Zatazove tlmice pre liftovanu D2

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Zatazove tlmice pre liftovanu D2

#41 Příspěvek od Miloš II » 01 zář 2011 10:40

Projel jsem na HP čkách celou západní Afriku a Syriji s Jordánskem a bez problemů max. co se chystám na nich změnit je trochu přitvrdit přední tlumiče, ale to je daný vahou naloženýho LR. Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od visby » 01 zář 2011 10:41

ake dlhe su tie tvoje HPcka?

Miloš II
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Miloš II » 01 zář 2011 11:39

http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... umi%C4%8De" onclick="window.open(this.href);return false;
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#44 Příspěvek od Sláma Karel » 01 zář 2011 12:01

Ironman a OME = to samé co shitpart, akorát ze začátku fungují o trochu lépe. Pera vydrží tak rok než se zaklepou a tlumiče to samé než vytečou.
Nejlepší řešení když pominu nějaké FOXy HPčka nebo EQUIPE (které mě a mým známým fungují neuvěřitelně)
tak jediné a dlouhodobé řešení je dát na nápravu čtyři tlumiče. To funguje mnohem lépe než řešit OME IM nebo další. Pak tam stačí dát jenom středně dobré tlumiče a funguje to bezvadně. Vlastní dlouholeté zkušenosti.
A nebo mám na Mammutce tlumiče z Karosy a ty taky fungují bezvadně už 6let.

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

visby
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od visby » 01 zář 2011 12:09

2milos: dik, idem studovat;-)
2karel: teraz si ma moc nepotesil. od shitpartu som necakal vela (vsak stali co stali), ale 9000km je vcelku malo...

Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

#46 Příspěvek od Miky_CZ » 01 zář 2011 12:11

ja se pokud mozno pridam s otazkou, mam podvozek britpart, ale asi na lehnounebo stredni zatez, s arb naraznikem, navijakem a najezdovym plechem sem porad na dorazech:-(

mam tu drzaky na dvojite tlumice

moje otazka je, jestli to bude fungovat kdyz koupim pruziny a tlumice terrafirma, tlumice pro sport a k tomu ty britpart? a mam koupit pruziny pro stredni nebo velkou zatez?

v planu je i zadni pevnostni naraznik
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

visby
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od visby » 01 zář 2011 13:59

napis spravu cloveku uzivatelovi cicusik, ma vpredu dvojite terrafirmy na defovi

PETER SK
tel.: 00421905614201
auto: D 90

#48 Příspěvek od PETER SK » 01 zář 2011 19:40

Sláma Karel píše:Ironman a OME = to samé co shitpart, akorát ze začátku fungují o trochu lépe. Pera vydrží tak rok než se zaklepou a tlumiče to samé než vytečou.
Nejlepší řešení když pominu nějaké FOXy HPčka nebo EQUIPE (které mě a mým známým fungují neuvěřitelně)
tak jediné a dlouhodobé řešení je dát na nápravu čtyři tlumiče. To funguje mnohem lépe než řešit OME IM nebo další. Pak tam stačí dát jenom středně dobré tlumiče a funguje to bezvadně. Vlastní dlouholeté zkušenosti.
A nebo mám na Mammutce tlumiče z Karosy a ty taky fungují bezvadně už 6let.

Karel co sa tyka Ironman Foam Cell dovolim si oponovat.Mal som ich na DII a Patrik tiez potvrdi ze boli super a vydrzali neskutocne dlho(urcite viac ako 100 000km) a to som s nimi nejaku tu exp.dal. Fakt je ze klasicke plynokvapalinove nie su dvojplašťove takze su haklivejsie,ale foam cell su super. Problem bol ten ze foam cell sa nerobili na DII takze som musel pouzit tlmice povodne urcene na ine auto a prevarit uchyty.
Visby po rokoch si uz neviem spomenut na ake auto tie tlmice povodne boli. Myslim si ze boli na LC80 alebo GR Y60 alebo nejaka kombinacia tychto dvoch(predne z jedneho zadne z druheho, alebo naopak)vyberali sme to podla dlzky tak aby to cca sadlo. Fyzicky v sme to merali v O.R.C. a myslim ze boli o nieco dlhsie co mi nevadilo aspon ma tlmice neobmedzovali v krizeni.Pripustam ze je to trochu komplikovane riesenie vysledok bol ale super.
D90 td5

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#49 Příspěvek od Sláma Karel » 01 zář 2011 21:37

Péťo si naopak myslím, že řešení super. Obě auta jak Toy tak Patrol jsou těžší než Disco a tak jsou ty tlumiče normálně připravený na větší zátěž. :yes (však jak jsem psal mám na Mammutce taky tlumiče z autobusu Karosa)

Jinak ti to s těma tlumičema Foam Cell samozřejmě věřím, ale ty základní sady toho dnes už moc nevydrží. Proto asi taky ty ceny. Dřív Stálo OME 30tis a teď stojí půlku (možná ani ne), asi museli na něčem ušetřit.

