.
Doufám,že bude v pohodě měl jste sním někdo problém a měnilho ?
Moje závada je to kvičení zřejmě asi to futro v klice jak se tu píše a jak to furt sleduju a různě pouštím
spojku někdy maliko zacuká,ale neklouže.

Jsem zvědav na setrvák až to rozpůlím stojí víc než celej set spojky.
Doufám,že bude v pohodě měl jste sním někdo problém a měnilho ?
Moje závada je to kvičení zřejmě asi to futro v klice jak se tu píše a jak to furt sleduju a různě pouštím
spojku někdy maliko zacuká,ale neklouže.
-
- auto: LR D4
- Kontaktovat uživatele:
Já ho měnil asi před pěti lety, měl najeto cca 70000 km, byl v pořádku, ale vzhledem k pracnosti při rozebírání spojky jsme ho vyměnili jen pro sichr. Pokud budeš potřebovat, dám ho velmi levně, zbytečně mi překáží. To kvičení mi dělalo po složení spojky zpátky a docela mě to štvalo, ale asi po měsíci to přestalo a dodnes mám pokoj. Myslím, že to bylo tím, že jsem nenamazal, jak je v manuálu zdůrazněno, special snad molybdenové mazadalo /pokud si pamatuji/. St
Tak jsem začal vyndávat převodovku abych vyměnil to futro v klice a zrovna i spojku. A po odpojení přídavný převodovky jsem objevil v přídavný převodovce před tím ložiskem pár asi mosaznejch špón
Je to normální ? Když jsem s autem jezdil cca 800 km nic kromě kvílení toho futra a pocukávání spojky při rozjezdu jsem žádný neduhy nepozoroval. Museli se tam dostat s olejem na vršku tý díry nahmatám dirku kterou se tam asi dostali.

Je to normální ? Když jsem s autem jezdil cca 800 km nic kromě kvílení toho futra a pocukávání spojky při rozjezdu jsem žádný neduhy nepozoroval. Museli se tam dostat s olejem na vršku tý díry nahmatám dirku kterou se tam asi dostali.