Disco II Prasklá hlava dotaz. Finále.
Moderátor: Miky_CZ
- Mirda_Disco
- tel.: 777325858
- auto: Disco II
Disco II Prasklá hlava dotaz. Finále.
V pátek jsem si uděla "radost" a koupil Disko II automat. Testovací jízda bohužel jen 3Km. Řadila pěkně a vše se zdálo OK. Tak jsem auto vzal. Cestou domu se mi zdálo,že to nějak málo topi do kajuty. Teplota motoru byla přitom ve prostřed budíku. Myslel jsem, že mám něco špatně nastaveno na topení. Přijedu domu cca po 25Km a zastavim. Na chladiči běží větráky jak oživot. Teploměr kousek nad půlkou budíku. Otevřu motor a tam vymalováno. Samej olej a voda. Po ohledání jsem našel prasknutou hadici tu horní od chladiče co se dělí na T. Auto téměř bez vody a v motoru oleje taky podně. Olej se dostal do chladicí kapaliny a hadice buchla. Moje otázka zní: pokud je prasklá hlava má cenu vařit a nebo sehnat starší. Nová bude asi darda. Na kolik vyje taková oprava? Děkuji za info.
Naposledy upravil(a) Mirda_Disco dne 13 led 2013 01:28, celkem upraveno 1 x.
Re: Disco II Prasklá hlava dotaz.
já bych teda auto vrátil a odstoupil od smlouvy....Mirda_Disco píše:V pátek jsem si uděla "radost" a koupil Disko II automat. Testovací jízda bohužel jen 3Km. Řadila pěkně a vše se zdálo OK. Tak jsem auto vzal. Cestou domu se mi zdálo,že to nějak málo topi do kajuty. Teplota motoru byla přitom ve prostřed budíku. Myslel jsem, že mám něco špatně nastaveno na topení. Přijedu domu cca po 25Km a zastavim. Na chladiči běží větráky jak oživot. Teploměr kousek nad půlkou budíku. Otevřu motor a tam vymalováno. Samej olej a voda. Po ohledání jsem našel prasknutou hadici tu horní od chladiče co se dělí na T. Auto téměř bez vody a v motoru oleje taky podně. Olej se dostal do chladicí kapaliny a hadice buchla. Moje otázka zní: pokud je prasklá hlava má cenu vařit a nebo sehnat starší. Nová bude asi darda. Na kolik vyje taková oprava? Děkuji za info.
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
Jak pise Tony
ale bohvie jak to mas zmluvne podchytene
A drzim palce mna by asi trafilo
m.

A drzim palce mna by asi trafilo

- Mirda_Disco
Tak mám prasklou hlavu.
Prodávající chtěl hlavu nechat zavařit a udělat. Servis co provádí opravu dmítnul zavařenou hlavu použít a dát záruku. To nechci ani já. Dá se vůbec sehnat starší hlava s nějakou zárukou? Hlavně ne zavařenou. Opravu podle smluv bude muset zaplatit prodávající. Byla mu zadržena nějaká částka na uhrazení opravy. To budou zas jednou Vánoce 

Discovery je jak mladá milenka. Taky potřebuje pravidelnou údržbu a hodně peněz!
Discovery ll TD5 Černá Perla.
Discovery ll TD5 Černá Perla.
Já bych to taky vrátil záruku na starší asi nedostaneš tady možná,ale jen na odzkoušení s nějakým půlrokem asi počítat nemůžeš.
Tady jedna je http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =2&t=18499" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady jedna je http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =2&t=18499" onclick="window.open(this.href);return false;
tu by bola so zarukou http://www.turnerengineering.co.uk/acat ... .html#a394" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale nie stara, a v cene rovnajucej sa komplet jazdeneho motora
Ale nie stara, a v cene rovnajucej sa komplet jazdeneho motora
if it ain't broke, don't fix it
- Mirda_Disco
Děkuji za pomoc. Předám získané informace a doufám, že se to povede dotáhnout do rozumného konce.
- Mirda_Disco
Re: Disco II Prasklá hlava dotaz. A finále.
Tak moje zkušenost s EU Automobile ,Okružní, Č.Budějovice... Internetové stránky a některé nabídky automobilů jsou velice zajimavé. Při navštěvě autobazaru vypadá vše na první pohled dobře. Jednání při výběru vozu a následné koupi auta probíhalo na úrovni. Buhužel u koupeného vozu po ujetí cca 30km bouchla hadice u chladiče a vytekla voda s olejem. Volám do autobazaru, kde mi slibují:. Porouchané auto odtáhne naše smluvní odtahovka do našeho smluvního servisu, a tam prý vám tu závadu opraví. To bude jen výměník oleje, to se stává, říká do telefonu pan bazarník. Člověk by řekl, to je ochota! Po dvou dnech do telefonátu odtahovka nejede. Opět volám, kdy to porouchané auto ovezou. Už pojedou, dozvím se od bazarníka. Večer auto odváží smluvni odtahovka. Následující den si jdu do autobazaru nechat napsat reklamační porotokol. To se tady nesepisuje, říká bazarník. To byl zprostředkovaný prodej a na to se nic nesepisuje... To se mi snaží namluvit. Po několikaminutovém dohadování se dohodnem, že papír na opravu napíše jejich smluvni autoservis. Jdu do servisu.
Tam mi vypíšou zakázkový list, kde je mimo jiné napsáno ,že opravu bude hradit bazar. Docela dobrá zpráva. S vedoucím jejich smluvního servisu se domluvíme o tom, že dodaji lepší šrouby a těsnění pod hlavu a případně další věci, které bude dobré při tak velké opravě motoru vhodné vyměnit. Na ceně těchto dílů jsem byl ochoten se finančně podílet. Následuje několik terminů, kdy už bude auto opraveno. A jaké je finále? Po převzetí auta dostanu jiný zakazkový list. Ten není na opravu, ale na nákup dílů! Cena, která mi byla účtována za díly, byl slušnej ranec. To vypadalo, že tam mám motor z Toyoty. Například šrouby do hlavy 3500 Kč, termostat 2500 Kč, těsnění vstřiků 650 Kč. To je jen malá ukázka, jak to mají zmáknuté. Pokud se budete pokoušet něco reklamovat v autobazaru, ten se začne vykrucovat. Mají své výklady zákona. My jsme auto od Vás na opravu nepřebrali. Kde Vám ho opravují je Váš problém. Přítom vám pošle jejich smluvní odtahovku. Co jsem si s opravnou domluvil, si musíte zaplatit. Umí se i dobře soudit a vyhrávají. Tím vás začne pan bazarník zastrašovat. To, že zprostředkovává prodej za úplatu a je tím pádem odpovědný za sepsání reklamačního protokolu, lhůta 30 dnů na odstranění závady jim taky nic neříká atd. Auto mám doma v garáži, ale cena, kterou jsem byl nucen zaplatit za fakturované díly, mne opravdu pěkně naštvala! Závěr si udělejte každý svůj. Ten můj je, že tam už nikdy!!!!
Tam mi vypíšou zakázkový list, kde je mimo jiné napsáno ,že opravu bude hradit bazar. Docela dobrá zpráva. S vedoucím jejich smluvního servisu se domluvíme o tom, že dodaji lepší šrouby a těsnění pod hlavu a případně další věci, které bude dobré při tak velké opravě motoru vhodné vyměnit. Na ceně těchto dílů jsem byl ochoten se finančně podílet. Následuje několik terminů, kdy už bude auto opraveno. A jaké je finále? Po převzetí auta dostanu jiný zakazkový list. Ten není na opravu, ale na nákup dílů! Cena, která mi byla účtována za díly, byl slušnej ranec. To vypadalo, že tam mám motor z Toyoty. Například šrouby do hlavy 3500 Kč, termostat 2500 Kč, těsnění vstřiků 650 Kč. To je jen malá ukázka, jak to mají zmáknuté. Pokud se budete pokoušet něco reklamovat v autobazaru, ten se začne vykrucovat. Mají své výklady zákona. My jsme auto od Vás na opravu nepřebrali. Kde Vám ho opravují je Váš problém. Přítom vám pošle jejich smluvní odtahovku. Co jsem si s opravnou domluvil, si musíte zaplatit. Umí se i dobře soudit a vyhrávají. Tím vás začne pan bazarník zastrašovat. To, že zprostředkovává prodej za úplatu a je tím pádem odpovědný za sepsání reklamačního protokolu, lhůta 30 dnů na odstranění závady jim taky nic neříká atd. Auto mám doma v garáži, ale cena, kterou jsem byl nucen zaplatit za fakturované díly, mne opravdu pěkně naštvala! Závěr si udělejte každý svůj. Ten můj je, že tam už nikdy!!!!
Re: Disco II Prasklá hlava dotaz. Finále.
Ja se porad divim, ze to takto v CR muze fungovat a funguje. Posledni bazarnik, se kterym jsem se bavil a dosla rec na stav auta a pripadne reklamace mi rekl, abych nemel strach, ze ma velke zkusenosti s prodejem a ma to v oku. Pry byval nekolik let v predchozim zamestnani manazer prodeje v AAA. Pak jsem nasel nejake nesrovnalosti v kilometrech za posledni dva roky, opravdu velke a nemel mi co na to rict. Tak jsem se zeptal, jestli si pamatuje jak to bylo s AAA v Rumunsku. Na rovinu mi rekl, ze mi tohle auto nestoji za 2000,-, karton marlborek korun a par ciganskych pubertaku s kamenama, ze pry mi preje stesti jinde.
Kdyz u nas je spravedlnost takova, jaka je, tak by tem idiotum mohlo dojit to, ze si nekdo rad par penez na hlast a fet vydela. A za tu podivanou to tomu hodne nasranymu zakaznikovi muze stat.
I kdyby mel jezdit tyden MHD misto LR a tu dvojku usetrit.
(Ok, ja vim, ze to zni hrozne a zaslouzil bych
, ale nemate taky nekdy tu potrebu?
)
Kdyz u nas je spravedlnost takova, jaka je, tak by tem idiotum mohlo dojit to, ze si nekdo rad par penez na hlast a fet vydela. A za tu podivanou to tomu hodne nasranymu zakaznikovi muze stat.
I kdyby mel jezdit tyden MHD misto LR a tu dvojku usetrit.
(Ok, ja vim, ze to zni hrozne a zaslouzil bych

