mám dotaz k termostatu na 300 Tdi...
když auto nastartuju a nechám ho klapat na volnoběh třeba půl hodiny, tak se mi rafika teploměru moc nepohne...při jízdě vyleze tak do třetiny pole a topení sice topí ale ne zas tak moc...ujedu asi 10 km a pořád to není ono...až když to vezmu třeba do kopce s větším zátahem, tak to začně pořádně dajfovat...
vody mám dost a napadá mě jest-li je to u Disko takhle běžný, nebo jest-li je termostat špatnej...
termostat 300 Tdi
Moderátor: Miky_CZ
termostat 300 Tdi
JEEP Wrangler Rubicon, JEEP Grand Cherokee, Polaris RZR 900 XP, Polaris Sportsman 850 XP,
- Piskot
- tel.: +420602648622
- auto: LR Discovery 2,5 Tdi
Re: termostat 300 Tdi
Ahoj Atole, dělalo mi to samé, ani v létě se to nedalo ohřát při klidné jízdě na provozní teplotu. Vyměnil jsem termostat a je to v pohodě. Nyní Disko topí líp a dříve než moje služební oktávka TDi. Už se to tady ale někde řešilo, myslím, že stojí za prověření taky visco spojka na vrtuli větráku. PiskotATOL píše:mám dotaz k termostatu na 300 Tdi...
když auto nastartuju a nechám ho klapat na volnoběh třeba půl hodiny, tak se mi rafika teploměru moc nepohne...při jízdě vyleze tak do třetiny pole a topení sice topí ale ne zas tak moc...ujedu asi 10 km a pořád to není ono...až když to vezmu třeba do kopce s větším zátahem, tak to začně pořádně dajfovat...
vody mám dost a napadá mě jest-li je to u Disko takhle běžný, nebo jest-li je termostat špatnej...
Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Truck, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)
Obecně dízlu trvá déle než začne trochu topit, ale pokud nejsou extrémní teploty měl by se dostat na provozní teplotu po nějakém čase.Pokud jde o kontrolu termostatu tak není nic snažšího.cca 5 minut po nastartování zkus chytnout na hadici mezi termostatem a horní komorou chladiče.Pokud je vlažná pouští termostat dříve než má.Pokud ne je chyba jinde.
Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Mně to topí dobře. Když je auto v pohybu , tak cca po dvou km začne foukat vlažnej vzduch a po 4-5 km horkej. Je pravda, že motor se na volnoběh neohřeje. Mám vyzkoušený, že i po deseti, patnácti minutách po nastartování furt funí vlažnej vzduch, ale to je u nafty normální.
Můžu říct, že disko 1 topí líp, než moje předchozí auto s VW motorem Tdi.
Můžu říct, že disko 1 topí líp, než moje předchozí auto s VW motorem Tdi.
-
- tel.: 608 969 607
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
Nechci zakládat nové vlákno. Jak se mění termostat na TD5?
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
- Jan Kucera
- Kontaktovat uživatele: