Zajímavý problém s převodovkou
Zajímavý problém s převodovkou
RR 2.5 DSE manual rok 1997 ,..zdravím pánové, mám takový problém, že mi hučí převodovka na volnoběh, když se vymáčkne spojka, tak klid, takže nejspíš ložisko,..pomocí stetoskopu jsem přibližně určil polohu mezi převodovkami, spíše blíž k té hlavní,..to by bylo sice pěkné, ale zvuky přestanou, když auto pořadně rozjedu,...jakoby to cukně a zvuky i na volnoběh jsou pryč. Zajimavé,..a druhá otázka : jestli zde je někde popsaný postup vyjmutí přídavné převodovky,..vrásky mi dělají hlavně ty dvě hadice, které vedou do chladiče dopředu,..pokud z nich něco poteče, čím se to doplnuje a tak,...moc děkuji za vaše odpovědi,...moc by mi pomohli
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zajímavý problém s převodovkou
001marcus píše:RR 2.5 DSE manual rok 1997 ,..zdravím pánové, mám takový problém, že mi hučí převodovka na volnoběh, když se vymáčkne spojka, tak klid, takže nejspíš ložisko,..pomocí stetoskopu jsem přibližně určil polohu mezi převodovkami, spíše blíž k té hlavní,..to by bylo sice pěkné, ale zvuky přestanou, když auto pořadně rozjedu,...jakoby to cukně a zvuky i na volnoběh jsou pryč. Zajimavé,..a druhá otázka : jestli zde je někde popsaný postup vyjmutí přídavné převodovky,..vrásky mi dělají hlavně ty dvě hadice, které vedou do chladiče dopředu,..pokud z nich něco poteče, čím se to doplnuje a tak,...moc děkuji za vaše odpovědi,...moc by mi pomohli
huceni budou nejspis loziska v prevodovce jak pises. pridavku zdelas za hodku. nejhorsi je odpojit kardany, pak jen sest sroubku a mas to dole. Huci to proto, ze tam lidi lijou misto MTF 94...pouze ATF obyc ridkou kapalinu.
z tech trubek co vedou na chladic ti vykape par deci. urcite dat novou napln cele skrine doporucuji pouze MTF 94.
tak ložiska byli v pořádku,..na výpustáku byli piliny,spojková hřídel měla vůli tak 2 cm nahoru a dolu, tak jsem byl čtastnej že je to tim, koupil jsem vymezovací podložky,.. dal jsem je pod víko ložisek, paráda,vůle žádný, vrátim převodovku a je to stejné :-/

píšeš ložiska....to myslíš jen v převodovce nebo jsi kontroloval i spojkové ložisko?001marcus píše:tak ložiska byli v pořádku,..na výpustáku byli piliny,spojková hřídel měla vůli tak 2 cm nahoru a dolu, tak jsem byl čtastnej že je to tim, koupil jsem vymezovací podložky,.. dal jsem je pod víko ložisek, paráda,vůle žádný, vrátim převodovku a je to stejné :-/
já bych hádal to...
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
jestli je nekde vule cca 2cm a nema tam byt, pak nema smysl ji vymezovat ale najit pricinu kde vznikla. Nejspis na lozisku na protejsi strane. Ta prevodovka se musi cela rozdelat a udelat revizi.
dělá to když je spojka uvolněná,.když se zmáčkne,tak je klid,....obráceně ano, bylo by to spojkové ložisko,...jinak převodovku mněl rozebraný nějaké magor, protože vymezoval vůli né na pouzdře,..ale na konci hřídele, pomocí vodovodní hadice navlečené na něj, tim pádem si myslel, že ta hřídel bude vymezena,...převodovku jsem mněl rozebranou do posledného kroužku,..spíš si myslim, že toú jeho ptákovinou se dost opotřebovaly zuby, a ted již tomu neni pomoci,..takže s tim jezdim,.a dokad nebude KO. tak s tim budu jezdit dál,..jinak mám výhodu možnost brouzdat anglické servisy a vrakoviště,...kde za to nechtěji (za převodovku) nesmyslnejch 15 000 jako u nás v čr. 

- smeky
- tel.: 731139441
- auto: RR P38 DSE 2001
nevím jestli je to ještě aktuální jestli ne tak jen pro zajímavost, opravoval jsem podobný problém na BMW,také tds,12x převodovka ven a závada nebyla v převodovce, ale v přítlačáku, stačí překlepat ty velké nýty co drží přes proužky plechu ten střed setrváku a byl klid.
- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
jo to pekny...jednou sem taky resil vuli na spojce a pak sem nasel axialni loziska kliky ve vane 

škoda jen že tam soudruzi z UK nedali k motoru i převodovku z bmw,..ty se sháněj poměrně lépe
a hlavně za levnější sumu
tady koupíš jetou převodovku za 10 a eště nevíš jestli pude,.to je jasný, že to každej dělá tak,.koupí si repas za 20 a pak potřebuje co nejdráž prodat tu rozbitou,.napíše bez záruky,..šup a koupim si jí 

jo a mimochodem, k tomu hučení, hučí to sice na neutrál,..na rychlosti ne,..ale kromě 4. stupně, kdy jsou slyšet občasné nepříjemné vibrace a hluk,.takže je to jasný (4. stupen vlastně spojí vstupní a výstupní hřídel převodovky) osobně si myslim ložisko na tom hřídeli