Novacek:

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Bart

Novacek:

#1 Příspěvek od Bart » 13 čer 2012 18:23

Zdar vsem Sokolici. Jako klofak na vasem foru bych se rad zeptal na freecko, konkretne na mototy pro Free 1. Jsou vsechny dieselove motorizace v pohode ?

Uvazuji o necem na expedicni cestovani spis po silnici nesilnici :-) nemusim brodit rybnikem nebo jet metrem bahna.
Puvodne jsem uvazoval o Patrolaku, potom vykrystalizovala Navara, kde me uplne blbe napadlo spojit pracovni a expedicni auto.
Bohuzel cas a zoufali majitele ukazali, ze Nissany svoji totalni predevsim motorickou nespolehlivosti maji problem opustit hranici okresu o nejakem cestovani po svete nemuze byt rec.
Stare Nissany maji motry mozna drzaky, ale zase by clovek potreboval zasobovaci cisternu pro tato tezka monstra. L200 ci spolehlivy Hilux jsou nepomerne drazsi.

Clovek v nasi ulici ma neco okolo roku 2000. Pokusim se domluvit si kraticke svezeni, zda se do vozu pohodlne vejdu 195cm/100 kg je treba v Samikovi uz problemo. Freecko mi alespon na prvni pohled prijde, jako docela spolehlivy offik na lehky teren za rozumnou cenu.

Diky za rady :-)

dzordzi
auto: LR3

Re: Novacek:

#2 Příspěvek od dzordzi » 13 čer 2012 21:43

:Ale fuuj: Tak kurňa... nevím-nevím či si si dobre vybral...
:chuckle Frííčko sa ti pokazí ešte ked budeš v okrese :chuckle :rofl
Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#3 Příspěvek od Safraporte » 13 čer 2012 21:45

Při 188 cm jsem hlavou u stropu :mrgreen:
Jdi raději do Discovery 2.

Allan
tel.: 731584386
auto: Freelander 1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Allan » 13 čer 2012 21:55

No já skoro při dvou metrech určitě nejsem u stropu.Je třeba vyndat tu podložku co máš pod řiti :D

favore

#5 Příspěvek od favore » 14 čer 2012 09:19

Safraporte píše:Při 188 cm jsem hlavou u stropu :mrgreen:
Musíš holt něco přibrat na váze! :wait Mám 185 cm,krásných 110 kg a tak mi sedačka pustí holt trochu níž!! :rofl
Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."

favore

#6 Příspěvek od favore » 14 čer 2012 09:24

Allan píše:No já skoro při dvou metrech určitě nejsem u stropu.Je třeba vyndat tu podložku co máš pod řiti :D
Naditá peněženka v zadní kapse prý taky dělá problém! :D :D :D
Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."

Tonny
auto: Def 110

#7 Příspěvek od Tonny » 14 čer 2012 09:46

Bart píše:Zdar vsem Sokolici. Jako klofak na vasem foru bych se rad zeptal na freecko, konkretne na mototy pro Free 1. Jsou vsechny dieselove motorizace v pohode ?

Uvazuji o necem na expedicni cestovani spis po silnici nesilnici :-) nemusim brodit rybnikem nebo jet metrem bahna.
Puvodne jsem uvazoval o Patrolaku, potom vykrystalizovala Navara, kde me uplne blbe napadlo spojit pracovni a expedicni auto.
Bohuzel cas a zoufali majitele ukazali, ze Nissany svoji totalni predevsim motorickou nespolehlivosti maji problem opustit hranici okresu o nejakem cestovani po svete nemuze byt rec.
Stare Nissany maji motry mozna drzaky, ale zase by clovek potreboval zasobovaci cisternu pro tato tezka monstra. L200 ci spolehlivy Hilux jsou nepomerne drazsi.

Clovek v nasi ulici ma neco okolo roku 2000. Pokusim se domluvit si kraticke svezeni, zda se do vozu pohodlne vejdu 195cm/100 kg je treba v Samikovi uz problemo. Freecko mi alespon na prvni pohled prijde, jako docela spolehlivy offik na lehky teren za rozumnou cenu.

Diky za rady :-)
Freečko bych si na expedice určitě nekoupil... koukni se buď po Discovery1 300TDi, které budou chtít ale povětšinou dát do kupy plechařinu, ale pak bude dlouho sloužit, nebo Discovery 2, kde ale může nastat problém s elektronikou, takže je nutnost mít sebou na daleké cesty diagnostiku, nebo Defa a to už je kapitola sama o sobě... ještě by šel RangeRover Clasic v 5dvéřku... ale Friťáka bych nevzal ani po Evropě :-D
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#8 Příspěvek od fugín » 14 čer 2012 09:54

No ono taky pomalu 2 metry....s touhle výškou moc výrobců nepočítá. Vlez sousedovi do toho jeho a uvidíš. Ale pokud chceš jezdit na výpravy souhlasím se Safraportem,do friťáka toho moc nenaložíš. Já to auto mám jak na blbnutí mimo silnici tak do práce,nebo na ryby a v těchto případech je pro mě zcela ideální,ale už uvažuju o něčem větším. Přeju štěstí při koupi.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Bart

#9 Příspěvek od Bart » 15 čer 2012 02:04

Diky vsem za komentare.
Presne jak rika predseda :-) Diskosky 1 jsou casto k mani ve stavu znacne hliloby. Disco 2 je uz zbytecne slozity stroj. Disco 3 nechce asi nikdo nicit na off upravy.
Defik ? Tohle je legenda, ale nejak se v te legende priznavam necitim. Prostor pro ridice je pro vetsi typky docela stisneny a sedet nalepeny na levych dverich mi taky nedela uplne dobre :-)

Libi se mi treba Santana, ale tu uz predebhla povest extremni nespolehlivosti a lamani zatezovanych dilu. Taky jsou v prodeji slusny za legraci :-((( Jsem ztracen :-(

P.S. Jdu si nacitat neco o Discoskach :-)

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Maxsel » 15 čer 2012 09:17

Trochu bych se přeci jen Freelandera zastal. Hodně záleží, po kom auto koupíš a jaký rok výroby to bude. Nejvíc stěžovatelů tady má auta z počátečních roků výroby. Ty pozdější jsou na tom lépe. Jinak je na tom Free se spolehlivostí podobně jako jiná auta a oproti stejným rokům téměř nehnije i když není z hliniku jako větší sourozenci. S naftovým motorem má výrazně nižší spotřebu než Discotéky, takže tu cisternu co píšeš, potřebovat nebudeš. Vyšší postavy opravdu sedí trochu pod stropem, protože sedačky nikdy nebyly výškově stavitelné. Na šířku je na předních sedadlech místa skoro jako v Disco, jen je sedačka dál o dvěří (sláva lokti), ale zase tam není tolik místa na středový tunel. I tady na fóru najdeš fotky lídí, kteří s nim projezdili Evropu a vydali se i do Afriky. Asi 4 roky to bylo nejprodvanější SUV, takže je jich hafo a tím pádem i dost náhradních dílů. Offík to ale není, i když mimo silnici mezi SUV většinou dominuje, na trvalé ježdění v terénu není stavěný.
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

Mylda
auto: DII TD5

#11 Příspěvek od Mylda » 15 čer 2012 10:59

Máme doma Freelandera a DII, měřím 192cm a měl jsem i přes 90 kg hrubo. Zdá se mi, že ve Free mám trochu více místa. Jistě nejsem nalepenej na levé dveře tolik.

Já bych se taky trochu Freelandera zastal. My s ním nemáme, po vyladění počátečních vad po prvním majiteli, žádnej větší problém. Je to prima auto a myslím, že v terénu odvede dost práce. Akorát motání se někde s vozíkem, rozjíždějí, couvání s ním nedělá dobře spojce. Ale nevím, zda bych toho našeho vzal na nějakou delší cestu.
DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#12 Příspěvek od Safraporte » 15 čer 2012 12:12

favore píše:
Safraporte píše:Při 188 cm jsem hlavou u stropu :mrgreen:
Musíš holt něco přibrat na váze! :wait Mám 185 cm,krásných 110 kg a tak mi sedačka pustí holt trochu níž!! :rofl
Jako 188 cm / 110 kg ... nevím kolik bych měl ještě přibrat :roll:
Opěrku nemám položenou jak je zvykem (kdy lidi skoro leží), to je fakt. Mám ji normálně a hlavu u stropu tedy mám. Jsem ostříhaný na krátkého ježoura a vlasama šimrám strop.
Jestli vy máte sedačky prosezený - za to já nemůžu :mrgreen:

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#13 Příspěvek od fugín » 15 čer 2012 13:33

Tak já ho taky nezatracuju,spíš naopak. Nikde mě nenechal a když sem mu po koupi dal všechno co tohle auto potřebuje tak slouží dobře. Někdy si říkám že až neuvěřitelně (vzhledem k tomu jakou dostává čočku). Co mě na free vadí nejvíc je to že se v něm nevyspím. O větším autě (nejspíš disco) přemýšlím jen proto že by mě vyhovovalo něco víc off..... Ale friťák z domu v žádným případě nepůjde.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Bart

#14 Příspěvek od Bart » 15 čer 2012 14:00

Diky, diky borci. Zrovna jsem souseda tyden nevidel, abych si mohl vyzkouset posed :-)

Je jasne, ze treba Defik je offikove :-) jinde. Jenomze je tak casto kosa, pruvan, skace a drnca, to je to proste stroj pro nejdrsnejsi chlapaky. Protoze mam rad v aute teplo a nemusim mit vytresenou dusi, evidentne drsnak nejsem, proto mi bude stacit Freecko ci Diskoska hi,hi,hi :-)

favore

#15 Příspěvek od favore » 17 čer 2012 11:00

Jako 188 cm / 110 kg ... nevím kolik bych měl ještě přibrat :roll:
Opěrku nemám položenou jak je zvykem (kdy lidi skoro leží), to je fakt. Mám ji normálně a hlavu u stropu tedy mám. Jsem ostříhaný na krátkého ježoura a vlasama šimrám strop.
Jestli vy máte sedačky prosezený - za to já nemůžu :mrgreen:[/quote]
Šak já vím že je tě kus,to já jen tak! :hi A chlapi nestrašte ho,poruchovej je asi jako každý jiný auto(koukněte na jiný fóra),jsou to přecejen starší auta a záleží jakou bude mít kliku při koupi a po kom ho koupí.Pořád je to ale autíčko kterým ,když ho umejete, můžete dopoledne odvézt nevěstu k oltáři a ostudu vám neudělá a odpoledne vás doveze přes pole s pilou do lesa. :rofl A vo tom to je! :yes

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od macejky1 » 18 čer 2012 10:46

Kdykoliv s Freečkem přijedu na nějakou akci nebo setkání s poježděním tak jsem tam nejdřív za exota. Ale když pak odjíždím domů tak už to tak není. Jasně že to auto má své limity a nepouštím se s ním do těch nejhorších míst. Při projížďkách sem tam něco objedu ale o tom to přece je - dostat se tam kam chceš nebo potřebuješ a tvá cesta při tom nemusí vést vždy přes tu nejhlubší díru :-)

Auto je denně v provozu na normální ježdění + polňačky. Když mě to chytne tak se jedu o víkendu prochu projet cestama necestama a párkrát do roka ho jedu trochu víc zabahnit na nějakou akci. Slouží dobře ale je pravda že jsem ho kupoval s několika hodně vadami a dal jsem si ho do pořádku sám a poctivě.

Kdyby přišla hodně zajímavá nabídka - možná by byl k mání :-) ( líbí se mi ta Disco od Zbyňka co je tu k prodeji )
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

Bart

#17 Příspěvek od Bart » 19 čer 2012 10:28

... jsou nabidky, ktere se neodmitaji ... :-) mas SZ

Odpovědět