Freelander - kupa ojazd. LAND ROVERA
Moderátor: Safraporte
Freelander - kupa ojazd. LAND ROVERA
Ahoj, chcem poprosit o radu pred kupou LR Freelandera 3dveroveho diesel, od r.v. 1999, čomu by som pri kupe mala venovat zvysenu pozornost, ake su slabe a silne stranky tohto modelu, prípadne poradit tip na najvyhodnejsi nakup tohto SUV.Dakujem 

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Re: Freelander - kupa ojazd. LAND ROVERA
Tak ono hodně záleží na tom co si od toho auta slibuješ,co od něj očekáváš a na jaký ježdění ho potřebuješ. Zkus více specifikovat.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
zhanam hlavne spolahlive SUV na rovne cesty aj do lahkeho terenu, mala som Mitsibishi Pajero, s tym som bola spokojna, no predala som ho a kupila peugeot 206. Nemozem si zvyknut na male auto, vo vacsom SUV sa citim bezpecnejsie. LR FREELANDER sa mi zda z tych strednych tried SUV najzaujimavejsi aj cenou, aj spotrebou, aj kvalitou. Zhanam diesel, 3 dverovy, skor automat ako manual prevodovka, od roku 1999, najazdenych max do 180 tis. km, bez dalsich potrebnych vstupnych investicii. To znamena, že nebudem musiet menit napr. rozvody, spojku alebo ine potrebne suciastky, ktore su pre spravny chod auta dolezite. Viete poradit?
dakujem
dakujem

- fugín
Tak je pravda že na silnice a do lehkého terénu se Free hodí dokonale. Ale auto s rokem výroby starší 8-9 let zpět s takovým počtem ujetých km a které nepotřebuje vstupní investice(například rozvody atd.) podle mě neexistuje. Navíc Freelander má svá specifika. Doporučuju pročíst forum,závěr si jistě uděláš sama. Co se týká automatu...já ho nemám a ani v mém blízkém okolí ho nikdo nemá,já osobně mám motor 1,8 benz. I když mě zatím nikde nezklamal uvítal bych silnější. Máš pravdu že Free je cenově dostupné,ovšem s počáteční investicí do 10 let starého auta počítat musíš.
diky za info:)
urcite za po nejakych najazdenych km treba pocitat s vymenou rozvodov atd, preto by som uvitala, keby som mala toto auto kupit uz s potrebnymi vymenami, to znamena že by mi odpadla starost v servise.
Este sa chcem spytat, ako si celkovo spokojny s tymto typom SUV?
Urcite si pozriem cele forum a nejake poznatky z toho nacerpam...je dobre vediet ze nieco taketo existuje, aspon sa clovek dozvie viac o tom, čo kupuje.
urcite za po nejakych najazdenych km treba pocitat s vymenou rozvodov atd, preto by som uvitala, keby som mala toto auto kupit uz s potrebnymi vymenami, to znamena že by mi odpadla starost v servise.
Este sa chcem spytat, ako si celkovo spokojny s tymto typom SUV?
Urcite si pozriem cele forum a nejake poznatky z toho nacerpam...je dobre vediet ze nieco taketo existuje, aspon sa clovek dozvie viac o tom, čo kupuje.
- fugín

Naposledy upravil(a) fugín dne 14 úno 2012 11:20, celkem upraveno 1 x.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
No, můj freelander má vyměněné rozvody, vodní pumpu, svíčky, brzdy na předku, nová komplet spojka včetně hydr. válečků má za sebou asi 500 km, nový katalyzátor, čepy, filtry i oleje a teď čekám na repasovanou viskospojku a bude na prodej. Jediné neduhy- nejde střešní okno a je prasklé lanko na stahování dveří u spolujezdce - na opravu jsem se ještě nedostal, najeto 140 tis. rok 2000. Ale je to benzín... Zase je doopravdy bez investic, prodávám jen proto, že chci Discovery 300tdi protože potřebuju auto na práci do těžkého terénu.
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- fugín
výměnu olejů jsem neuvedl....to považuju za samozřejmost. tak s tím co si všechno vyměnil (hlavně ta spojka) prodejem jen proděláš....Tim píše:No, můj freelander má vyměněné rozvody, vodní pumpu, svíčky, brzdy na předku, nová komplet spojka včetně hydr. válečků má za sebou asi 500 km, nový katalyzátor, čepy, filtry i oleje a teď čekám na repasovanou viskospojku a bude na prodej. Jediné neduhy- nejde střešní okno a je prasklé lanko na stahování dveří u spolujezdce - na opravu jsem se ještě nedostal, najeto 140 tis. rok 2000. Ale je to benzín... Zase je doopravdy bez investic, prodávám jen proto, že chci Discovery 300tdi protože potřebuju auto na práci do těžkého terénu.
- Tim
No a to jsem ještě zapoměl na ventily, těsnění pod hlavou, napínací kladky a klínové řemeny jak na servo, tak na alternator a klimu, no ještě bych si na něco asi vzpoměl. Mne je jasné, že prodělám, ale co nazbyt?fugín píše:výměnu olejů jsem neuvedl....to považuju za samozřejmost. tak s tím co si všechno vyměnil (hlavně ta spojka) prodejem jen proděláš....Tim píše:No, můj freelander má vyměněné rozvody, vodní pumpu, svíčky, brzdy na předku, nová komplet spojka včetně hydr. válečků má za sebou asi 500 km, nový katalyzátor, čepy, filtry i oleje a teď čekám na repasovanou viskospojku a bude na prodej. Jediné neduhy- nejde střešní okno a je prasklé lanko na stahování dveří u spolujezdce - na opravu jsem se ještě nedostal, najeto 140 tis. rok 2000. Ale je to benzín... Zase je doopravdy bez investic, prodávám jen proto, že chci Discovery 300tdi protože potřebuju auto na práci do těžkého terénu.

- fugín
člověče vždyť ty máš úplně nový auto.....kolik za něj chceš? kolega by ho možná koupil
- Tim
No já právě nevím, kolik si za to říci
Auto jsem kupoval před cca. 2.5 rokem dotažené z Holandska za 175 tis. a vypadalo jako nové. Za servis jsem možná takových 50 také dal, ale když vidím, že teď se to auto v bazarech prodává v rozmezí 90-120 tisíc, tak se mi chce brečet... Ale spíš bych to tedy rád viděl u horní hranice této sumy...

- fugín
no mý auto je v provozu (teprve)od 02.2003 a dal sem za něj 125000 +necelou 6ku za tažnýTim píše:No já právě nevím, kolik si za to říciAuto jsem kupoval před cca. 2.5 rokem dotažené z Holandska za 175 tis. a vypadalo jako nové. Za servis jsem možná takových 50 také dal, ale když vidím, že teď se to auto v bazarech prodává v rozmezí 90-120 tisíc, tak se mi chce brečet... Ale spíš bych to tedy rád viděl u horní hranice této sumy...
. On chce teda třídvířko,koukal sem že tady máš tel.č. řeknu mu o tobě,buď se ozve nebo ne...nevím. zatím zdar
ahoj...neviem sa tu zatial na tomto fore este dobre orientovat tak reagujem na vase prispevky v tejto jednej sprave. Keby bolo to auticko ako sa tu spomina, v takom stave - porobene, bez dalsich potrebnych investicii, tak by som aj mala zaujem, ale bolo by to az v priebehu 2-3 mesiacov. Je pravda ze auto sa pred predajom opravami zbytocne predrazuje, ale kazdy kto sa rozhodne auto kupit tak vacsinou sa rozhoduje pre take, do ktorych uz netreba vela vrážat lebo tym sa jeho kupa o tu sumu predraží.
Viem, vy ste chlapi, pre vas je to jednoduchsie, viac sa rozumiete technickym strankam autakov, ale ja ako zena by som s tym mala problem, lebo nedokazem rozoznat tak dobre ako vy co aka suciastka je potrebna a na co sluzi
Viem, vy ste chlapi, pre vas je to jednoduchsie, viac sa rozumiete technickym strankam autakov, ale ja ako zena by som s tym mala problem, lebo nedokazem rozoznat tak dobre ako vy co aka suciastka je potrebna a na co sluzi

- Tim
Nic si z toho nedělej, co se týče techniky jsem taky napůl ženská
Jinak auto stejně k dispozici dřív jak za dva měsíce nebude, čekám na tu VCU. A ať tu z toho nedělám prodejní vlákno, tak se o autě více rozepíšu pokud poskytnete email. Nějaké chyby samozřejmě auto má, přeci jen není nejnovější... Ale vše důležité je tam ok.

urcite ze kazde ojazdene auto ma svoje chybicky, mensie sa daju prehliadnut, pripadne odstranit, horsie je to s vaznymi skrytymi vadami, ktore sa prejavia az neskor, a potom je to uz problemTim píše:Nic si z toho nedělej, co se týče techniky jsem taky napůl ženskáJinak auto stejně k dispozici dřív jak za dva měsíce nebude, čekám na tu VCU. A ať tu z toho nedělám prodejní vlákno, tak se o autě více rozepíšu pokud poskytnete email. Nějaké chyby samozřejmě auto má, přeci jen není nejnovější... Ale vše důležité je tam ok.

Podrobnejsie info na mail:
rammona777@azet.sk