Toskánsko
Moderátor: Miky_CZ
- Tomas K (tkala)
Re: Toskánsko
Koukni sem
http://tkala.rajce.idnes.cz/2009_06_Italie_Toskansko/
a pokud Tě to zaujme, vyštrachám ještě někde fotky ze straršího výletu, kde jsme toho projeli víc a můžu popsat kam jet...
Záleží na tom co chceš. My jsme jeli po starých městech, přírodě a vinařství.
Tom
http://tkala.rajce.idnes.cz/2009_06_Italie_Toskansko/
a pokud Tě to zaujme, vyštrachám ještě někde fotky ze straršího výletu, kde jsme toho projeli víc a můžu popsat kam jet...
Záleží na tom co chceš. My jsme jeli po starých městech, přírodě a vinařství.
Tom
-
- tel.: 728134186
- auto: Toyka LC 150
ahoj,
tak to je přesně ono co chceme i my..
vinice, přírodu, stará města.
pokud by se ti teda chtělo tak prosím o fotky a kdyby jsi poslal nějaký plan/mapu cesty...
doporučení kam se podívat..
děkuji moc!!
pokud by se ti teda chtělo tak prosím o fotky a kdyby jsi poslal nějaký plan/mapu cesty...

děkuji moc!!
Tomm1
LC 150
LC 150
- Tomas K (tkala)
Není to tak složité.tomm1 píše:ahoj,
děkuji moc!!
Určitě Volterra, San Gimignano, Florencie (minimálně na den, spíš na dva), Siena (koukni kdy tam jsou koňský závody na náměstí, možné budeš mít štěstí. Den předem je tam celosienská žranice na ulicích).
Víno pak oblast okolo Rada (na sever oblasti Chianty se vybodněte), pak doporučuju Castello di Volpaia - víno drahý ale dobrý, vesnice moc hezká a v místní restauraci mají za dostupné ceny jídla s lanýži. Mimo oblast Chianty pak Montalcino a Montepulciano. Je to kousek, výborný víno, obrovská vinotéka ve hradbách a moc hezký vesnice.
No a zbytek na pohodu a kam se vám bude chtít jet. Je to tam supr všude. Kromě pobřeží.

Ještě jsem zapomněl, zajímavá je Elba, tak na dva dny.
Pokud budeš mít chuť pátrat po jednotlivých vinařích, nascanuju Ti a pošlu atlas vinic, kde jsou ty nejlepší. Je to trochu detektivní práce, ale je to moc příjemný a lidi jsou neuvěřitelně ochotní a popovídají a ukážou i provoz i když vědí, že koupíš na konci jednu flašku.
Tom
- Tomas K (tkala)
Když to tak čtu tak jsem zapomněl na další... 
Colle di Val d' Elsa
Lucca
Arezzo
Grosseto
Naházej si ty názvy do google a uvidíš, podle toho už dáš v pohodě dohromady cestu.
Tom

Colle di Val d' Elsa
Lucca
Arezzo
Grosseto
Naházej si ty názvy do google a uvidíš, podle toho už dáš v pohodě dohromady cestu.
Tom
-
ahoj,
tak to je vyčerpávající info, poprosil bych ještě i naskenovat i ten seznam vinic, to by bylo super. což bude asi naše hlavní nápln..
jak je to s ubytováním? dá se sehnat, když se jeden na blint? nebo nutná rezervace dopředu? co kempy, jsou tam?
děkuji Tomm
tak to je vyčerpávající info, poprosil bych ještě i naskenovat i ten seznam vinic, to by bylo super. což bude asi naše hlavní nápln..

jak je to s ubytováním? dá se sehnat, když se jeden na blint? nebo nutná rezervace dopředu? co kempy, jsou tam?
děkuji Tomm
Tomm1
LC 150
LC 150
- Tomas K (tkala)
Nascanuju a pošlu. Kdy jedete? Ubytování - my jsme vždy bydleli tady, a už jsme si za ta léta udělali z Manuely kámošku.tomm1 píše:ahoj,
tak to je vyčerpávající info, poprosil bych ještě i naskenovat i ten seznam vinic, to by bylo super. což bude asi naše hlavní nápln..![]()
![]()
děkuji Tomm

http://www.agriturismosantantonio.com/
Jinak kempy jsou, ale jak moc je to dopředu plný nevím. Loni jsme se u Manuely jen stavovali na dva dny a rozhodně plno neměla a říkala cosi o krizi.
Tom
-
předem dík za poslání seznamu!
my jedeme až 1a2 týden v srpnu. ale už se nemůžeme dočkat.
krajina tam je nádhérna a hrozně nás to zaujalo. chtěli bychom to prijet co nejvíce, nekdě den nebo 2 zůstat a jet dál..
krajina tam je nádhérna a hrozně nás to zaujalo. chtěli bychom to prijet co nejvíce, nekdě den nebo 2 zůstat a jet dál..
Tomm1
LC 150
LC 150
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
tomm1 píše:předem dík za poslání seznamu!

poprvá mne tato krajina zaujala, kdy jsem vzhlédl jeden romantický film...

Takové nápady se mi líbí a něco v tom musí být....
... tak mne to tam od té doby též táhne...
pište info a zážitky, sleduji to

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
-
taky se nám to zalíbilo ve filmu..
ted nedavno dávali film "procházka v oblacích" nebo co, na další si nemohu vzpomenout..
a je to tam super..

ted nedavno dávali film "procházka v oblacích" nebo co, na další si nemohu vzpomenout..

a je to tam super..
Tomm1
LC 150
LC 150
- erik
- Kontaktovat uživatele:
a to spojení přírody, starých časú a vinné kultury, tak je fajn.tomm1 píše:taky se nám to zalíbilo ve filmu..![]()
ted nedavno dávali film "procházka v oblacích" nebo co, na další si nemohu vzpomenout..![]()
![]()
a je to tam super..
Skalica je tomu příkladem .

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
-
jojo to spojení nemá chybu!
skalica u hodonína?
to budem skoro sousedi, koupili jsme sklep ve velkých bílovicích, akorát ho musíme upravit aby byl obyvatelný..
ale pak..
skalica u hodonína?
to budem skoro sousedi, koupili jsme sklep ve velkých bílovicích, akorát ho musíme upravit aby byl obyvatelný..
ale pak..

Tomm1
LC 150
LC 150
- Jarda D4
- auto: Def 90 new
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
škoda, že jsi zdaleka - ve čtvrtek 29. 5. mám besedu v knihovně v Kopřivnici o cestování po Itálii - také o Toskánsku. (http://www.kdk.cz/mk/akce.htm" onclick="window.open(this.href);return false;)
Já tam jezdím skoro každý rok - a to na podzim - podle mě je tam nejkrásněji - barevné vinice, čerstvý olivový olej a podstatně méně lidí než v létě!!! Loni jsme to vzali přes MONTE SIBILLINI (viz foto=nádhera)
škoda, že jsi zdaleka - ve čtvrtek 29. 5. mám besedu v knihovně v Kopřivnici o cestování po Itálii - také o Toskánsku. (http://www.kdk.cz/mk/akce.htm" onclick="window.open(this.href);return false;)
Já tam jezdím skoro každý rok - a to na podzim - podle mě je tam nejkrásněji - barevné vinice, čerstvý olivový olej a podstatně méně lidí než v létě!!! Loni jsme to vzali přes MONTE SIBILLINI (viz foto=nádhera)
Ex: FI, FII, D3, D4, D Sport............. http://www.mujsklad.cz
-
tak to je krása, škoda že vy jste tak zdaleka..
jel byh tam také pozdeji, takový podzim tam musí být nadherně, ale bohužel máme celozávodní dovolenou..

jel byh tam také pozdeji, takový podzim tam musí být nadherně, ale bohužel máme celozávodní dovolenou..

Tomm1
LC 150
LC 150
- erik
- Kontaktovat uživatele:
skalica u hodonína? ... dalo by se říci, no pro poriadok je Kráľovské mesto na SK územítomm1 píše:jojo to spojení nemá chybu!
skalica u hodonína?
ale pak..
http://www.zssr.estranky.sk/clanky/napiste-nam.html" onclick="window.open(this.href);return false;
švagr má vinohrad s excelentní Skalickú frankovkú a výhledem Niederösterreich,Pálava,,Buchlov . často trénujeme kulturu vína. Vinohrad je situovaný JJZ ve výšce cca 270m.n.m , pod nama Vídeňská pánev cca 170m.n.m a Bílovice vidíme pod sebou.
-
tak to se tam tedy sjedu podívat až tam budeme..
třeba i to víno ochutnáme..

Tomm1
LC 150
LC 150
- erik
- Kontaktovat uživatele:
tomm1 píše:tak to se tam tedy sjedu podívat až tam budeme..![]()

- Tomas K (tkala)
Tak mám nascanovaný atlas vína a vinic pro střední Itálii. Kdo to chcete, pošlete mi mail na SZ.
Tom
Tom