Ahoj,
má tady někdo zkušenost s umístěním 3 dětských autosedaček do Defíka? Naše zadní sedadla mají 3-bodové uchycení na krajích, prostřední pás je jen 2-bodový. Řešil už někdo podobný problém jak v Defovi bezpečně připoutat tři děti? Díky...
Tři autosedačky v DEF 110
Moderátor: Acon
Tři autosedačky v DEF 110
DEF DEF!
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Re: Tři autosedačky v DEF 110
Ja v diskoške hodím malého do stredu zadnej sedačky na podsedák a pripútam normálne tým dvojboďákom.Malý je kápo,lebo má super výhľad a môže mi kecať do šoférovania. 

V jednoduchosti je krása.
3 detske autosedacky ma v Defe urcite Tomas Tomecek.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
No pokud je to 110ka, tak je situace následující:
Mamka za volantem, jedno dítko na sedadle spolujezdce vpředu v autosedačce, dvě dítka vzadu v autosedačkách a tatík pěkně v kufru, od toho je to přece rodinné auto.
Aspoň my to občas takhle praktikujeme.
Asi jsem nepomohl, co?
Mamka za volantem, jedno dítko na sedadle spolujezdce vpředu v autosedačce, dvě dítka vzadu v autosedačkách a tatík pěkně v kufru, od toho je to přece rodinné auto.

Asi jsem nepomohl, co?

Nepomohl
Gábinka zapomněla napsat, že kufr je plnej psů.

- Rosi
- tel.: +420-608-084004
- auto: LR 110SW Def Td5
Prostřední jednoduchej pás jsem doplnil kurtou, kterou fixuju dětskou sedačku vrchem přes opěradlo zadní sedačky a to tak že ji mám ukotvenou do podlahy přes držáky ostatních pásů. Je to určitě funkční, nicméně u policajtů bych asi neuspěl. Rozhodně je to bezpečnější než jen najednoducho, o což mi šlo především...
Legální řešení to asi nemá.
Legální řešení to asi nemá.
Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
i dneska se vyrábějí sedačky, které jsou vhodné pro poutání bederním pásem. Např. Romer eclipse. Jsem ji měl v šaránu doprostřed a ok.
s3
Podle zakona, pokud se ti dozadu nevejdou tri sedacky, tak uprostred muze jet dite starsi 3 let upoutane jen bedernim pasem. Toto bych sice nepraktikoval, ale mohlo by to pomoct v obhajobe Rossiho varianty pred policajtama. Proste pokud se nevejde, treti sedacka byt nemusi. A pokud ji tam das a ukurtujes bezpecne, tak jde jenom o to, aby dite bylo privazane, hlavu ti za to nikdo neutrhne a bezpecnost si u svych deti stejnak pohlidas lip nez prikazuje zakon