Oprava po nehodě
Moderátor: Miky_CZ
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oprava po nehodě
Tak to je vrchol, okamžitě zažalovat !!
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Žalovat je bude někdo jinej - ten od jehož auta ten kámen odletěl a svoji vinu uznal. A to proto, protože po něm musí poškozený požadovat náhradu škody. Každopádně je to prasárna a pojišťovna hraje na důkazní nouzi. Každopádně to chce dobrýho právníka - náklady na něj jsou po takovémto dopisu od pojišťovny účelně vynaložené, takže je pojišťovna bude hradit taky. A hlavně tomuhle jenání udělat pořádnou reklamu, protože to že řádně platíte povinné pojištění podle takovéto pojišťovny nic neznamená.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- ssang
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
Určitě bych to nevzdával a v první řadě si pročti smluvní podmínky pov. ruč., jestli v nich mají uvedeno to co píšou v dopise (Nestačí pouze shodné vyjádření řidiče odpovědného a druhého "poškozeného" vozidla, ani listiny vystavené ve shodném duchu pro účely uplatnění nároku na pojistné plnění.).
Pokud uvedeš, že nějaký předmět Ti poškodil čelní sklo a strana, která na tom měla účast tuto možnost nepopírá, tak je v případě pochybností ze strany pojišťovny na ní, aby prokázala, že je taháš za nos.
Jedna z možností řešení je i Tady: http://www.amortizace.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud uvedeš, že nějaký předmět Ti poškodil čelní sklo a strana, která na tom měla účast tuto možnost nepopírá, tak je v případě pochybností ze strany pojišťovny na ní, aby prokázala, že je taháš za nos.
Jedna z možností řešení je i Tady: http://www.amortizace.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
To normálne. Na SK sa tomu hovorí "čelné sklo na 2 kolá". Vždy príde najprv zamietnutie a po podaní sťažnosti to uznajú. Mojej žene s pod Disco vyletel šuter na mieste kde vychádzali nákladiaky zo stavby na cestu. Babe na Peugeote vyrazilo v bočnom skle 4cm dieru. Nasledoval popis udalosti a miesta, ktoré je doslova predurčené na také poistné udalosti a poisťovňa to zamietla s tým, ž ešetrenie poukázalo na to, že sa to tak nemohlo stať. Napriek tomu, že sa to tak reálne stalo. Aj keď je fakt, že moja manželka nemohla tušiť či jej naozaj vyletel šuter spod kolesa. No to nemôže nikto a nikdy.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
-
Ad. pojistné podmínky - ty si těžko přečteš, protože je to povinné ručení škůdce, tedy protistrany, a ty nemáš jak zjistit, co si protistrana nasmlouvala. Aktuální pojistné podmínky dané pojišťovny mohou, ale nemusí být stejné.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Odvolání už mám připravený dneska ho tam pošlu.Když jsem mluvil s pracovníkem likvidace,že dám viníka k soudu tak řek,že on se bude ohánět tím dopisem a já nemám šanci to vyhrát.
Když jsem mu řek,že jsem klempíř a skla lepím a jsem schopnej mu doložit X pojišťoven který to proplácej tak mu došli argumenty.
On je prej jen zaměstnanec a poslouchá příkazy zhora,že se mám zkusit odvolat a on to předá vejš.
Když jsem mu řek,že jsem klempíř a skla lepím a jsem schopnej mu doložit X pojišťoven který to proplácej tak mu došli argumenty.
On je prej jen zaměstnanec a poslouchá příkazy zhora,že se mám zkusit odvolat a on to předá vejš.
- ssang
Měly by být veřejně dostupné minimálně na netu. Taky existuje Kancelář pojistitelů, která poskytovatele pov. ruč. zastřešuje. Jako poškozený mám ze zákona právo na informace.MadTom píše:Ad. pojistné podmínky - ty si těžko přečteš, protože je to povinné ručení škůdce, tedy protistrany, a ty nemáš jak zjistit, co si protistrana nasmlouvala. Aktuální pojistné podmínky dané pojišťovny mohou, ale nemusí být stejné.
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
-
A jak budeš zjišťovat, podle kterých pojistných podmínek bylo pojištění uzavřeno, případně, zda tam nemá dotyčný domluvenou nějakou smluvní změnu. Prostě je to celé postavené na hlavu - pojištění je dle zákona a v tomto případě pojišťovna hraje na důkazní nouzi. Jestli to tak může uhrát netuším - právník nejsem, ale pokud budou škůdce i poškozený tvrdit to samé, tak může být v důkazní nouzi pojišťovna - ona by měla dokazovat, že se to tak nestalo. A to jsme zase u právníků.
To je pravda já si kdysi u Kooperativy připojstil bonus asi za 249 Kč a dneska už ho pojištěnej nemám protože se změnily pojistný podmínky,který ti přijdou poštou a nikdo to nečte přitom auto mám pořád stejný.MadTom píše:A jak budeš zjišťovat, podle kterých pojistných podmínek bylo pojištění uzavřeno, případně, zda tam nemá dotyčný domluvenou nějakou smluvní změnu. Prostě je to celé postavené na hlavu - pojištění je dle zákona a v tomto případě pojišťovna hraje na důkazní nouzi. Jestli to tak může uhrát netuším - právník nejsem, ale pokud budou škůdce i poškozený tvrdit to samé, tak může být v důkazní nouzi pojišťovna - ona by měla dokazovat, že se to tak nestalo. A to jsme zase u právníků.

A nehodu jsem neměl.
Teď co mám DII tak mě to paní makléřka pojistila za 2438 Kč na rok

Sice nemám žádný výhody přistavení auta,když mě nabourá opice,atd........ Je to u AXA pojišťovny.
Mám další příhodu s pojišťovnou naštěstí né já osobně známí kdysi kroupy dost rozsekali auto při focení ji technik doporučil rozpočet a pak ať si dělá s penězma co chce. Hle na účet dorazilo 70 000 Kč

Tak vyměnila jen zadní světla a hodně zbylo na potlučený auto si zvykla.
Teď ji auto vykradli a snažili se ukrást škoda za 28 000 přijel technik nafotil a za pár dní přišel dopis když porovnali fotky zjistily,že je auto furt potlučený stím,že pojistné nepoužila na opravu auta ať vrátí těch 70tis.
Tak začala číst ty víše zmiňovaný podmínky a opravdu tam píšou,že i v případě rozpočtu musí ty peníze investovat do opravy auta

Nevím, jestli je to v tomhle případě aplikovatelné, ale asi by to řešil nějaký svědek, pokud s Tebou někdo jel.
Před časem jsem se dozvěděl, že z mého povinného ručení plnila pojišťovna jakémusi pánovi za čelní sklo asi před třemi lety. Upomněl jsem se, že za mnou tehdy přišel na parkovišti pán a tvrdil, že za mnou jel a že jsem mu rozbil čelní sklo. To jsem samozřejmě nemohl vyvrátit ani potvrdit, protože jsem si nebyl ničeho vědom. Následně přišel dopis od pojišťovny, že pán nahlásil to a to a ať se k tomu vyjádřím. Vyjádřil jsem se obdobně, nejsem si při dobré vůli ničeho vědom a nemohu odsouhlasit. Tím to skončilo. No a pak, když jsem pátral po svém bonusu, jsem se dozvěděl, že v případě doložení svědeckou výpovědí to pojišťovna dál neřeší s pojištěným.
P.S.: Podle mě v 90% případů nemá stejně nikdo šanci letící projektil vidět. U mě to byla vždy jen rána z ničeho nic.
Před časem jsem se dozvěděl, že z mého povinného ručení plnila pojišťovna jakémusi pánovi za čelní sklo asi před třemi lety. Upomněl jsem se, že za mnou tehdy přišel na parkovišti pán a tvrdil, že za mnou jel a že jsem mu rozbil čelní sklo. To jsem samozřejmě nemohl vyvrátit ani potvrdit, protože jsem si nebyl ničeho vědom. Následně přišel dopis od pojišťovny, že pán nahlásil to a to a ať se k tomu vyjádřím. Vyjádřil jsem se obdobně, nejsem si při dobré vůli ničeho vědom a nemohu odsouhlasit. Tím to skončilo. No a pak, když jsem pátral po svém bonusu, jsem se dozvěděl, že v případě doložení svědeckou výpovědí to pojišťovna dál neřeší s pojištěným.
P.S.: Podle mě v 90% případů nemá stejně nikdo šanci letící projektil vidět. U mě to byla vždy jen rána z ničeho nic.
No já už těch skel nalepil dost a problém nikdy nebyl až na mém vlastním autě jak to tak bývá. Oni ty hovory nahrávaj a ptaj se jestli s tebou někdo jel vždycky jsem řek, že jel sám a nikdy problém nebyl a u sebe jsem jel a nahlásil to samí teď už to spátky změnit nemůžu.bartis píše:Nevím, jestli je to v tomhle případě aplikovatelné, ale asi by to řešil nějaký svědek, pokud s Tebou někdo jel.
- ssang
MadTom píše:A jak budeš zjišťovat, podle kterých pojistných podmínek bylo pojištění uzavřeno, případně, zda tam nemá dotyčný domluvenou nějakou smluvní změnu.
Máš to v textu na který jsi reagoval: "Měly by být veřejně dostupné minimálně na netu. Taky existuje Kancelář pojistitelů."
Prostě je to celé postavené na hlavu - pojištění je dle zákona a v tomto případě pojišťovna hraje na důkazní nouzi. Jestli to tak může uhrát netuším - právník nejsem, ale pokud budou škůdce i poškozený tvrdit to samé, tak může být v důkazní nouzi pojišťovna - ona by měla dokazovat, že se to tak nestalo. A to jsme zase u právníků.
A tohle jsem jinými slovy psal o příspěvek výše: "Pokud uvedeš, že nějaký předmět Ti poškodil čelní sklo a strana, která na tom měla účast tuto možnost nepopírá, tak je v případě pochybností ze strany pojišťovny na ní, aby prokázala, že je taháš za nos."
Tak na odvolání mě zase poslali kamsiAcon píše:To normálne. Na SK sa tomu hovorí "čelné sklo na 2 kolá". Vždy príde najprv zamietnutie a po podaní sťažnosti to uznajú. Mojej žene s pod Disco vyletel šuter na mieste kde vychádzali nákladiaky zo stavby na cestu. Babe na Peugeote vyrazilo v bočnom skle 4cm dieru. Nasledoval popis udalosti a miesta, ktoré je doslova predurčené na také poistné udalosti a poisťovňa to zamietla s tým, ž ešetrenie poukázalo na to, že sa to tak nemohlo stať. Napriek tomu, že sa to tak reálne stalo. Aj keď je fakt, že moja manželka nemohla tušiť či jej naozaj vyletel šuter spod kolesa. No to nemôže nikto a nikdy.

Jak bude něco novýho dám zase vědět.
Nechci Ti kazit radost, ale toto postupně zavádí více pojišťoven. Generali = Česká poj., takže Česká už to má taky, Koop se ,,údajně" takto už taky zachovala.
Opírá se to prý o nějaký zákon.
O jaký, to zjistím.
O jaký, to zjistím.
Já z toho radost nemám to sklo stojí malobchodně 10500 Kč jen se snažím bránit a dostat svoje peníze. To by jsme se mohli začít bavit i o pojištění přívěsu to ti je platný jen když ti ujede sám, když někoho odřeš a bude zapojenej za autem přídeš o bonus z autahonzeeek píše:Nechci Ti kazit radost, ale toto postupně zavádí více pojišťoven. Generali = Česká poj., takže Česká už to má taky, Koop se ,,údajně" takto už taky zachovala.
O jaký, to zjistím.

Myslel jsem to jinak a to tak, že tyhle případy se budou množit 

honzeeek píše:Myslel jsem to jinak a to tak, že tyhle případy se budou množit

Teď to vydím špatně jsem si to přečet z vlastní zkušenosti můžu říct,že je to s pojišťovnama čimdál horší a tím nemyslím jen to moje sklo.
Kepak jsou ty časy když jsme říkali,že to stojí za h---o jak to nazvat teď mě ani nenapadá

Tak další odvolaní bylo poslané ombudsmanovi Generali někdy koncem listopadu loňského roku za dva dny došel dopis,že se tím budou intenzivně zabývat. Koncem ledna přišel další,že to stále šetřej. V poslední stížnosti byli výhrušky soudem a televizí a přílohy-email od čpp,že tohle normálně proplácej,potvrzení OÚ,že ve vesnici za ,kterou se to stalo probíhali stavební práce,ofocené dokumenty od čsob pojišťovny když jsem 14dní potom dělal sklo se stejným nehodovím dějem a vše bez problémů zaplaceno,čestné prohlášení švagroví,že semnou před nehodou jela a když vystupovala sklo bylo nepoškozené.
Předevčírem už jsem toho měl dost zavolal jsem na infolinku jak to vypadá a ,že se to vleče s tvrzením,že na servru amortizace.cz chtějí pohledávku odkoupit nebo,že mě budou rádi zastupovat a paní z televize,že čeká jen až jí pošlu všechny podklady aby se tím mohli zbývat. Aby to už nějak uzavřeli abych to moh řešit dál.Paní řekla,že to předá vedení.
A dnes přišel email,že to přehodnotili a škodu mě uznávaj a peníze posílaj na účet
Sice na 3 kola,ale byla to fuška
Předevčírem už jsem toho měl dost zavolal jsem na infolinku jak to vypadá a ,že se to vleče s tvrzením,že na servru amortizace.cz chtějí pohledávku odkoupit nebo,že mě budou rádi zastupovat a paní z televize,že čeká jen až jí pošlu všechny podklady aby se tím mohli zbývat. Aby to už nějak uzavřeli abych to moh řešit dál.Paní řekla,že to předá vedení.
A dnes přišel email,že to přehodnotili a škodu mě uznávaj a peníze posílaj na účet

Sice na 3 kola,ale byla to fuška

bartis píše:Nevím, jestli je to v tomhle případě aplikovatelné, ale asi by to řešil nějaký svědek, pokud s Tebou někdo jel.
No....překvapuje mě, že jsi to nedávno zjistil, že z tvého pojištění něco vyplatili před třemi lety.
Řekl bych, že v tom případě přijdeš o bonus za bezeškodní průběh a tedy jsi už ty tři roky měl platit celkem o dost víc.
A to já bych si všiml....
Jedině že by ti bonus strhli i tak za něco jiného, pak není co navýšit a ani jak si toho všimnout

Discovery je životní styl.