Schéma zapojení klíče (ovladače centrálu)
Moderátor: Miky_CZ
Schéma zapojení klíče (ovladače centrálu)
Zdravím, ztratil jsem jeden klíč od Discovery I, mám sice ještě druhý ale chtěl bych si udělat druhý kdybych ztratil i tento nemá někdo vnitřní schéma zapojení dálkového ovládání centrálu? Vím že každý ovladač vysílá na jiné frekvenci ale to bude buď řešené krystalem, rezistorem(odporem), nebo kondenzátorem. Jsem elektrotechnik takže s tímto si poradím, jen podle stávajícího klíče nejsem schopný dát dohromady druhý protože součástky jsou tak malé že nevím jejich hodnoty případně co to je za součástky. Děkuji
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Schéma zapojení klíče (ovladače centrálu)
Já bych si spíš myslel, že všechny ovladače pro jedno auto vysílají na stejném kmitočtu, v evropě typicky 433,92MHz a liší se pouze kódem, který posílají. U starších je kód statický, u nových se mění - je tzv. plovoucí. A různé typy ovladačů mají různé druhy kódů, takže nejsou moc záměnné.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Takže není možné udělat ten klíč? popř.: univerzální klíč třeba pro defendra I a disco I ?
-
Univerzální by byl, kdyby obě auta měly stejnej přijímač dálkového ovládání a stejnej zámek volantu. To první myslím není a u toho druhého nevím. Ale zámky v Defenderu na mě působily dojmem nepovedené demoverze, v Discovery naopak stejně blbě jako v jiných autech.
Pokud by to měl být Defender a Discovery2, tak to nejde. U starších nevím.
Pokud by to měl být Defender a Discovery2, tak to nejde. U starších nevím.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Samotný klíč mi vyrobili u zámečníka, za tři kila....Polotovar je někde k dostání, u PavlaU nebo u Eliotta?
Ale elektronika je problém.
Já jsem měl jen taky jeden klíč, u Pešlíka jsem si koupil druhý. Škoda jen, že něco přestalo fungovat (zhasínání světel v interiéru, blinkry po zamknutí, po zamknutí jen klíčem se zámky zase odemknou, auto po zamknutí troubilo a blikalo každých pár minut, pak zas už ne......) u obou "dálkáčů", ale zase mám dva klíče a tak snad větší šanci nezůstat bez přístupu.
No a imobilizér jde deaktivovat, pak by ti stačil jen klíč, ale zbavíš se možnosti DO.
Ale elektronika je problém.
Já jsem měl jen taky jeden klíč, u Pešlíka jsem si koupil druhý. Škoda jen, že něco přestalo fungovat (zhasínání světel v interiéru, blinkry po zamknutí, po zamknutí jen klíčem se zámky zase odemknou, auto po zamknutí troubilo a blikalo každých pár minut, pak zas už ne......) u obou "dálkáčů", ale zase mám dva klíče a tak snad větší šanci nezůstat bez přístupu.
No a imobilizér jde deaktivovat, pak by ti stačil jen klíč, ale zbavíš se možnosti DO.
Discovery je životní styl.
Jde mi o to že dělám v servisu offroadů mám hlavně zakázky na Discovery a Defendra, někdy řešíme i ztracené klíče a není možnost odemknutí auta tak jsem si chtěl postavit něco jako univerzální klíč pro různé typy aut (prostě krabičku např: s potenciometrem s kterým by stačilo točit dokud by se auto neodemklo)
-
Tak to doopravdy jednoduše nepůjde, protože se tam mění kód a jeho nožností bývá podobně jako ve sportce, nebo jenom o kousek méně.Kdyby to takto jednosuše šlo, tak by nemělo ani cenu auta zamykat.
Auto otevřeš samotným klíčem, na to nepotřebuješ elektroniku.
Jen nedeaktivuješ imobilizér. To lze pořešit kódem (pokud ho majitel zná) a kombinací otevírání-zavírání dveří řidiče + otáčením klíčem vpravo-vlevo - počty podle kódu - už to tady bylo a myslím, že je to i v manuálu.
Jak už bylo řečeno - univerzální klíč + potenciometr by byl nejlepším návodem pro zloděje, pak by byl vhodný ještě visací zámek jako měl Mr.Bean.
Jen nedeaktivuješ imobilizér. To lze pořešit kódem (pokud ho majitel zná) a kombinací otevírání-zavírání dveří řidiče + otáčením klíčem vpravo-vlevo - počty podle kódu - už to tady bylo a myslím, že je to i v manuálu.
Jak už bylo řečeno - univerzální klíč + potenciometr by byl nejlepším návodem pro zloděje, pak by byl vhodný ještě visací zámek jako měl Mr.Bean.

Ano, to já vím jenže kolega bejvalej si to od někoho nechal postavit něco podobnýho (funkce jak jsem psal výš) a šlo to na všechny auta.
Toto téma mi přijde jako by se nějaký chmaták pokoušel přijít na to jak nás připravovat o naše mazlíky 

je to zase k.o.
Jedná se jen o to co jsem psal kdybych chtěl krást auta tak řeknu někomu zkušenějšímu popř.: koupím to od kolegy nebo od někoho jiného a stejně byl by problém i s imobilizérem. Jde jen o to že vždy když někdo ztratí klíče i s ovladačem tak musíme volat zámečníka nebo přesněji zákazníka na něj odkázat. A tím pádem přicházíme o peníze.
kolko je takych zakaznikov co vlastni land rover discovery a strati kluce aj s ovladacom behom jedneho roka ktorych stratis lebo nemas "magic box" na odomknutie? vela asi nie, ze
if it ain't broke, don't fix it
Kolik zákazníků přijede do servisu s Lanďákem s tím, že nemá žádné klíče?eventai píše:Jde mi o to že dělám v servisu offroadů
Jedná se jen o to co jsem psal kdybych chtěl krást auta tak řeknu někomu zkušenějšímu popř.: koupím to od kolegy nebo od někoho jiného a stejně byl by problém i s imobilizérem. Jde jen o to že vždy když někdo ztratí klíče i s ovladačem tak musíme volat zámečníka nebo přesněji zákazníka na něj odkázat. A tím pádem přicházíme o peníze.

- hrabe
- tel.: 00421903849869
- auto: LR Discovery Td5
- Kontaktovat uživatele:
Pánové,při parkvání v práci se mi dnes stala podivná věc.Dálkové ovládání nedokázalo zamknot,případně odemknout auto v přítomnosti pracující, dálkově ovládané ruky na nákladním autě.Poprosil jsem řidiče o vypnutí vysílačky a vše bylo najednou ok.Pokud ji zapl hned po odemknutí ,imobilizer mi nedovolil nastartovat. Řidič se smál, že co to mám za auto........
To je už druhá věc kolik lidí přijde jenže když už někdo přijde tak kvůli tomuhle přicházíme o peníze a to docela o dost protože dostat se do auta po té vyměnit řídící jednotku centrálu Lucas 5AS (nejčastěji) + nový klíč a ovládání.
Divný témaeventai píše:To je už druhá věc kolik lidí přijde jenže když už někdo přijde tak kvůli tomuhle přicházíme o peníze a to docela o dost protože dostat se do auta po té vyměnit řídící jednotku centrálu Lucas 5AS (nejčastěji) + nový klíč a ovládání.

Přicházet tímhle o peníze

Dej sem třeba odkaz na www tvýho servisu ať víme kdo vlastně seš máš 6 příspěvků a všechny možná jen v tomhle vlákně

Tak ještě jednou - Jak se k tobě někdo dostane s Lanďákem, když ztratil klíče?eventai píše:To je už druhá věc kolik lidí přijde jenže když už někdo přijde tak kvůli tomuhle přicházíme o peníze a to docela o dost protože dostat se do auta po té vyměnit řídící jednotku centrálu Lucas 5AS (nejčastěji) + nový klíč a ovládání.[/
To ho dotlačil?
Nebo přivezl na podvalníku?
Do auta se kupodivu dostat dá a nějak mi nesedí tvůj argument
dostat se do auta po té vyměnit řídící jednotku centrálu Lucas 5AS (nejčastěji) + nový klíč a ovládání.
I když budeš mít univerzální klíč, stejně tu jednotku vyměnit musíš a zákazník dostane nový klíč.
Nebo ji nevyměníš a dáš mu ten univerzální?
No a proč vy přicházíte o peníze když klíč ztratil majitel? Nechápu....
Tady něco smrdí.....

Třeba zavolá do našeho servisu s tím aby jsme přijely že ztratil klíče a nemá jak dovízt auto. Dostat do auta by se dalo právě tím univerzálním klíčem. Ano jednotka centrálu se musí vyměnit tak jako tak ale přicházíme o peníze tím že samy nedokážeme otevřít auto bez poškození.
Kolko si mal takychto pripadov za posledny rok??eventai píše:Třeba zavolá do našeho servisu s tím aby jsme přijely že ztratil klíče a nemá jak dovízt auto. Dostat do auta by se dalo právě tím univerzálním klíčem. Ano jednotka centrálu se musí vyměnit tak jako tak ale přicházíme o peníze tím že samy nedokážeme otevřít auto bez poškození.
if it ain't broke, don't fix it
5-8 nevím už přesně ale tak předci jenom nový klíč, přijímací jednotka centrálu, někdy i popř.: zámek to je dejme tomu kolem 10 000 záleží na ceně od dodavatele.