...a už se hlásí léto

...dostal jsem dotaz kudy jsemto vlastně jel a na nějaký záchytný body tak jsem si včera oživoval paměť nad mapou a Google Eart díky kterému se mi docela úspěšně daří plánovat část výletů
takže Slovinsko viz toto ulbum
http://papavelk.rajce.idnes.cz/horySlovinsko0709/" onclick="window.open(this.href);return false;
přechod používám jako rozcvičku Wurzenpass - dále Kranjska Gora - v KG vpravo silnice č.206 směr Trenta na Logu, Soča, Bovec...
po cestě:
- jezero Kranjska Gora Jasna
- Vršič - Ruska kapelica
- Vršič - parkoviště (o víkendu placené) - 1611m - procházka na zvykání horského vzduchu
- dále - soutok Soča + Mlinarica (Korita Mlinarica !!)
- říčka Soča - po celém toku paráda
Camp malý viditelný ze silnice na břehu Soči - v jedné mapě M.Trenta v druhé Goščejl na GoogleE neni vůbec, pár kiláků před Trentou městečkem - odtud jsme podnikali výlety - cena slušná, sprchy na žetony, čisto, pívo dobrý...
- dále městečko Trenta (Camp, Info)
- Korita Soča - Velika Korita !!!
za Kal - Koritnica vpravo na Log pod Mangartom
- říčka Koritnica a samozřejmě Korita Koritnica a později Korita Nemčlje
po cestě pevnost Kluže
Log pod Mangartom - Strmec-
- rozcestí - vpravo Mangartsko sedlo 1906m (placený vjezd) každopádně stojí za to a v dobrém počasí se tomuto výletu dá věnovat hodně času !!!
- vlevo Passo del Predil (Predel)1156m - taky moc pěkný - Lago del Predil, Ford at Predel
dále jsme navštívili Nova Gorica - Sv. Gora, Kobarid, Tolmin, Kanal,
Postojna - jeskyně (dnes už drahá jak s*** a prohlídka s průvodcem -jinak to nejde- proběhla doslova proběhlá

, při mé první návštěvě v r.2008 to byla paráda), za to jsme si užili skalní hrad i jeskynní sklepní stáje - je to hned vedle

výborný Camp i když pár km za Postojnou
ostatní průjezdy s pomocí mapy a gps - zásadně co nejmenší cesty mimo zákazy vjezdu způsobem směr a úsudkem někam to vede (nebylo moc času tak jsme nechtěli mrhat vracením se)

..díky tomu a že jsem řídil bohužel skoro nevím kde jsme se pohybovali...ale bylo to krásný

a
...více jsem již psal dříve v tomto vlákně a poslední věc včera jsem se do toho zase tak zažral, že
MUSíM NěKAM TAM ZASE JET!!!!

všem

P.
DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky