moje disco 2OO1 td5 a jeho neduhy
Moderátor: Miky_CZ
moje disco 2OO1 td5 a jeho neduhy
zdravím vás a přidávám pár postřehů,koupil sem disco dovezené z itálie,nadherný stav,nikde neodřené,po rzi ani památky,poruchy začly hlavním brzdovým válcem-výměna,poté jak sem se dočetl tady auto přestávalo jet takže kabeláž od vstřiků,poté sem přišel k prasklé hlavě motoru,vše opraveno, nyní kape nafta z toho ventilu co je už na té přírubě na hlavě,takže mě čeká zase výměna,a trochu kape nafta u zadního pravého kola z nějákého jakoby filtru či co to je,jinak je to pěkné auto líbí se mi hlavně koncepce podvozku,protože sem měl jimnyho a je to to samé,motor jede taky pěkně,akorát doufám že těch poruch nebude čímdál více
a zároveň se vás někoho ptám co to je za bazmek,jakoby filtr u toho pravého zadního kola na rámu děkuji vám

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Re: moje disco 2OO1 td5 a jeho neduhy
Neuveríš, ale je to palivový filtervenca.-. píše:... co to je za bazmek,jakoby filtr u toho pravého zadního kola na rámu děkuji vám

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Teda ale to je fakt divnýAcon píše:Neuveríš, ale je to palivový filtervenca.-. píše:... co to je za bazmek,jakoby filtr u toho pravého zadního kola na rámu děkuji vám![]()

Gratuluji ke koupi, ať slouží

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Též gratuluji
Já jsem tak o 1,5 měsíce napřed
tady je popsaný snad všechno najdi si návod na samoodvzdušňovací ciklus až budeš vyměňovat ten filtr 

Já jsem tak o 1,5 měsíce napřed

no a když je to filtr proč do něho vedou káble?a proč z toho může kapat nafta?jo a chlapi co to může být když motor semtam vynechá kolem 3000 otáček může to mít souvislost s tím ventilem paliva u té hlavy?díky moc za odpovědi,abych pravdu řek měl sem kdysi fronteru a nadával sem jaká to není ku.... ale co sem zažil za tak krátkou dobu s tím discem,tomu se mi ani nechce věřit a jsem řádně nasrán,to můžu směle říct zlatá frontera
a samozřejmě nejzlatější jimny,ale ten šel pryč právě kvůli prostoru,je fakt malý.

Kabeláž k filtru tam vede protože má čidlo zanešení. Kape protože je prohnilé. U vynechání motoru to může být hromada příčin oprav co víš, že je špatně a pak uvidíš.
No zřejmě jsi koupil auto o které se předchozí majitel mizerně staral. Já za rok a půl dělal jen pokroucený svody jinak jenom jezdím.
No zřejmě jsi koupil auto o které se předchozí majitel mizerně staral. Já za rok a půl dělal jen pokroucený svody jinak jenom jezdím.
Naposledy upravil(a) habakuk dne 02 pro 2012 20:53, celkem upraveno 1 x.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Na spodku palivoveho filtru je odporove cidlo, ktere pozna, jestli jeho kontakty jsou spojene naftou nebo vodou. Kdyz otocis klicek tak jedna z tech mnoha kontrolek, co maji nakonec zhasnout je od tohodle cidla, je to kupodivu kontrolka ve tvaru nadobky s vlnkama, jakoze hladina vody.
V Anglii dostali napad, ze pokud se v palivove soustave zacne vylucovat vlhkost - voda, tak ze by se mohla hromadit na spodku palivoveho filtru a kdyz ji bude vyznamnejsi mnozstvi, tak ti ta kontrolka nezhasne, ty k tomu pak prijdes, povolis to cidlo, nechas si na ruce natyct napred tu vodu a pak i naftu a pak to zase uthnes (zasroubujes) a tim odpustis tu vodu. Cidlo je tam samozrejme nsroubovane pres gumovou podlozku, co ma tesnit - jestli to kape, je to hlavni podezrely, pravdepodobnejsi, nez horni tesneni, pres ktere je utazenej celej filtr. Myslim, ze u noveho filtru jsou casto obe tato tesneni take nova. Ja bych teda klidne koupil rovnou celej novej palivovej filtr a vymenil ho i s tema tesnenima - stoji tak dve stovky.
Jestli ti kape (ale nechcije) nafta z regulatoru paliva na motoru, tak to sice neni nic hezkeho, ale vypadky kolem 3000 otacek, bych na to nesvadel. Sel bych spis po vzduchu (vaha vzduchu, hadice za turbem...)
V Anglii dostali napad, ze pokud se v palivove soustave zacne vylucovat vlhkost - voda, tak ze by se mohla hromadit na spodku palivoveho filtru a kdyz ji bude vyznamnejsi mnozstvi, tak ti ta kontrolka nezhasne, ty k tomu pak prijdes, povolis to cidlo, nechas si na ruce natyct napred tu vodu a pak i naftu a pak to zase uthnes (zasroubujes) a tim odpustis tu vodu. Cidlo je tam samozrejme nsroubovane pres gumovou podlozku, co ma tesnit - jestli to kape, je to hlavni podezrely, pravdepodobnejsi, nez horni tesneni, pres ktere je utazenej celej filtr. Myslim, ze u noveho filtru jsou casto obe tato tesneni take nova. Ja bych teda klidne koupil rovnou celej novej palivovej filtr a vymenil ho i s tema tesnenima - stoji tak dve stovky.
Jestli ti kape (ale nechcije) nafta z regulatoru paliva na motoru, tak to sice neni nic hezkeho, ale vypadky kolem 3000 otacek, bych na to nesvadel. Sel bych spis po vzduchu (vaha vzduchu, hadice za turbem...)
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Ja jsem koupil auto s nefunkční váhou,půl roku jezdil a ani o tom nevěděl.Dokud mi kapal regulátor,tak mi auto špatně startovalo.Ale určitě bych začal tím filtrem.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
- Hanys_a_Kaca
Vaha vzduchu se da odpojit a pak to jede pry celkem ok, ekologove by nejasali, ale jinak to celkem neva, ani spotreba nevyleti nahoru. Ja spis nez trapit cidla navrhoval zkontrolovat, jestli ma vzduch opravdu volny pruchod.
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Este k tomu cidlu na palivovom filtri, mne to kapalo tiez , niekto to silno utiahol a prasklo to, nepomahalo nic ine len kupit to cidlo nove.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Čidlo na palivovém filtru mi prasklo při prvním pokusu ho lehce dotáhnout, tak je tam teď místo něj stadardní plastovej špunt, co se k filtru dodává.
To čidlo bylo kvůli informaci řidiče, že má filtr odvodnit, protože v TD5ce a všech nových motorech, voda vadí hodně. Osobně ten filtr měním většinou jednou za rok (nejlépe před zimou, aby na zimu byl poku možno nepřicpaný), takže není moc co odvodňovat - vody je tam jenom troška.
To čidlo bylo kvůli informaci řidiče, že má filtr odvodnit, protože v TD5ce a všech nových motorech, voda vadí hodně. Osobně ten filtr měním většinou jednou za rok (nejlépe před zimou, aby na zimu byl poku možno nepřicpaný), takže není moc co odvodňovat - vody je tam jenom troška.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: 776810668
- auto: D2
taky sem poridil uz driv d2 z italie a mel sem asi ty samy zavady (teda nastesti krome te hlavy praskle). Koroze taky minimalni. az to vsechno vychytas auto bude jezdit skoro bez problemu. 

jojo dík za rady ještě jsem zapoměl chlapi ted jak se ochladilo,se mi to velice špatně zahřívá za jízdy ještě jakštakš ale jak motor běží na volnoběh teplota z pulky spadne zase do čtvrtky toho budíku,je to termostatem,nebo se ten motor tak špatně ohřívá v zimě?dík za odpovědi jak to vyřešit
- macronera
- tel.: 775651798
- auto: DISCOVERY II,IV
- Kontaktovat uživatele:
mě se motor i v létě poměrně slušně uchladí i na volnoběh. mám pocit že to tu psal i eliott že TD5 pokud dobře funguje visko tak se dobře uchladí. z toho vyplývá i to proč se dodělává teplovodní webasto... je to prostě proto aby při nízký teplotě dokázala TD5tka hřát
roubená chalupa v Krkonoších,posezení u kachlových kamen, sjezdovka s večerním lyžováním, Rodinné,skupinové a individuální rekreace http://www.ChalupaOrlice.cz , www.DoKrkonos.com
Hodně se tu píše i o sundání visko a nahrazení elektrickým ventilátorem pak se prej líp ohřívá,protože se ta vrtule furt unáší tak chladí i v zimě.macronera píše:mě se motor i v létě poměrně slušně uchladí i na volnoběh. mám pocit že to tu psal i eliott že TD5 pokud dobře funguje visko tak se dobře uchladí. z toho vyplývá i to proč se dodělává teplovodní webasto... je to prostě proto aby při nízký teplotě dokázala TD5tka hřát
-
Pokud viskozní spojka na vrtuli funguje, tak ji tam nechat. Pokud ne, tak je náhrada elektrikou možnost, pokud není v plánu cestování do velmi teplých krajin (Afrika a podobně), tam to ta elektrika neuchladí.
Fungující ventilátor se u mě projevuje tak, že normálně vrtuli není slyšet. Pokud jsem ovšem v létě jel na jihu Evropy s plně naloženým autem do prudkého kopce, nahoře potom zastavil a nechal vrčet motor, abychom se podívali okolo, kam pojedeme dál, tak pří následném rozjezdu to bylo jak turbína v leteckým motoru. Když se motor roztočil, nedalo se to hučení přeslechnout. A trvalo to asi tak 1-2 minuty, než se to stihlo ochladit a utichnout. A za studena, když motor stojí, tak pokud vezmu rukou za vrtuli, tak ji v pohodě otočím, sice je tam nějaký odpor, ale nic strašného.
A to že to elektrika neuchladí je dané rozměrem ventilátoru - stačí srovnat průměr a hlavně výšku lopatek elektrického a mechanického.
Fungující ventilátor se u mě projevuje tak, že normálně vrtuli není slyšet. Pokud jsem ovšem v létě jel na jihu Evropy s plně naloženým autem do prudkého kopce, nahoře potom zastavil a nechal vrčet motor, abychom se podívali okolo, kam pojedeme dál, tak pří následném rozjezdu to bylo jak turbína v leteckým motoru. Když se motor roztočil, nedalo se to hučení přeslechnout. A trvalo to asi tak 1-2 minuty, než se to stihlo ochladit a utichnout. A za studena, když motor stojí, tak pokud vezmu rukou za vrtuli, tak ji v pohodě otočím, sice je tam nějaký odpor, ale nic strašného.
A to že to elektrika neuchladí je dané rozměrem ventilátoru - stačí srovnat průměr a hlavně výšku lopatek elektrického a mechanického.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hanys_a_Kaca
No kdyz uz tu mame teoreticky seminar o tom, jak funguje viskovrtule tak prispecham s odvaznou lec zasadni tezi, ze kdyz motor STOJI (a je treba i studeny, to je fuk) a clovek zkousi rukou tocit vrtuli v tu chvili zkousi silu (odpor) viskospojky v poloze kdy je SEPNUTA (tedy prenasi temer maximalni kroutici moment jakeho je schopna).
Cekam, ze ted to
schytam...
Cekam, ze ted to

Suhlas. Ono ta visko spojka zacne "regulovat" podla teploty az ked sa vrtula roztoci.Hanys_a_Kaca píše:No kdyz uz tu mame teoreticky seminar o tom, jak funguje viskovrtule tak prispecham s odvaznou lec zasadni tezi, ze kdyz motor STOJI (a je treba i studeny, to je fuk) a clovek zkousi rukou tocit vrtuli v tu chvili zkousi silu (odpor) viskospojky v poloze kdy je SEPNUTA (tedy prenasi temer maximalni kroutici moment jakeho je schopna).
Cekam, ze ted toschytam...
if it ain't broke, don't fix it
-
Tak jsem se podíval do RAVE a je to tam hezky popsané. A Hanys má pravdu. Na druhou stranu, měl jsem v ruku na vrtuli, které se skoro nedala protočit - prostě to bylo celé nějaké zatuhlé a hučelo to furt. Majitel auta to řešil dečkou před chladičem, aby se auto vůbec ohřálo. Po výměně vrtule se to chovalo podstatně lépe, hlavně nebyl furt slyšet hukot co ta vrtule jinak vydávala.
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
jj souhlas Kenlowe je dobrá do našich podmínek pokud jedeš dolů k rovníku tak nestíhá...MIloš IIMadTom píše:Pokud viskozní spojka na vrtuli funguje, tak ji tam nechat. Pokud ne, tak je náhrada elektrikou možnost, pokud není v plánu cestování do velmi teplých krajin (Afrika a podobně), tam to ta elektrika neuchladí.
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park