Webasto, Ateso - nezavislá topení

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
pablo.gs
auto: ex DII TD5

Re: Webasto, Ateso - nezavislá topení

#461 Příspěvek od pablo.gs » 05 pro 2012 18:44

Hubert píše:Měl jsem to prvně napojené přes Téčko těsně před podávacím čerpadlem a už to víckrát neudělám. Furt problémy topení jelo furt divně
Přesně takhle mě to říkali v Ateso servise. U napojení na téčko nechtěli dát záruku na montáž.
Tak jsem je to nechal napíchnout do nádrže a za 3 zimy jsem s Atesem neměl ani náznak problému.
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Colonel

#462 Příspěvek od Colonel » 06 pro 2012 09:53

Hele k Atesu se nedela klicenka na dalkovy ovladani, abych si z okna baraku cvaknul na auto a spustilo se mi topeni? Psal jsem do Autosip a napsali mi, ze dalkove ovladani k Atesu nemaji..nebo jde to resit nejakym jinym zpusobem?
Disco I Modroush - holátko

MarekS

#463 Příspěvek od MarekS » 06 pro 2012 14:53

Colonel píše:Hele k Atesu se nedela klicenka na dalkovy ovladani, abych si z okna baraku cvaknul na auto a spustilo se mi topeni? Psal jsem do Autosip a napsali mi, ze dalkove ovladani k Atesu nemaji..nebo jde to resit nejakym jinym zpusobem?
Kámoš elektrikář to tady řešil jedný doktorce potřeboval nějakej starej mobil koupil nějakej modul kterej reagoval na signál něco jak bylo tenkrát u lentilek jak to blikalo.
Levný a jednoduchý.

Tomas K (tkala)

#464 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 06 pro 2012 15:48

Colonel píše:Hele k Atesu se nedela klicenka na dalkovy ovladani, abych si z okna baraku cvaknul na auto a spustilo se mi topeni? Psal jsem do Autosip a napsali mi, ze dalkove ovladani k Atesu nemaji..nebo jde to resit nejakym jinym zpusobem?
Jde to, mám to v Diskošce. Ale funguje mi to tak, že pokud zapnu dálkáčem, musím vypnout dálkáčem, pokud zapnu na ovládání topení, musím vypnout na ovládání topení.

Na ovládání je to konektor na který napojíš jakékoli dálkové, které umí držet napětí. Zapíná napětí jedním stiskem, vypíná napětí druhým stiskem. Logické by se mi zdálo, kdyby to fungovalo tak, že zmačknutím tlačítka ("ťuknutím" napětí) měníš stav topení. Zmačneš jednou, zapneš, zmačkneš podruhé, vypneš (tj. napětí jde jen po dobu zmačknutí tlačítka - jedno jakého, jestli na ovladači nebo na dálkáči) a je jedno z kterého ovládání ten impulz právě přijde. Ale tak se mi to nepovedlo rozchodit.

Tomáš

Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

#465 Příspěvek od Miky_CZ » 07 pro 2012 17:03

uz topiiiiim :muscle :dance

vsechno slape jak ma akorat kdyz dam mensi vykon tak ma takovy jiny zvuk, jak kdyby hur spaloval ale topi pekne
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

Miky_CZ

#466 Příspěvek od Miky_CZ » 09 pro 2012 15:40

tak topeni je super, je paradni prijit rano do vytopeneho auta, mam ty digitalni hodiny s tydennim nastavenim ale...
dalkove ovladani je dalkove ovladani:-D

mate nekdo k atesu breeze 3 nejaky navod? da se vubec dat na toto topeni? na ktery konektor? s kamaradem jsme kdysi vymysleli gsm vypinace, to pro me neni problem, pouze potrebuji vedet co a jak na tom topeni.
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#467 Příspěvek od pablo.gs » 09 pro 2012 16:33

To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Miky_CZ

#468 Příspěvek od Miky_CZ » 09 pro 2012 17:10

pablo.gs píše:
Miky_CZ píše:mate nekdo k atesu breeze 3 nejaky navod?
http://www.autosip.com/download/Spinaci ... _navod.pdf
http://www.autosip.com/download/Navod_k ... ze_III.pdf
dekuji, sice odkazy nefunguji ale tyto navody uz jsem cetl a to co potrebuji jsem se tam nedocetl

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#469 Příspěvek od Miloš II » 09 pro 2012 17:15

Nevím co potřebuješ když to jede....)) jinak u http://autosip.com/stazeni.html" onclick="window.open(this.href);return false; MIloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

Miky_CZ

#470 Příspěvek od Miky_CZ » 09 pro 2012 17:20

ja vim, tyto navody mam proctene, co potrebuji je vedet, zda se na jeden ze tri volnych konektoru na topeni da pripojit dalkove ovladani. ktery konektor to je, zda tam musi jit trvale napeti po dobu behu topeni, nebo zda se pusti pouze signal.

