RRP38-za jízdy chcípne a nejde nastartovat...až po 15-30min
RRP38-za jízdy chcípne a nejde nastartovat...až po 15-30min
Ahoj všichni,
RR P38 4.6HSE - auto samo chcípne za jízdy nebo i když stojí a běží motor
- závadu to žádnou nevypisuje
- nejde proud ke svíčkám
- všechny kontrolky funguji auto staruje ale nechytne
- počkam 15 - 30min, auto nastartuje a opět jede cca 5km než chcípne nebo stojí na parkovišti a běží. Závada se stále opakuje.
Prosím o radu nebo nejbližší srvis který ví co dělat...nebo už to odtáhnu komukoli kdo řekne že to umí a opraví
Dík hansFZ1
- nejde proud ke svíčkám
- počkam 15 - 30min, auto nastartuje a opět jede cca 5km než chcípne nebo stojí na parkovišti a běží. Závada se stále opakuje.
Prosím o radu nebo nejbližší srvis který ví co dělat...nebo už to odtáhnu komukoli kdo řekne že to umí a opraví
Dík hansFZ1
Naposledy upravil(a) hansFZ1 dne 08 bře 2012 12:27, celkem upraveno 1 x.
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: RRP38-za jízdy chcípne a nejde nastartovat...až po 15-30
Něco podobnýho mi dělala D2 prostě umřela a pak se sama probudila......vyměnil jsem ECU a je to v pohodě.. http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=e ... m270.l1313" onclick="window.open(this.href);return false; MIloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
- pooh
- tel.: +421905664537
- auto: P38 4.6 AB, L322 S/C
vymen ( ak mozes, tak ale predtym pre istotu kontroluj ) senzor klukoveho hriadela. takto radsej nejazdi, lebo moze to byt aj horsie, a ked cipne ti motor za jazdy, tak neubrzdis, neovladnes. je to bosch, na post 99 modeloch to stoji cca 60-70 euro.
Diagnostika P38, nastavenie a odblokovanie BeCM
-
- auto: RRC LSEi
- Kontaktovat uživatele:
Proč by jsi to neubrzdil? Brzdy nemají s motorem nic společného. Když nevypne klíček, tak to bude brzdit stále stejně. Akorát volantem bude muset trochu zabrat 

ex. Range Rover Classic 4,2 LSE 93 LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
- pooh
to bych nepovedal, raz to skus, a uvidis, ze ako nahle skape motor, za 3 sec. ty vypadne vsetok co je servo ! servo brzdy , servo riadenia ! a to neni ziadna sranda .
brzdit budes, ale ked potrebujes zastavit sa nahle, alebo vybocit bez serva ....
mne sa to stalo, takze viem co hovorim.
brzdit budes, ale ked potrebujes zastavit sa nahle, alebo vybocit bez serva ....
mne sa to stalo, takze viem co hovorim.
Ale u P38 opravdu nejsou brzdy závislé na motoru, ale na elektrice.
Stačí mít klíček v poloze pro jízdu a servo pro brzdy normálně běží z baterky.
Problém by byl v případě odpojení elektriky.
Ale jinak tohle se tématu moc netýká.
hansFZ1: A odkud jsi?
Tady máš seznam místních servisů pro LR:
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 12&t=17182" onclick="window.open(this.href);return false;
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 12&t=17182" onclick="window.open(this.href);return false;
Range Rover P38 2,5DSE r.v.98
- pooh
mas pravdu, brzdy povodne naozaj funguju na elektrinu. ale riadenie nie.
a to sa tyka tohle tudy len preto, lebo na zaciatku sa moj RR spraval presne tak, ako to je popisane tady. vtedy na tom akurat jazdila manzelka, a par krat sa to stalo jej. ale vzdy bolo ok az dovtedy , kam sa to stalo za jazdu, a vtedy nastastie som soferoval ja. bol som v zakrute a ledva som odsoferoval na vedlajsiu cestu, kde som skoro zobral tabulu pri odbocovani, lebo nefungovalo servo.
hned vtedy som to oznacil za zivotunebezpecne a az do opravy som na tom ani nejazdil.
a to sa tyka tohle tudy len preto, lebo na zaciatku sa moj RR spraval presne tak, ako to je popisane tady. vtedy na tom akurat jazdila manzelka, a par krat sa to stalo jej. ale vzdy bolo ok az dovtedy , kam sa to stalo za jazdu, a vtedy nastastie som soferoval ja. bol som v zakrute a ledva som odsoferoval na vedlajsiu cestu, kde som skoro zobral tabulu pri odbocovani, lebo nefungovalo servo.
hned vtedy som to oznacil za zivotunebezpecne a az do opravy som na tom ani nejazdil.
Ahoj, jsem z CV takže ÚL krajNavi píše:Ale u P38 opravdu nejsou brzdy závislé na motoru, ale na elektrice.
- jinak máš pravdu v té debatě. Auto brzdí ale zatáčí jak Ford Transit........

- a když dáš "N" tak to normálně odtáhneš...
jj... posilovač řízení nefunguje.
Ale POZOR!!!
Tahat to auto smíš jen když vložíš pojistku do zdířky 11 pod sedačkou spolujezdce. Jinak bys to nějakým delším tažením mohl oddělat.
Zkus kontaktovat někoho s diagnostikou a pak když tak servis.
Ale POZOR!!!
Tahat to auto smíš jen když vložíš pojistku do zdířky 11 pod sedačkou spolujezdce. Jinak bys to nějakým delším tažením mohl oddělat.
Zkus kontaktovat někoho s diagnostikou a pak když tak servis.
Range Rover P38 2,5DSE r.v.98
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
To samé jsem jednou řešily na Vitaře. A byly to vadné Kondenzátory v ŘJ. Měly vyshlej elektrolit a po nabití se probily a auto chcíplo po samovolném vybití zase kousek jelo. Vyměnili jsme ty kondíky a už to bylo v pořádku. Neříkám že to tím bude ale mohlo by být.hansFZ1 píše:Ahoj všichni,
- nejde proud ke svíčkám
Dík hansFZ1
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Závada odstraněna, čidlo na klice!!!!!
- pooh
super, gratulujem.
klice - myslis "klikový hřídel" alebo klíč ? aj ked tam senzor neni len baterie ... (sorry , cestina neni moj materinsky jazyk
)
klice - myslis "klikový hřídel" alebo klíč ? aj ked tam senzor neni len baterie ... (sorry , cestina neni moj materinsky jazyk

- ssang
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
Určitě myslí klikový hřídel.
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;