Ale pořád si myslím, že dva tlumiče si poradí nejlíp. Prostě když má něco fungovat na 100% tak jedna věc musí makat na těch 100%, ale pokud jsou ty věci dvě, tak jim teoreticky stačí makat na 50%. Protože 50%+50%=100%.
Ale všichni víme, že většina dnešních tlumičů maká tak na 50% rovnou, takže dva při svém plném výkonu dají dohromady zase těch 100%. :mrgreen:
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

visby
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od visby » 02 zář 2011 08:09

tlmice z ineho auta mam uz teraz a vyzera to byt najlepsia alternativa cena/vykon;-)

ale hladam, ci nie je uz nieco hotove v ponuke

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#51 Příspěvek od MadTom » 02 zář 2011 08:10

Koukám že diskuse se rozjela správným směrem - k praktickým zkušenostem, a to to nejlepší, co může být.
Mám dotaz - má někdo na D2 dvojité tlumiče? Případně nějaká fotečka k tomu? Zatím jsem to viděl jenom na Defovi, je ale pravda, že jsem moc nehledal.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Miloš II
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Miloš II » 02 zář 2011 10:01

MadTom píše:Koukám že diskuse se rozjela správným směrem - k praktickým zkušenostem, a to to nejlepší, co může být.
Mám dotaz - má někdo na D2 dvojité tlumiče? Případně nějaká fotečka k tomu? Zatím jsem to viděl jenom na Defovi, je ale pravda, že jsem moc nehledal.

No měl jsem to nachystaný na stole tlumiče Koni a držáky jak horní tak i spodní, ale pak jsem to rozchodil......bo v mém případě to nic neřeší tj naloženej LR. Nakonec jsem takm dal přídavný měchy a naprostá spokojenost...Miloš II http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... ift#p39369" onclick="window.open(this.href);return false;

patrik

#53 Příspěvek od patrik » 02 zář 2011 11:41

Tak som sa zase hral s nastavenim tlmičov koni a zistil som že največšia zmena utlmu nastane až v poslednej štvrt otačke nastavenia . Trochu som to prehnal a teraz mam z disco motokaru - take je to tvrde na utlm :wink: . O tyžden odchadzame do Rumunska tak ked naložim auto tak to doladim .
. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk

visby
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od visby » 02 zář 2011 12:09

patrik píše:Tak som sa zase hral s nastavenim tlmičov koni a zistil som že največšia zmena utlmu nastane až v poslednej štvrt otačke nastavenia . Trochu som to prehnal a teraz mam z disco motokaru - take je to tvrde na utlm :wink: . O tyžden odchadzame do Rumunska tak ked naložim auto tak to doladim .
potom referuj ako sa to spravalo plne, koni sa este daju zohnat tak mozno sa jezisko hecne;-)

visby
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od visby » 28 říj 2011 10:03

zhodil som na zimu maggiolinu a trosku previezol cellulary po poli. bol som velmi milo prekvapeny spravanim, fungovali naozaj dobre. s terrafirmou sa to neda porovnat...

teraz treba dufat, ze rok vydrzia;-)

patrik

#56 Příspěvek od patrik » 06 úno 2012 10:40

Kedže mame teraz tu poriadnu zimu tak nam konička pekne stvrdli - Momentalne je stav presne taky ako požadujem - Snad sa neotepli :mrgreen: :mrgreen: Ak ano tak budem musiet tunovat zadne - už su na doraz pritvrdene :| Nerozumeju si s pružinamy - asi boli robene pre mechy . Predne su super .

visby
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od visby » 06 úno 2012 11:04

to mi ani nehovor!;-) ja som uz nastiknuty kupit dopredu Koni, lebo tie Cellulary su moc dlhe a teraz toto?;-)

inak riesenie je, odmerat viskozitu oleja co je vnutri a dat hustejsi. konicka su nastastie rozoberatelne, tak by to nemal byt problem...

patrik

#58 Příspěvek od patrik » 06 úno 2012 11:59

visby píše:to mi ani nehovor!;-) ja som uz nastiknuty kupit dopredu Koni, lebo tie Cellulary su moc dlhe a teraz toto?;-)

inak riesenie je, odmerat viskozitu oleja co je vnutri a dat hustejsi. konicka su nastastie rozoberatelne, tak by to nemal byt problem...
Však v predu su super -len treba doriešit ten zadok - Kde sa da zmerat viskozita oleja ? . A koni su rozoberatelne len s karboškou :mrgreen: :mrgreen: - neplaš sa to len ta vrchna rurka ,potom je to na kluč .

visby
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od visby » 06 úno 2012 12:13

patrik píše: Však v predu su super -len treba doriešit ten zadok - Kde sa da zmerat viskozita oleja ? . A koni su rozoberatelne len s karboškou :mrgreen: :mrgreen: - neplaš sa to len ta vrchna rurka ,potom je to na kluč .
viem, uz mi to juro popisoval, ako ich raz "rozoberali";-)

viskozita sa meria zlozito: http://www.anton-paar.cz/?p=novinky&lng=cs&news=77" onclick="window.open(this.href);return false; netusim, kto ma take v BA. pripadne zohnat servisny manual na koni a zistis aky oleja tam ide a podla toho sa zariadit...

Miloš II
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Miloš II » 06 úno 2012 12:27

U mne HPéčka dobrý i při téhle zimě..MIloš II

Odpovědět