Disco III Vymena kompresora-Pomoc.
Moderátor: Miky_CZ
Disco III Vymena kompresora-Pomoc.
Nazdar-včera mi prišiel novy kompresor,stary mi odišiel,tak som objednal novy.V pondelok to idem dať robiť- chcem sa opytať,kde sa presne nachadza ten kompresor a je s tym vela roboty vymeniť? Spravi mi to aj normalny mechanik,alebo treba ist do LR servisu?. Zda sa mi to byť jednoduche-su tam len dve el.spojky a tušim dve pripojky na hadice.. Vraj treba vymeniť aj nejake rele- mam aj to nove.. Poradite mi? Dik.
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
Re: Disco III Vymena kompresora-Pomoc.
Najdes ho zespoda na podvozku pod levymi zadnimi dvermi v plastove krabici. Asi bude potreba tu krabici i s tou tlumici hmotou poradne vymyt a hmotu vyprat, nez tam das novy kompresor.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
Frana píše:Najdes ho zespoda na podvozku pod levymi zadnimi dvermi v plastove krabici. Asi bude potreba tu krabici i s tou tlumici hmotou poradne vymyt a hmotu vyprat, nez tam das novy kompresor.
Dik- a stači iba stary odpojiť-napojiť novy,vymeniť relé a hotovo? Zhasne aj kontrolka na palubovke?
Kompresor mi vymenili-ale voliako nechce dvihať.... Bola odpalena aj poistka,vymenili mi aj tu,ale dvihlo ledva len do strednej vyšky a viacej nič.. Neviem,čo sa deje-či netreba "resetovať" na PC a nadstaviť dako na diagnostike... Na stredu ma objednali do LR servisu-hadam tam budu mudrejši...
Resetovat netreba nic. Aky mas rok vyroby auta? Odporucam dat novy software do riadiacej jednotky podvozka. Ten ovsem nema za ulohu riesit to ci sa Ti dvihne alebo nie do plnej vysky - skor riesi setrnejsiu pracu s kompresorom a pouzitie novych senzorov vysky s ktorymi ten stary soft nevedel dobre pracovat.
Odkial si ? Kam ides do LR servisu?
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
evo828 píše:Resetovat netreba nic. Aky mas rok vyroby auta? Odporucam dat novy software do riadiacej jednotky podvozka. Ten ovsem nema za ulohu riesit to ci sa Ti dvihne alebo nie do plnej vysky - skor riesi setrnejsiu pracu s kompresorom a pouzitie novych senzorov vysky s ktorymi ten stary soft nevedel dobre pracovat.
Bol som v TN v Land rovery- cely deň nevedeli prisť na chybu... Až naobed prišli na to-že predok piše chybu zdvihu.Nakoniec tam boli poškodene hadice. Zablendovali,nadstavili a už ide.Akurat sa mi nepači,že aj keď je už dvihnute-kompresor ešte hodnu chvilu počuť "dzrnčať"-mal by som dať prekontrolovať všetky tie haice... Ešte zajtra tam idem znovu-objednali ma na vymenu brzd.posilovača v ramci zaruky,je zvolavačka na brzdy-zdarma.
inak rok mam 2006.
-
- tel.: +421 905 712 951
- auto: D3 2007 + D4 2012
To ze po dvihnuti tlaci je normalne, vypne sa az pri cca 17atmosferach vo vzdusniku a to nieco trva. Ak chces vediet stav hadic a ventilov tak Na noc odpoj bateriu pomeraj vysky a rano zas, ak bude niekde pokles, tam ti to fuci.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2