Re: Disco II Prasklá hlava dotaz. A finále.
psal jsem ti hned v prvním příspěvku.... měl jsi odstoupit od smlouvy....Mirda_Disco píše:Tak moje zkušenost s EU Automobile ,Okružní, Č.Budějovice... Internetové stránky a některé nabídky automobilů jsou velice zajimavé. Při navštěvě autobazaru vypadá vše na první pohled dobře. Jednání při výběru vozu a následné koupi auta probíhalo na úrovni. Buhužel u koupeného vozu po ujetí cca 30km bouchla hadice u chladiče a vytekla voda s olejem. Volám do autobazaru, kde mi slibují:. Porouchané auto odtáhne naše smluvní odtahovka do našeho smluvního servisu, a tam prý vám tu závadu opraví. To bude jen výměník oleje, to se stává, říká do telefonu pan bazarník. Člověk by řekl, to je ochota! Po dvou dnech do telefonátu odtahovka nejede. Opět volám, kdy to porouchané auto ovezou. Už pojedou, dozvím se od bazarníka. Večer auto odváží smluvni odtahovka. Následující den si jdu do autobazaru nechat napsat reklamační porotokol. To se tady nesepisuje, říká bazarník. To byl zprostředkovaný prodej a na to se nic nesepisuje... To se mi snaží namluvit. Po několikaminutovém dohadování se dohodnem, že papír na opravu napíše jejich smluvni autoservis. Jdu do servisu.
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
- Mirda_Disco
Jo chybama se člověk učí. Nejdřív se zdálo, že to bude jen výměník oleje a proto jsem neodstupoval od smlouvy. No dopadlo jak to dopadlo a už to nikdy neudělám.
Motor zatím vrčí a řeším další drobnosti.

Jedou jsem koupil auto v bazaru a už bych to nikdy neudělal.
Pokud si vzpomínám, byla na podzim jedna modrá DII v ČB na prodej v jiném bazaru a o jejím problému s těsněním pod hlavou nebo prasklou hlavou se psalo i tady na fóru s sekci Vozidla na prodej. Prostuduj to a jestli jde o tvoje auto, máš důkaz o tom, že tě EUA uvedlo v omyl a začni hrozit právníkem, nebo si ho rovnou sjednej, protože to nejde prohrát.
Kolem vánoc jsem viděl stát modrou DII v servisu na rohu Pražské a Nemanické, takže to asi je ta tvoje. Ten servis je s EU Automobile hodně úzce spolupracující, ne-li přímo stejných majitelů. Připravují tam jejich dovozy na STK a služební auto EUA je tam každou chvíli.Zjevně mají zmáklý postup řešení reklamací, aby v žádném případě neprodělali ani korunu.
Ceny dílů najdeš v e-shopech tady, můžeš kupovat např. přímo v ČB u Eliotta. (Např. orig. šroub hlavy bez DPH 216,-, potřeba 12ks, těsnění pod hlavu 1108,-).
Kolem vánoc jsem viděl stát modrou DII v servisu na rohu Pražské a Nemanické, takže to asi je ta tvoje. Ten servis je s EU Automobile hodně úzce spolupracující, ne-li přímo stejných majitelů. Připravují tam jejich dovozy na STK a služební auto EUA je tam každou chvíli.Zjevně mají zmáklý postup řešení reklamací, aby v žádném případě neprodělali ani korunu.
Ceny dílů najdeš v e-shopech tady, můžeš kupovat např. přímo v ČB u Eliotta. (Např. orig. šroub hlavy bez DPH 216,-, potřeba 12ks, těsnění pod hlavu 1108,-).
- Mirda_Disco
Tak ta moje je černá metal. V tom servisu jí opravdu opravovali. Taky jsem čekal, že díly koupí u Eliota nebo někde podobně. To co předvedly za ceny ND je opravdu na ....... Takový rabat jsem nezažil. Ceny co má Eliota jsem tak nějak počítal. Bohužel ho pomluvily, že mají své dodavatele. To co na adresu Eliota řekli jsem raději psát nebudu. Hlavu tam údajně sehnal. Už jim nevěřím. Tam už nikdy.