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#471 Příspěvek od Miloš II » 09 pro 2012 17:22

máš schema tu v linku i s popisem konektorů...Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

mr-tomas
auto: Def 110 300Tdi

#472 Příspěvek od mr-tomas » 15 pro 2012 20:18

Našel jsem tady webasto 2000 celou sadu za akční cenu http://www.adusservis.cz/vnitrni-vybave ... ovladacem/" onclick="window.open(this.href);return false; ale prodejce mi oznámil, že pokud mi to nenamontuje odborná firma tak mi na to nedá žádnou záruku. Když jsem volal do http://www.autosip.cz" onclick="window.open(this.href);return false; tak mi bylo řečeno že mi dá záruku přímo prodejce, jenže tam je to zase cenově někde jinde. Nemá někdo typ na nějakou akční cenu se zárukou?
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.

matooo
tel.: 775555656
auto: puma

#473 Příspěvek od matooo » 15 pro 2012 20:27

si to kup a namontujes si to sam . A na zaruku sa vyprdni to vebasto ju stopercentne prezije. ja kupoval stejnu sadu akorat za 15tisic namontoval si to sam a uz ho mam 5 rokov a slape paradne. Akorat si ho vzdy premontujem do auta ktore pouzivam. :wink: neboj sa toho je to jednoduche. Drzim palec :yes

mr-tomas

#474 Příspěvek od mr-tomas » 15 pro 2012 21:01

Montáž vim že je jednoduchá, zvlášť když už v mém autě bylo namontováno, ale někdo ho před prodejem pěkně vykastroval :twisted: :twisted: :twisted:
Jenže já na to potřebuju záruku, protože mě se zásadně sere i to co je u jinejch absolutně neposratelný.

MarekS

#475 Příspěvek od MarekS » 16 pro 2012 08:18

mr-tomas píše:Montáž vim že je jednoduchá, zvlášť když už v mém autě bylo namontováno, ale někdo ho před prodejem pěkně vykastroval :twisted: :twisted: :twisted:
Jenže já na to potřebuju záruku, protože mě se zásadně sere i to co je u jinejch absolutně neposratelný.
Já jsem svýho bejvalího passata taky vykastroval :D protože při prodeji auta na tohle lidi neberou ohled a kdyby mi měl dát za auto o 20tis. víc tak to nikdo nedá to teplovodní stálo původně asi 34 tis.
Od včera je už v mojí DII dneska ještě výfuk a elektriku :Pohoda:
Taky bych si ho namontoval sám jde taky oto jestli tu záruku uplatníš způsobeno uživatalem,špatná nafta a pane jezdil jste každej rok na servis ukažte nám faktury.............

cesta
auto: Freelander I TD4

#476 Příspěvek od cesta » 19 pro 2012 09:46

Tady je kdosi prodává asi starší http://stroje.bazos.cz/inzerat/19705220 ... EBASTO.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001

mr-tomas

#477 Příspěvek od mr-tomas » 19 pro 2012 13:56

Dobrá cena, ale je teplovodní. Já bych chtěl teplovzdušný.

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#478 Příspěvek od RudaK » 19 pro 2012 19:30

mr-tomas píše:Našel jsem tady webasto 2000 celou sadu za akční cenu http://www.adusservis.cz/vnitrni-vybave ... ovladacem/" onclick="window.open(this.href);return false; ale prodejce mi oznámil, že pokud mi to nenamontuje odborná firma tak mi na to nedá žádnou záruku. Když jsem volal do http://www.autosip.cz" onclick="window.open(this.href);return false; tak mi bylo řečeno že mi dá záruku přímo prodejce, jenže tam je to zase cenově někde jinde.
matooo píše: ..... na zaruku sa vyprdni to vebasto ju stopercentne prezije.

Přesně tak :yes když se to podělá,tak stejně až po záruce . Mě se např. posral motorek až po čtyřech letech,tak byla záruka stejně naprd ..... :mrgreen:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

MarekS

#479 Příspěvek od MarekS » 20 pro 2012 08:34

Tak už taky topím závada v elektrice odstraněna bylo špatný relé u bufíku místo originál za 500 pán upravil običejný za 120Kč dal doněj diodu zdiagnostikoval smazal chyby o špatným zapálení. Na dvakrát natáh naftu a chytil :dance
Mohu jen doporučit opravuje a montuje snad všechny typy topení,alternátory,startéry.....a to vše i odpoledne a o víkendech a hlavně i jezdí po okolí a servisuje to na kamionech takže není problém aby se u někoho zastavil nebo někde se sejít :Pohoda:
Jiří Taneček Sobčice 64 T. 604 645 044 je to na tahu Jičín - Hradec Králové kousek od Ostroměře

Ještě bych chtěl pozdravit majitele bílího Defa valníček co tam čeká na montáž teplovzduchu :yes

MarekS

#480 Příspěvek od MarekS » 21 pro 2012 19:18

Teď jsem na bazoši našel ovládání přes mobil za 700 Kč a na tišťáku bylo napsáno Flajzar a světe divse nechá se koupit za půlku tady http://www.flajzar.cz/ostatni/univerzal ... ni-gsm.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět