D2 Alarm se zbláznil ?

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
panTOM
auto: D 2

D2 Alarm se zbláznil ?

#1 Příspěvek od panTOM » 08 čer 2012 20:11

Ahoj kolegové

Obracím se na vás s žádostí o pomoc.
Splnil jsem si sen a pořídil si Discovery 2 r.v. 1999. Padli na to veškeré mé úspory.
Takže se snažím co nejvíce opravit sám. Nejdříve jsem měl problém s předním střešním oknem.
Byla odskočená těsnící guma a dovnitř zatékalo. Poté se stalo, že když jsem zapnul klíček, tak se střešní okno otevřelo dokořán a nešlo zavřít. Díky radám kluků tady z fora jsem jako dočasné řešení odpojil ř. jednotku stř. oken a okno zavřel manuálně.

Ted se dostáváme k mému současnému problému. Sám od sebe se spouští alarm a nejde vypnout. Musí se odpojit baterka jinak hrozí fyzické napadení od sousedů. :D
Nejdříve jsem zkusil odpojit vnitřní prostorová čidla a po té jsem zapojil baterku. Zdálo se, že je vyhráno, auto už ani nepíplo.
Baterku jsem tedy nechal zapojenou a šel spokojeně spát. Jenže 2. den se opět auto samo od sebe rozhoukalo.
Zkusil jsem zamykat auto pouze klíčem a ne dál. ovladačem ale bez úspěchu.
Nakonec jsem nechal auto úplně odemčené a stejně to začalo asi po 10ti minutách houkat.
Auto jde přes to všechno nastartovat a vše funguje, pouze to pořád houká.
Jediné řešení co mně napadá je dát na střechu modrý maják. Alespon to nebude vypadat tak blbě :)
Prosím vás o radu už nevím co s tím. Nebo nevíte kde je umístěná ta houkačka a bylo by řešení jí odpojit ?
Je to slyšet někde zezadu.

Předem děkuji za jakoukoliv radu.

Tomáš

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

Re: D2 Alarm se zbláznil ?

#2 Příspěvek od masar » 09 čer 2012 01:23

Tady se řešilo něco podobnýho myslím? http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... ilit=alarm" onclick="window.open(this.href);return false;
Land Rover Discovery 2 Td5

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#3 Příspěvek od MadTom » 09 čer 2012 07:53

Jestli ti do auta zatýkalo, tak bych zkontroloval řídící jednotku BCU - černá plastová nad nohama spolujezdce. Kromě toto že řídí ten nešťastnej alarm, tak ráda uvnitř koroduje a ohnívá. Mě pokud je kolem 5 stupňů se rozblikají blinkry - mám alarma nastavenej aby nehoukal.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

MadTom

#4 Příspěvek od MadTom » 09 čer 2012 07:53

Jestli ti do auta zatýkalo, tak bych zkontroloval řídící jednotku BCU - černá plastová nad nohama spolujezdce. Kromě toto že řídí ten nešťastnej alarm, tak ráda uvnitř koroduje a ohnívá. Mě pokud je kolem 5 stupňů se rozblikají blinkry - mám alarma nastavenej aby nehoukal.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od erik » 09 čer 2012 09:46

.. doposud špatný pohled na problém / sorry Mad Tom - analýza radioizotpu uhlíku C14 nepomúže/
... tady je možná odpov)eď na problém . V odborných kruzích se těmto problémúm říká " Herbie syndrom". Autu něco chybí. :heart
http://www.csfd.cz/film/21535-muj-milac ... k/galerie/" onclick="window.open(this.href);return false;
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

panTOM
auto: D 2

#6 Příspěvek od panTOM » 09 čer 2012 12:51

erik : Auto hejčkám až moc.

MadTom : Jednotku BCU jsem našel ale nevím jak jí dostat ven :(
S mojí postavou to není sranda. Když už sem se tam nakroutil, odpojil konektory a povolil dvě matičky tak mě to stejně nešlo ven. Nejhorší je že sem nemohl vylézt ven, vytáhl mě až brácha poté co mě napadlo se té jednotky pustit. :)
Ale ted beze srandy jak jí dostanu ven co jí ještě drží ?

Ještě mě napadlo, nemůže se to dít kvůli tomu že sem odpojil tu jednotku střešních oken ?
Začalo to totiž den po tom ce sem jí odpojil.

A prosim prosim kde je ta houkačka ? Nemůžu jí najít. Je slyšet někde od pravého zadního kola.

Díky za pomoc.

Tomáš

MadTom

#7 Příspěvek od MadTom » 09 čer 2012 13:28

Jednotka BCU drží šroubem, kterej je SKRZ ni prostrčenej. Takže vyndat, odpojit jednotku od všech konektorů - zespodu a z boku. Následně vysunout kousek dopředu. A ještě opakuju je černá plastová. Vedle vlevo by měla být ještě černá kovová - ta je od ABS a případně vpravo lesklá kovová - ta je od ACE, pokud ho v autě máš.
Siréna pokud je slyšet zezadu je pod blatníkem vedle nalývacýho hrdla nádrže. Dá se k ní dostat zevnitř, po demontáži tapecírunku. A jedna drobnost - měla by v sobě mít vlastní malou baterku.

Odpovědět