Dotaz k padání nafty
Moderátor: Miky_CZ
Dotaz k padání nafty
Zdravíčko. Mam DI 300 a asi jako každýmu se mi povedlo ulomit odkalovací šroub na filtru co je u nádrže. A jelikož mi už delší dobu okolo filtru někde prosakovala nafta, tak sem ho rozebral, vyčistil, plast šroub nahradil kovovým a šoupnul zpátky do auta. Těsnící gumičky sem nechal starý, zdály se mi OK. No a od tý doby mi někdy spadne nafta. Ať koukam jak koukam, tak to teď nikde nesákne, ale přesto spadne. Tak se chci zeptat, jestli může mít takovej vliv na spadávání nafty ten pitomej filtr nebo hledat chybu někde jinde.... 

-
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
Re: Dotaz k padání nafty
Ja jsem t en filtr vyradil z provozu,a v motorovym prostoru jsem dal takovej ten malej z pruhlednyho plastu,a cas od casu ho zkontroluju a eventuelne vymnenim sak s toji cca 75kc.
Taky nad tim přemejšlim. Normálně si ušmiknul ty holendry co vedou do filtru a nahradil ho hadičkou?
-
presne tak uriznul jsem tu trubicky co dou do filtru a nahradil hadickou.
A předpokládam, že ten malej filtřík si dal před naftovej co je v motorovym prostoru? A jakej si měl problém, že si ten odkalovací bazmek vyhodil z auta?
-
presne tak dal jsem ho pred ten co je v motorovym prostoru,k druhemu dotazu uprimne receno nikdy jsem neodkaloval z teho u nadrze.
- mizo.baci
- tel.: 604403568
- auto: DI 300Tdi, Fabia I
- Kontaktovat uživatele:
Jaký má závit ta plastová zátka na odkalovací nádobce? Jen abych věděl až ji ukroutím
čím ji nahradit.
A až ji ukroutím nevyteče mi zbytek nafty z nádrže do obličeje?
Díky

A až ji ukroutím nevyteče mi zbytek nafty z nádrže do obličeje?
Díky
Naposledy upravil(a) mizo.baci dne 22 pro 2012 06:51, celkem upraveno 1 x.
-
ta odkalovaci nadobka je filtr neni na skodu cas od casu ji vymnenit stoji cca 150kc tak ji vymnen a neres nejaky ukrouceni plastovyho sroubku.mizo.baci píše:Jaký má závit ta plastová zátka na odkalovací nádobce? Jen abych věděl až ji ukroutímčím ji nahradit.
A až ji ukroutím neviteče mi zbytek nafty z nádrže do obličeje?
Díky
Ahoj, mam zato, že to byl obyčejnej závit M8. Ukroucenou plast. zátku sem odvrtal a vypadalo to, že nějakej doveda předemnou jí tam dal na lepidlo. Závit sem protáhnul závitníkem a zátku udělal ze šroubu + samozdřejmě gumový těsnění. Celý sem to rozebral, vyčistil a od tý doby mam s padánim nafty pokoj.
- mizo.baci
- Kontaktovat uživatele:
DěkujuHončar píše:Ahoj, mam zato, že to byl obyčejnej závit M8. Ukroucenou plast. zátku sem odvrtal a vypadalo to, že nějakej doveda předemnou jí tam dal na lepidlo. Závit sem protáhnul závitníkem a zátku udělal ze šroubu + samozdřejmě gumový těsnění. Celý sem to rozebral, vyčistil a od tý doby mam s padánim nafty pokoj.
- soson
- tel.: +421905917322
- auto: DI 200 TDI
chalosi, tak na vrchu toho hrubeho filtra pri nadrzi je srob. mal by to sesthran na 11. povolit, vysrobovat, vyliat a zlozit dokopy a odvzdusnit. tak by sa to malo robit. niekolko krat to mam za sebou a je to vsetko spoko. ten plast naspodku je na lepidle od vyroby. zatial sa mi ho nepodarilo pohnut na ziadnom hrubom filtri. S.
DI, 250 TDI, proste improvizacia za jazdy...
- discovery1liptov
- tel.: +421 911 156 390
- auto: Land Rover Defender
a to sa dá de cele kupit lebo som to na eshope nikde nenašiel ???omar píše:ta odkalovaci nadobka je filtr neni na skodu cas od casu ji vymnenit stoji cca 150kc tak ji vymnen a neres nejaky ukrouceni plastovyho sroubku.mizo.baci píše:Jaký má závit ta plastová zátka na odkalovací nádobce? Jen abych věděl až ji ukroutímčím ji nahradit.
A až ji ukroutím neviteče mi zbytek nafty z nádrže do obličeje?
Díky
- mizo.baci
- Kontaktovat uživatele:
Mělo by to být tohle - NRC9708 Odkalovací filtr paliva
http://www.google.com/search?nomo=1&q=NRC9708" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.google.com/search?nomo=1&q=NRC9708" onclick="window.open(this.href);return false;
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze ten odkalovac tam asi k necemu bude - kdyz jsem ho naposledy mel rozdelanej, bylo v tom cca pul kila bordelu, vypadalo to jak bahno, nebo neco takovyho. Je fakt, ze netusim, jestli to mel nekdo prede mnou nekdy rozdelany.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
- BAGETKA
- tel.: 605534420
- auto: Disko 1
- Kontaktovat uživatele:
me to na 300 dela cerpadlo umrela tam asi gumicka
Disko 1- 2,5TDi - ve predu 5" vzadu 7" pneu 265/75/16 BFG AT +priprava pro navijak