Mas pravdu, akurat LR v manualoch (kedze su v anglictine) to vola EUI - Electronic Unit Injector. PD - Pumpe Duse je z nemcinyAcon píše:A TD5 je úplne klasické PDéčko a aj sa tak volá. Systém Pumpa Dýza = PD
Vackova hriadel Td5 - rada
Moderátor: Miky_CZ
Re: Vackova hriadel Td5 - rada
if it ain't broke, don't fix it
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Presne tak, TD5 je klasicka pumpa dyza ako ma VW a ten ma na olej svoju prisnu normu 505.01 co odpoveda ACEA B4. Lejem to aj do Alhambry aj do TD5. Mam dobreho kamosa mechanika co robi 30 rokov auta a ten mi to potvrdil ked nalejes do PD obycajny olej mas po motore!
"VW 505.01
Special engine oil for VW turbodiesel engines with pump-injector-unit and for the V8 Commonrail turbodiesel engines. Meets ACEA B4 SAE 5W-40 specification."
vid: http://www.oilspecifications.org/volkswagen.php" onclick="window.open(this.href);return false;
"VW 505.01
Special engine oil for VW turbodiesel engines with pump-injector-unit and for the V8 Commonrail turbodiesel engines. Meets ACEA B4 SAE 5W-40 specification."
vid: http://www.oilspecifications.org/volkswagen.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Do Octavie 1.9TDi PD lejem Shell Helix HX7 AV 5W/30 VW502.00, 505.00, 505.01 ACEA C3 (A3,B3,B4). Menim kazdych cca 20-25.000 ako to ukaze na displayi. Dufam ze vackovka nevyzera rovnako ako na maojej Discovery (vid foto vyssie v tomto vlakne).
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
konecne mam jasno! cize pre td5ku B4ku a som kludny;-) aj tak mam interval 10tis...vladob8 píše:Presne tak, TD5 je klasicka pumpa dyza ako ma VW a ten ma na olej svoju prisnu normu 505.01 co odpoveda ACEA B4. Lejem to aj do Alhambry aj do TD5. Mam dobreho kamosa mechanika co robi 30 rokov auta a ten mi to potvrdil ked nalejes do PD obycajny olej mas po motore!
"VW 505.01
jasno mam uz aj ja...akurat keby mali jasno aj ty predomnou, mozno by som teraz nemusel zhanat vackovku, platit za nu velke peniaze a rozoberat pol motora..a to som najazdil menej ako 2000km odkedy som kupil.
Mě dneska dorazil do motoru 5W-40 Castrol EDGE turbo diesel doufám,že tímhle nic neskazím je to značka to co dali ten adoil jak psal petmic to bych si tam nedal.
V těch olejích je pěknej bordel když jsem hledal co dám do přídavný převodovky chtěl jsem taky castrol tak ten SAF-XO co je tady napsanej ve specifikaci se pak přejmenoval na syntrax a dneska se jmenuje Cestrol universál připadal jsem si jak detektiv
Petmic-nevým jestli si v oktávce měníš sám nebo v servisu,ale až najedeš těch 25 000 tak si nech ukázat olejovej filtr v jakým je stavu já když vyděl můj z roomstra tak jsem pak dal 5W-40 agip pro PD a jezdím 15 000.
V těch olejích je pěknej bordel když jsem hledal co dám do přídavný převodovky chtěl jsem taky castrol tak ten SAF-XO co je tady napsanej ve specifikaci se pak přejmenoval na syntrax a dneska se jmenuje Cestrol universál připadal jsem si jak detektiv

Petmic-nevým jestli si v oktávce měníš sám nebo v servisu,ale až najedeš těch 25 000 tak si nech ukázat olejovej filtr v jakým je stavu já když vyděl můj z roomstra tak jsem pak dal 5W-40 agip pro PD a jezdím 15 000.
- jardakar
- auto: Def 300TDi
- Kontaktovat uživatele:
Jenom malá poznámka, ne všechny oleje ACEA B4 mají specifikaci VW 505.01 /nebo vyšší 506.01 LongLife, 507.00 filtr pevných částic / ta je pro PD a myslím si i pro TD5 nejdůležitější. Popisovaná závada je právě způsobena použitím mot. oleje nesprávné specifikace nebo výrazným překročením intervalu výměny oleje. Doporučený interval výměny u těchto tzv. PD olejů je většinou 15000 km. V případě nutnosti doplnit olej v motoru nemusíte zjišťovat, jaký typ oleje a jaký výměnný interval máte, dolijte VW 507.00 a nikdy nemůžete nic zkazit.
ozivim toto vlakno.
dnes som si dal tu robotu a skontroloval stav vahadiel po 4 mesiacoch a prejdeni cca 3000km. su v poriadku. vacku dalej nejdem riesit. olej budem menit kazdych 15000km/raz za rok a vzdy pozriem ako su tie vahadla na tom.
eliote este raz diki za tie vahadla.
dnes som si dal tu robotu a skontroloval stav vahadiel po 4 mesiacoch a prejdeni cca 3000km. su v poriadku. vacku dalej nejdem riesit. olej budem menit kazdych 15000km/raz za rok a vzdy pozriem ako su tie vahadla na tom.
eliote este raz diki za tie vahadla.
-
- tel.: 0918334337
- auto: DiscoveryII
Clapi ja lejem 5W30 TOTAL QUARTZ FUTURE9000 ACEA A5/B5 API SL/CF.Je to dobre?
- jardakar
- auto: Def 300TDi
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to musí být od TOTALU, tak ten má v nabídce pro motory PD jedině TOTAL QUARTZ INEO MC3 5W40 a 5W-30/Longlife/. Ten co tam máš ty asi do TD5 nepatří.
Sajmon píše:TOTAL QUARTZ FUTURE9000