Příspěvek
od Neklan » 10 bře 2012 15:37
Pro mě možná ani nejdřív nebylo prvořadé, že mám offroad, já jsem vždycky chtěl Land Rover, hlavně protože je to typicky anglické auto. Zrovna tak mám rád Jaguary, Aston Martiny, Rolls-Royce, Bentley, TVR, Marcosy, Morgany, MG, Triumphy, Caterhamy, Lotusy, Jenseny, Bristoly, Alvisy, Gordon Keeble, Allardy, londýnské taxíky a double-deckery z toho nevyjímaje. A protože mě nová auta moc nezajímají (popravdě řečeno mě spíš hrozně štve, kam celý automobilový průmysl směřuje), tak mě nemusí zas až tolik rozčilovat, že už většina z výše uvedených automobilek neexistuje a ty co existují, tak s výjimkou Morganů a londýnských taxíků nejsou v Britském vlastnictví.
Jinak, co se mi na mých Lanďácích líbí, tak samozřejmě že schopnosti v terénu i když já je zas tak moc nevyužiju - mám moc rád greenlaning, ale to by zvládnulo skoro jakékoli auto 4x4, během jarňáků v Jizerkách se mi líbilo, že ze 4 aut v chalupě bylo schopno jezdit jenom to moje, když napadlo přes noc skoro půl metru sněhu, tak jsem měl opravdu co dělat a kamarádovo Subaru jenom leželo na břiše a bezmocně hrabalo všemi 4 koly. Líbí se mi také jednoduchost, nadčasovost, robustnost, prostor a nikoli zvýšená pozice za volantem, jako u bšžných SUV, ale opravdu vysoká pozice.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250