Xenony

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Tommygun
auto: DIII 2008, 109 SIII

Xenony

#1 Příspěvek od Tommygun » 29 pro 2012 19:12

Ahoj. Právě jsem vyměnil svoji DIII za mladší. Bohužel nový vůz je v jiné výbavě a mimo jiné nemá xenony. Uvažuji o předělávce. Máte s tím někdo zkušenosti ? Zda je nutné zakoupit i nové světlomety nebo lze jen ve stávajících vyměnit výbojky a doplnit příslušenství. Díky za radu. T
LR DIII 2008, Triumph Adventurer, LR 109 SIII 1980

libovka
tel.: Jabko
auto: RR L322

Re: Xenony

#2 Příspěvek od libovka » 29 pro 2012 19:22

Tak aby to splnovalo vyhlášku tak bys měl vyměnit světlomety a nevím jestli to má automatickou regulaci.
Pokud tě vyhláška nebere tak si můžeš dát do těch stávajících světel přestavbovou sadu.

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#3 Příspěvek od Sláma Karel » 29 pro 2012 19:25

Tommygun píše:Ahoj. Právě jsem vyměnil svoji DIII za mladší. Bohužel nový vůz je v jiné výbavě a mimo jiné nemá xenony. Uvažuji o předělávce. Máte s tím někdo zkušenosti ? Zda je nutné zakoupit i nové světlomety nebo lze jen ve stávajících vyměnit výbojky a doplnit příslušenství. Díky za radu. T
No pokud tam máš obyčejné žárovky H4 tak to na xenony nepředěláš (tedy pokud nebudeme říkat předělání, že tam narveš nějakou tu sadu xenonových výbojek s paticí H4)
Ty světla jsou vevnitř úplně jiné.
Dobré je, že když koupíš xenonové světla, tak je tam jenom přehodíš a nic nemusíš předělávat. Patice elektriky je stejná.

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

MarekS

#4 Příspěvek od MarekS » 29 pro 2012 19:41

Sláma Karel píše:
Tommygun píše:Ahoj. Právě jsem vyměnil svoji DIII za mladší. Bohužel nový vůz je v jiné výbavě a mimo jiné nemá xenony. Uvažuji o předělávce. Máte s tím někdo zkušenosti ? Zda je nutné zakoupit i nové světlomety nebo lze jen ve stávajících vyměnit výbojky a doplnit příslušenství. Díky za radu. T
No pokud tam máš obyčejné žárovky H4 tak to na xenony nepředěláš (tedy pokud nebudeme říkat předělání, že tam narveš nějakou tu sadu xenonových výbojek s paticí H4)
Ty světla jsou vevnitř úplně jiné.
Dobré je, že když koupíš xenonové světla, tak je tam jenom přehodíš a nic nemusíš předělávat. Patice elektriky je stejná.

Xenon,ale musí mít naklápění třeba oktávka má na nápravě čidlo a když se ti zhoupne auto tak se to světlo hejbe nahoru a dolu. Ještě musej bejt ostřikovače světel aby to bylo komplet.

Představ si situaci,že jedeš v noci oslníš protijedoucí BMW za 2,5 mil. sťuknetese a on bude tvrdit,žes ho oslnil zjistíse,že máš překopaný nehomologovaný světla a tvoje pojišťovna po tobě pak bude vymáhat vyplacenou částku.

libovka

#5 Příspěvek od libovka » 29 pro 2012 20:30

Tak vzhledem k tomu že DIII má vzduch tak tam čidla sou.Takže bud bude stačit doprogramovat xenony a nebo,jak píše Karel,to bude fungovat rovnou.

Karle já myslím že DIII má žárovku H7.Jednou jsem to tam montoval.Místo žárovek Xenony.

Tommygun
auto: DIII 2008, 109 SIII

#6 Příspěvek od Tommygun » 29 pro 2012 20:46

Díky za rady. Problému s homologaci jsem si vědom. Jen jsem si říkal zda neporadíte nějaký nápad. Výměna světlometů mě napadla jako první , ale předpokládám že to bude ranec za výměnu. Po Silvestru poptám světlomety a případnou výměnu a seřízení u stavajícího servisu.
LR DIII 2008, Triumph Adventurer, LR 109 SIII 1980

Sláma Karel

#7 Příspěvek od Sláma Karel » 29 pro 2012 20:50

libovka píše:Tak vzhledem k tomu že DIII má vzduch tak tam čidla sou.Takže bud bude stačit doprogramovat xenony a nebo,jak píše Karel,to bude fungovat rovnou.

Karle já myslím že DIII má žárovku H7.Jednou jsem to tam montoval.Místo žárovek Xenony.

No jasně H7 má :oops: Jsem se trochu zapomněl v jiné době. :wink:

Vymění se akorát ty světla a možná se to bude muset přehodit diagnostikou na Xenony. Ale nevím, jestli to není potřeba jenom pro ty Xenony co mají přisvícení do zatáček. Ty normální možná budou fungovat rovnou tak jak mají.
Teda vlastně fungovat budou určitě, ale nevím jestli nebude něco svítit na palubce bez toho přehození diagnostikou.

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

libovka

#8 Příspěvek od libovka » 29 pro 2012 20:53

Tak hlavně aby se naklápěli podle zatížení.

Sláma Karel

#9 Příspěvek od Sláma Karel » 29 pro 2012 21:06

libovka píše:Tak hlavně aby se naklápěli podle zatížení.
No to asi určitě není potřeba podle zatížení, když D3 má vzduchový podvozek, který je stále v rovině (tedy pokud funguje a pokud ta D3 není vyjímka na pružinách :mrgreen: )

28 let praxe

MarekS

#10 Příspěvek od MarekS » 29 pro 2012 21:16

U Škodovek ještě býval problém,že ty xenony blikali bylo to něco okolo napájení muselo se to správně nakódovat.
Nejlepší si je asi někde půjčit a pak zaplatit :dance když to bude chodit .

Sláma Karel

#11 Příspěvek od Sláma Karel » 29 pro 2012 21:23

No tak to u D3 s tím žádný problém není. To funguje určitě, protože se to běžně dělá.

28 let praxe

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#12 Příspěvek od RudaK » 29 pro 2012 22:08

Já mám ty kratší táhla,tak je to zvedlé cca o 2" ( kola taky o 2" větší,tak další 1" navrch na zvýšení auta ) a nikdo na mě nebliká,že oslňuju. Nemám ty adaptabilní xenony,ale obič a že by na autě byly nějaký udělátka na automatické výškové nastavení taky nevím. Teda jsem se o to nikdy nezajímal. Ono třeba na dálkové světla jsou standartně 2x xenony + 2x halogeny integrované ve světle a ještě jsou homologované další 2 externí přídavné světla na nárazníku :Sorry: . No a vyhláška myslím povoluje 4x dálkové s nějakým max výkonem ....
A teď se ještě najdou tací,co si na zahrádku namontujou ještě 4 x přídavné dálkové od Helly ( jako např. já :nod ) a včil mudruj,bo to je dohromady 10x dálkové světlo různé intenzity :Sorry: .
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

libovka

#13 Příspěvek od libovka » 30 pro 2012 07:47

Sláma Karel píše:
libovka píše:Tak hlavně aby se naklápěli podle zatížení.
No to asi určitě není potřeba podle zatížení, když D3 má vzduchový podvozek, který je stále v rovině (tedy pokud funguje a pokud ta D3 není vyjímka na pružinách :mrgreen: )

To máš sice pravdu,ale už i některé DII mě tu automatickou regulaci světel a taky maj měchy.A to DII neměla xenony.

vizos
tel.: 739266781
auto: D3 ala G4 a S1

#14 Příspěvek od vizos » 30 pro 2012 20:58

Já se taky trošku přidám. Taky sem neměl xenony ale h7 pak sem je splašil světlomety vyměnil kus za kus jezdím s tím už aspoň dva roky a nemám sebemenší problém přes diagnostiku sem nic neaktivoval. A to mám světla i s natáčením do zatáček ale to už nespustím bo na tohle chybí v autě nějakej odstředivej kroužek nebo ř. jednota už si to nepamatuju. Na technické se nad tím nikdo nepozastavoval i když bych ze zákona měl mít i odstřikovače světel. A abych přece jen pořádně viděl tak mám 2přídavný dálkový na ochranným rámu a 4 na střeše. :rock
Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.

PEPO
tel.: 0905605225
auto: FREELANDER+D3

#15 Příspěvek od PEPO » 28 bře 2015 19:54

Ak by dal niekto nejakú radu,bol by som rád :wink: :wink:
Ked naštartujem,svetlá spravia to čo majú ale po chvíli mi začne blikať na palubovke žltá kontrolka že je nejaký problém.Všetko svieti ,ale až včera ked som išiel po tme som zistil že svetlá mi svietia moc blízko a mám dojem že sa vôbec nezdvíhajú.Ako to vlastne funguje pri zaťažení vozidla.Je tam nejaké čidlo ktoré registruje zdvih vozidla alebo nejaké terénne nerovnosti??LeBo mám podozrenie na niečo také. Aj sa m zdalo ako keby tie svetlá trochu trhlo ale hned sa vrátili do najnižšej polohy :roll: :roll: :roll: Alebo kde by mohol byť problém?? :hmm:
Ide o D3 -2008..

evo828
tel.: ifoon
auto: mam

#16 Příspěvek od evo828 » 28 bře 2015 20:08

Adaptivne maju vlastnu riadiacu jednotku-treba to precitat s diagnostikou aby bola jasna porucha.

Spravia pohyb do stran a aj hore-dole po zapnuti?
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

PEPO

#17 Příspěvek od PEPO » 29 bře 2015 07:31

evo828 píše:Adaptivne maju vlastnu riadiacu jednotku-treba to precitat s diagnostikou aby bola jasna porucha.

Ano,spravia.
Pôvodne som si myslel že som to spôsobil ja ked som svetlo odpojil a následne zapojil ked bolo auto naštartované..a svetlá svietili..
Ináč si to neviem vysvetliť..Alebo ak tak sa mi vytriasol nejaký kontakt z podvozku lebo som išiel predtým ako sa mi zobrazila tá porucha po polnej ceste... :?
Preto som myslel že ak je tam nejaký snímač výšky podvozku,či ten nie je na vine.... :-(
Môže byť že do obrysového svetla som chcel dať-ledku a ked to nebola ledka určená do toho auta že niečo odišlo?Tie som dal už preč.
Alebo môže byť že som dal ledky do vnútorného osvetlenia a spz??tie tam ešte mám.
Alebo ešte ma napadá že v zadnej strane svetla sú šroby na ručné nastavovanie svetla a ja som s nimi potočil? Ale ked sú samonastavovacie,tak hádam by to nemal byť problém?? Normálne ma už nič iné nenapadá :roll: :roll:
Svetlá sú nastavené tak že ked naštartujem spustia sa aj svetlá..Ked ich prepnem do 2 polohy tak idú o čosi nižšie ako na polohe 0..
Ked otočím klúč tak kontrolka na predné svetlá sa rozvieti-po chvíli zhasne a cca po 15 sekundách niečo pri navigacii niečo vzopne a kontrolka začne blikať :Ja blb: :Ja blb: .Tá kontrolka začne blikať aj ked nemám svetlá pustené-len len ked otočím klúč do pohohy II. Palubný počítač nevypisuje nič :roll:
Tu niečo o tom píšu,ale AJ mi je cudzí a google nič moc.
http://translate.google.sk/translate?hl ... rev=search
Myslím to že svietila moc blízko,je príčina že to hodí do nejakého núdzového režimu aby to ostatným nesvietilo do očí...

PEPO

#18 Příspěvek od PEPO » 31 bře 2015 08:24

evo828 píše:Adaptivne maju vlastnu riadiacu jednotku-treba to precitat s diagnostikou aby bola jasna porucha.

Diagnostika ukázala že lavé predné svetlo nekomunikuje s riadiacou jednotkou...
Ale kde môže byť chyba,tak na to sme neprišli :? :?
Ked je vypínač na 0 a naštartujem,tak svetlá svietia dostatočne vysoko-ale to je denné svietenie a nesvieti palubovka a nedajú sa spustiť dialkové svetlá.
Ale ked prepnem na polohu II tak svetlá idú nižšie a potom už zostanú v tej istej výške..
No zatial si s tým neviem dať rady :roll: :roll:
Snímač výšky je jeden spoločný na svetlá a vankúše??

evo828
tel.: ifoon
auto: mam

#19 Příspěvek od evo828 » 31 bře 2015 13:43

Info o vyske vozidla berie z ECU podovzka.

Napis uzivatelovi "toudy" tu na fore - on s tymi adaptivnymi mal problem, ktory vyriesil. Tiez to davalo chyby a jedno svetlo "nekomunikovalo". Problem bol nakoniec priamo vo svetle nejaka suciastka odisla.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

PEPO

#20 Příspěvek od PEPO » 31 bře 2015 14:01

evo828 píše:Info o vyske vozidla berie z ECU podovzka.

Napis uzivatelovi "toudy" tu na fore - on s tymi adaptivnymi mal problem, ktory vyriesil. Tiez to davalo chyby a jedno svetlo "nekomunikovalo". Problem bol nakoniec priamo vo svetle nejaka suciastka odisla.
Vdaka za tip-samozrejme to skúsim lebo už mi to fakt lezie na nervy..
Ale ako v profile pozerám,nebol tu už 4 roky a príspevok žiadny.....tak asi zázraky čakať nemôžem.
Ale v každom prípade za vyskúšanie nič nedám. :wink: :wink: . Som sa normálne zlakol že nikto nemal taký problém :shock: :shock:
Ked otočím klúčom,tak majú tie xenony prebliknúť??
Lebo včera sa to mechanikovi zdalo dosť čudné a hovoril že to by nemalo straviť...

Odpovědět