Jestli do té doby neroztaje, tak další víkend - širák i s grilovačkou.

Moderátor: Miky_CZ
nevim presne jestli na tohle muze mit i vliv kura..ale myslim ze jednou se nam neco podobneho stalo(saze) potom co jsme na bucine nechaly kuru......fotosam píše:Pojďme toto bohulibé téma zase trochu oživit!
Mám zděnou udírnu, vnitřní rozměr cca 60 × 60 cm, komín cca 4 m, topeniště je velmi blízko - cca 50 cm, takže je třeba stále hlídat a krotit oheň a při posledním uzení se mi stalo to, že byl vnitřek udírny a tedy i maso samé saze. Topím stále stejně, udírna byla důkladně vytopená než jsme maso věšeli, nebylo ho vagon, aby se tak výrazně změnila vlhkost v udírně, dřevo - suchý buk (dle mého to nejlepší, co se dá použít) a já nevím, čím to může být, že tam vzniklo tolik sazí. Nedehtovalo to, saze byly suché a maso po umytí skvělé, ale rád bych se takovému zašpinění pro příště vyhnul, proto tenhle dotaz.
Nemáte někdo zkušenost, která pomohla tento nedostatek odstranit?
Který konkrétně myslíš ?Acon píše:v čom sa ten veľký líši od podobne veľkého, ale za 50€.....
Acon píše:napr. tento za necelých 30€ Fakt mám na mysli len funkčnosť. To že Weber vyzerá neporovnateľne lepšie je nespochybniteľné.