Jaká vůli má mít diferenciál
Moderátor: Acon
Jaká vůli má mít diferenciál
Víte někdo prosím jakou vůli mjí mít diferenciály (def 110 2004).O kolik se cca má lehce pootočit příruba kardanu když kola stojí (unašeče jsou nový) Jsem před rozhodnutím zda měnit talíře a hrušky. Dík.
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaká vůli má mít diferenciál
kdyz se to hne o cca 1-2cm tak je to ok. ale neznamena to vadne ani kdyz jsou 3cm. zalezi co to dela. Jestli to lupe, zahriva se, huci.Kangaroo píše:Víte někdo prosím jakou vůli mjí mít diferenciály (def 110 2004).O kolik se cca má lehce pootočit příruba kardanu když kola stojí (unašeče jsou nový) Jsem před rozhodnutím zda měnit talíře a hrušky. Dík.
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Vůle bývá obvykle měřena na talíři a je kolem 0,2mm +- 0,05 mm na unašeči se to těžko měří. Pokud o diferenciálu defakto nevíš (jako že nejsou slyšet a tak) považuji za zbytečné je měnit. Důležité je jak vypadá olej co jsi vypustil, konkrétně kolik má v sobě železa. pokud je trochu na magnetu tak je to normál. Ale zpět k měření vůle pomocí unašeče. Chyt ho rukou a zkoušej otáčet do prvního cvaknutí mělo by to být max 0,4 mm na obvodu. Rukou to jde hodně špatně poznat kdo dělá diferáky tak pozná zda je špatný, ale jestli je dobrý ti nikdo neřekne dokud ho nevyndáš. Tak asi tak.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
No a když už si s tím tak hraješ, úchylkoměr se stojánkem stojí tak 500-800Kč a zbytek je v RAVE - jak se diferenciál sestavuje. Pokud bude sedět vůle v ozubení a zuby nebudou poškozené, tak bych si tipnul, že je to OK. Teda předpokládám, že to předtím někdo složil správně (to nemusí být pravidlem). A když ta vůle bude mimo toleranci, tak pokračovat - barva a otisk zubů.
Dál bych zkontroloval nebo rovnou vyměnil gufera a zkontroloval ložiska, jestli nemají vůle.
Dál bych zkontroloval nebo rovnou vyměnil gufera a zkontroloval ložiska, jestli nemají vůle.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
... aaale ved Ondro ma nove auto on sa iba tak hraje.MadTom píše:Dál bych zkontroloval nebo rovnou vyměnil gufera a zkontroloval ložiska, jestli nemají vůle.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
04 mm na obvodu jak to myslíš? to je nic to mám určitě spíš v cm.Hubert píše:Vůle bývá obvykle měřena na talíři a je kolem 0,2mm +- 0,05 mm na unašeči se to těžko měří. Pokud o diferenciálu defakto nevíš (jako že nejsou slyšet a tak) považuji za zbytečné je měnit. Důležité je jak vypadá olej co jsi vypustil, konkrétně kolik má v sobě železa. pokud je trochu na magnetu tak je to normál. Ale zpět k měření vůle pomocí unašeče. Chyt ho rukou a zkoušej otáčet do prvního cvaknutí mělo by to být max 0,4 mm na obvodu. Rukou to jde hodně špatně poznat kdo dělá diferáky tak pozná zda je špatný, ale jestli je dobrý ti nikdo neřekne dokud ho nevyndáš. Tak asi tak.
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
No prvně je cítit cvaknutí jak se došponuje vůle mezi hruškou a talířem. Je to hodně slabě cítit. Pak se došponují planety satelity a pak drážky na poloosách až k víčku na náboji a to je někdy více jak 1 cm a furt je to v pohodě jak píše Kokesek. Ale vůle soukolí je jenom tech 0,4 mm. Jak sem psal talíř k hrušce má vůli 0,2 mm, ale unašeč má zhruba dvakrát takový obvod jak hruška tak proto 0,4 mm řekněme +- 0,2 mm tak je to furt normál.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
Muzu potvrdit, ze VELMI zalezi na tom, jak to kdo sestavi... Mne ted to, ze to NEKDO, (koho radeji nebudu jmenovat) sestavil spatne - bude mne to stat novy zadni dif. Nicmene u Patrika se na to prislo a uz mi davaji jinej.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel