Grilujeme, pečeme, udíme
Moderátor: Miky_CZ
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
To som si aj myslel. Skrátka nádoba na drevené uhlie s roštom ako každá iná. Či gril za 50, alebo 300€ výsledný efekt je na grilmajstrovi. Takže Weber nebude. Aj tak musím splatiť najprv dlhy.... 

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
To máš podobně jako s autem - Aro tě taky doveze , ale stejně jezdíš DiskotékouAcon píše:To som si aj myslel. Skrátka nádoba na drevené uhlie s roštom ako každá iná. Či gril za 50, alebo 300€ výsledný efekt je na grilmajstrovi. Takže Weber nebude. Aj tak musím splatiť najprv dlhy....

Technologie pro zahradní jezírka
- Acon
No, v podstate áno 

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Acon
Ako firma sme boli na výstave a presadil som si, že hosťom budem grilovať. Tak som do firmy kúpil Webra. No a ako by to bolo, keby som si ho nepožičal aj domov. Tak hlboký gril má naozaj niečo do seba. Úplne bez problémov sa v ňom dajú grilovať veľké kusy mäsa. Včera bol krásny slnečný, teplý jesenný deň, tak obed sa robil na grile. 600g panenka v celosti za 45min úplne do šťavnata. Marináda bola na sladko, čo zvykne prihárať, tu som mäsko priebežne natieral a vrstvil marinádu, pekne sa to ugrilovalo bez zhorenín a nádherne do šťavnata. Regulácia teploty je skvelá. Nebol by som povedal, že je v tom taký rozdiel.
Takže:
1. snímka marinovanie cca 6h (lepšie by bolo cez noc, ale neskoro som sa spamätal)
2. snímka, panenka je po 45min hotová bez jedinej zhoreniny, vo vnútri ohromne šťavnatá.
3. pre porovnanie môj starý 8r. gril čo si už čo to pamätá.
Takže:
1. snímka marinovanie cca 6h (lepšie by bolo cez noc, ale neskoro som sa spamätal)
2. snímka, panenka je po 45min hotová bez jedinej zhoreniny, vo vnútri ohromne šťavnatá.
3. pre porovnanie môj starý 8r. gril čo si už čo to pamätá.
- Acon
Ale atmosféra sa dala spraviť aj so starým 

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Máte někdo zkušenost s grilem CAMPINGAZ RBS C Line 1900 Deluxe?
Jo ... a začínají slevové akce, tak kdyby jste na něj někde narazili v super akci, dejte prosím vědět
Jo ... a začínají slevové akce, tak kdyby jste na něj někde narazili v super akci, dejte prosím vědět

Plyn neber. Je to pohodlný, ale prostě to není onoSafraporte píše:Máte někdo zkušenost s grilem CAMPINGAZ RBS C Line 1900 Deluxe?
-
njn, ale já mám sesení přilepené u domu a doposud jsem griloval na uhlí a musel pokaždé pozavírat okna u domuMartin_H píše:Plyn neber. Je to pohodlný, ale prostě to není onoSafraporte píše:Máte někdo zkušenost s grilem CAMPINGAZ RBS C Line 1900 Deluxe?

U bráchy jsem ochutnal steak z plynového grilu a nebylo to zlý, navíc se na tom dá uklohnit rychlovka bez složitého rozdělávání ohně
- Acon
Niekde robíš chybu. Z grilu má ísť jedine a len vôňa grilovaných potravín. Žiadny dym, žiadny smrad. A a tú istú chybu budeš robiť aj na plyne len to možno bude mať o niečo miernejšie následky.Safraporte píše:...
njn, ale já mám sesení přilepené u domu a doposud jsem griloval na uhlí a musel pokaždé pozavírat okna u domu![]()
...
To jo, rozpálení plynového grilu bude vždycky rychlejší. To je asi tak jediný. Když použiješ nějaký kvalitnější uhlí nebo lisované brikety , kouře výrazně ubude. Když u nás v práci grilujeme , musíme vždycky s grilem ven na zahradu, ať je na plyn nebo na uhlí, vevnitř se nedá ani s jednímSafraporte píše: njn, ale já mám sesení přilepené u domu a doposud jsem griloval na uhlí a musel pokaždé pozavírat okna u domu![]()
U bráchy jsem ochutnal steak z plynového grilu a nebylo to zlý, navíc se na tom dá uklohnit rychlovka bez složitého rozdělávání ohně

Ten typ cos vybral už nemá lávový kameny, což je plus. Nejsem si ale jistej, jestli to boční teplo dokáže opravdu ten gril rozpálit třeba na přímý grilování steaku naprudko.
-
To by mne zajímalo, jak tohle dokážeš při rozdělávání ohně (bez kompresoru).Acon píše:Niekde robíš chybu. Z grilu má ísť jedine a len vôňa grilovaných potravín. Žiadny dym, žiadny smrad. A a tú istú chybu budeš robiť aj na plyne len to možno bude mať o niečo miernejšie následky.Safraporte píše:...
njn, ale já mám sesení přilepené u domu a doposud jsem griloval na uhlí a musel pokaždé pozavírat okna u domu![]()
...
[/quote]Safraporte píše: Niekde robíš chybu. Z grilu má ísť jedine a len vôňa grilovaných potravín. Žiadny dym, žiadny smrad. A a tú istú chybu budeš robiť aj na plyne len to možno bude mať o niečo miernejšie následky.
To by mne zajímalo, jak tohle dokážeš při rozdělávání ohně (bez kompresoru).
Každý gril při grilování kouří, i plynový. Zkus se při grilování na plynu zavřít třeba v garáži, a do deseti minut tam nevydržíš. Nejde jen o kouř z paliva, ten u plynu nemáš. Ale o jídlo, který na grilu děláš
- Acon
oheň potrebuje kyslík a tak to v uzavretom priestore samozrejme nejde. Ale nie z titulu dymu.
Ľudia robia veľkú zásadnú chybu, že do všetkého valia tony oleja a potom to ešte položia rovno nad uhlie. Samozrejme, že je z toho potom dymovnica. No také jedlo ja hosťom nepodávam. Ak zabrániš styku oleja a mastnoty so žeravým uhlím, môžeš grilovať aj v garáži.
Ľudia robia veľkú zásadnú chybu, že do všetkého valia tony oleja a potom to ešte položia rovno nad uhlie. Samozrejme, že je z toho potom dymovnica. No také jedlo ja hosťom nepodávam. Ak zabrániš styku oleja a mastnoty so žeravým uhlím, môžeš grilovať aj v garáži.

- Acon
na zapálenie používam liehové alebo gelové podpalovače. Nejdem tu tvrdiť, že z toho nevýde ani obláčik dymu, no dá sa povedať, že je to ťažko viditeľné. Na chalupe zakúrim v záhradnom krbe a do grilu dávam už žeravé uhlie.Safraporte píše:
To by mne zajímalo, jak tohle dokážeš při rozdělávání ohně (bez kompresoru).
To bych ti rozporoval - v práci máme tenhle plynový Weber http://www.grilykrby.cz/products/gril-g ... 320-nerez/, a při pečení masa za 20 minut v dílně nevydržíš - a to máme strop 5 metrů vysokoAcon píše:.... Ak zabrániš styku oleja a mastnoty so žeravým uhlím, môžeš grilovať aj v garáži.
-
Sakra chlapi, tohle mi nedělejte
Když už jsem rodinu přesvědčil na plynový gril a vybral si favorita - tak vy mě úplně navikláte
Do toho RBS jdu právě kvůli hořákům z boku, že mi na ně nebude kapat mastnota.
To si pak už můžu koupit rovnou zahradní krb, který jsem chtěl původně a zavrhl ho právě kvůli potřebě zavírat okna.
Škoda, že tu s tím RBSkem nemá někdo osobní zkušenost.

Když už jsem rodinu přesvědčil na plynový gril a vybral si favorita - tak vy mě úplně navikláte

Do toho RBS jdu právě kvůli hořákům z boku, že mi na ně nebude kapat mastnota.
To si pak už můžu koupit rovnou zahradní krb, který jsem chtěl původně a zavrhl ho právě kvůli potřebě zavírat okna.
Škoda, že tu s tím RBSkem nemá někdo osobní zkušenost.
- Acon
To je nevýhoda plynového. Ty jednoducho musíš umiestniť mäso nad zdroj tepla tam Ti to horí. Ak si všimneš moje foto, tak ja mám uhlie po stranách a mäso mám mimo, nie nad zdrojom. Doma v kuchyni si tiež v uzavretom priestore. Alfa&Omega je v tom, že Ti horí mastnota. Preto dávam prednosť uhliu, lebo nemusím robiť nad ním. Je to to isté ako keď máš veľký gril na kuratá. Griluješ ich aj 10ks naraz a môžeš byť v malej miestnosti. Lebo zdroj tepla nie je pod nimi. Skús to, uvidíš, že to bude úplne o inom. Mäso bude lahodnejšie bez toho smradu spáleného oleja.
A ako som povedal, do pácu žiadny olej. Potom môžeš grilovať aj v garsónke
ak to trochu preženiem samozrejme.
A ako som povedal, do pácu žiadny olej. Potom môžeš grilovať aj v garsónke

Nevěřím tomu, že ti ten boční ( jestli chápu správně tak sálavej) zdroj tepla dokáže nahřát rošt ( třeba litinu ) tak , že na ní zprudka uděláš steak . I když je to možná nahoněný tím výkonem - 7,8kW na 1900cm2 plochy.
Když to ale srovnám s Weberem, co prodáváme, tak podobnej výkon má třeba Weber Spirit E 210, ale ten má grilovací plochu 3422 cm2 .
Na tu grilovací plochu mi ten výkon prostě přijde nepoměrnej
Když to ale srovnám s Weberem, co prodáváme, tak podobnej výkon má třeba Weber Spirit E 210, ale ten má grilovací plochu 3422 cm2 .
Na tu grilovací plochu mi ten výkon prostě přijde nepoměrnej
- Acon
steak samozrejme robím nad uhlím. No zásadne steaky nemarinujem v oleji. Tie len málinko potriem pred grilovaním, aby mi olej nekvapkal na uhlie. Mäso ako je krkovica, ktoré je samé o sebe mastné, grilujem tak, že uhlie navrstvím po oboch stranách a grilujem medzi. No v poslednej dobe som si zvykol na mastné veci, alebo také, kde je olej jednoducho potrebný, používať takúto platňu. Z druhej strany je hladká na tom grilujem Olomoucké tvaružky a pod. No dôležité je, že má žliabok na olej. Smrad je vždy zo spáleného oleja. Ak vylúčiš olej je po smrade. Nič viac nič menej.
-
Acone, ale s tou podložkou ztratím to, co si na grilu na uhlí cením - navoněné maso kouřem. nebo ne?
Naposledy upravil(a) Safraporte dne 08 říj 2012 12:55, celkem upraveno 1 x.