otazky jsou jasne, mel jsem pujcene nejake levne cocko a varit s tim to bylo peklo, takze bych si chtel koupit neco lepsiho, pouziti parkrat za rok ale aby se s tim dobre varilo, nejlepe starsi a lepsi
objevil jsem pro me docela novinku a to samostmivaci kukla, taky bych potreboval nejake info, cemu se vyhnout, radsi priplatit atd
Jaké Cočko a samostmívací kuklu?
Moderátor: Acon
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
Jaké Cočko a samostmívací kuklu?
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Jaké Cočko a samostmívací kuklu?
http://www.svarbazar.cz/phprs/index.php tady najdeš dost info, když pohledáš je tam i seznam toho, co COčko musí mít (nastavování a podobně), aby se vůbec dalo rozumně používat a nebyla to jenom lepička.
Co se týče samostmívací kukly, tak bez mí mi svařovat nejde, prostě se potmě netrefím. Měl jsem nějakou obyč a vrátil jsem ji - stmívala pomalu, tak jsem na aukru koupil starší Speedglas a to už se používat dá. Docela slušnej test je vzít fotoblesk a blejskout si do očí s nasazenou kuklou - neměl by jsi být oslněnej, pokud jsi, stmívá pomalu.
A k vlastní svářečce - rozhodni se zda na 220V nebo na 400V (na 3 fáze), on se ti ten výběr docela zjednoduší. Celodenní svařování asi neplánuješ, takže může být i menší mašina s tím, že občas budeš čekat, než vychládne (vždy je něco za něco). Na druhou stranu zase může být lehčí - já 40kg do auta naložím, ale víc už moc ne, na to chce potom 2 lidi a to může omezovat, pokud by jsi ji chtěl převážet. Osobně uvažuju o invertorové svářečce, co by uměla i COčko, ale zatím není čas vůbec na nic a na občasné svařování máme invertor na elektrody a v koutě stojí flaška s Argonem, už víc než rok, na TIG, abych byl schopnej dělat i malé věci.
Co se týče samostmívací kukly, tak bez mí mi svařovat nejde, prostě se potmě netrefím. Měl jsem nějakou obyč a vrátil jsem ji - stmívala pomalu, tak jsem na aukru koupil starší Speedglas a to už se používat dá. Docela slušnej test je vzít fotoblesk a blejskout si do očí s nasazenou kuklou - neměl by jsi být oslněnej, pokud jsi, stmívá pomalu.
A k vlastní svářečce - rozhodni se zda na 220V nebo na 400V (na 3 fáze), on se ti ten výběr docela zjednoduší. Celodenní svařování asi neplánuješ, takže může být i menší mašina s tím, že občas budeš čekat, než vychládne (vždy je něco za něco). Na druhou stranu zase může být lehčí - já 40kg do auta naložím, ale víc už moc ne, na to chce potom 2 lidi a to může omezovat, pokud by jsi ji chtěl převážet. Osobně uvažuju o invertorové svářečce, co by uměla i COčko, ale zatím není čas vůbec na nic a na občasné svařování máme invertor na elektrody a v koutě stojí flaška s Argonem, už víc než rok, na TIG, abych byl schopnej dělat i malé věci.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
presne takove infa jsem potreboval, odkaz neznam a projdu
pripadne pokud by nekdo neco nabizel tak do sz
pripadne pokud by nekdo neco nabizel tak do sz

DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
ak budeš mať vytypovanú zváračku hoď to sem a niečo ti k tomu poviem hlavne čo s tým chceš zvárať,kuklu si môžeš kúpiť aj lacnú ,ale jej živitnosť je obmedzená živitnosťou vstavanej batérie.Čo sa týka tej rýchlosti stmievania ,je to na reklamáciu aj pri lacných kuklách,záblesk nesmie byť vidno,len svetlo a tma.
V jednoduchosti je krása.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom doplním k levné kukle - zkoušel jsem 3 různé "značky" - vypadaly podobně, a všechny stály za houby. Co se týče baterek uvnitř, tak se dají vyměnit, akorát to není tak jednoduché a je potřeba troška opatrného násilí.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo