myslím nový problém D3

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

Re: myslím nový problém D3

#21 Příspěvek od RudaK » 15 led 2013 21:02

gluteus píše: proste obcas nezaradi 1kvalt. .....
Tak já zkusil zvolit sekvenční řazení a i teď v zimě to 1kvalt nezařadí :coze: automaticky se to rozjíždí na 2kvalt ( 1kvalt zařadím až když se auto rozjede na 2 ...a přeřadím sekvenčně na 1 . ...jinak převodovka vystačí z 2 rychlostním stupněm,jako s nejnižším :Sorry: )

petr_p píše: Ja furt nadavam, ze se v tom aute jednou uradim k smrti a porad zavidim automat, ale uprimne jsem na druhou stranu rad, ze kdyz zaradim 1 kvalt tak opravdu z krizovatky vyjedu..
Jak sem už psal,automat se mě na 1kvalt nerozjíždí,automaticky na 2kvalt,ale odjíždím z křižovatky v pohodě vždycky ( teda zatím celých 6 let :) ) . A to mám 32" kola :mrgreen: - tak že zkresluje rychlost,počet ujetých km a samozřejmě spotřeba je taky zkreslená cca o 1litr .
Pravda je ta,že na doporučení jsem vyměnil olej v automatu v 86 000 km ! Jak dalece to bylo dobře ukáže čas...ale určitě se včasnější výměnou oleje převodovce neuškodilo :yes
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

gluteus
auto: Dlll

#22 Příspěvek od gluteus » 15 led 2013 21:12

kdovi, co tomu je.počkám, až se to zhorši a šupnu to k doktorovi. mě se to ještě nestalo a ženě pokažde když vyjede.
nakonec je to teda prej tak, že když zastavi s D a slapne na plyn, tak zustane volnobeh a po par vterinach to vyleti do otaček a
vystartuje jak střela. snad se taky dočkam :D
... když už teda jede, tak je zatím nejlepší ...

evo828
tel.: ifoon
auto: mam

#23 Příspěvek od evo828 » 15 led 2013 21:35

chyba C1A02 sa zaznamena v pripade ze ECU "vidi" ten otocny prepinac viac ako 1 minutu v medzipolohe. Skus s tym otocnym prepinacom trochu zacvicit a pozoruj aj ci sa ti prepinaju mody. Mozno je to len nejaky nezmyslel - manzelka tam hodi kabelku a nevsimne si ze sa jej to preplo - posunulo..... :chuckle

horsie bude ak tam bude nejaky elektornicky skriatok - ak nepomoze precistenie a podobne - tak len vymena.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#24 Příspěvek od RudaK » 15 led 2013 21:38

evo828 píše:chyba C1A02 sa zaznamena v pripade ze ECU "vidi" ten otocny prepinac viac ako 1 minutu v medzipolohe. Skus s tym otocnym prepinacom trochu zacvicit a pozoruj aj ci sa ti prepinaju mody. Mozno je to len nejaky nezmyslel - manzelka tam hodi kabelku a nevsimne si ze sa jej to preplo - posunulo..... :chuckle
To bude nejspíš ono :yes prostě ty kabelku nemáš a proto se to stává jen manželce ... :)
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

gluteus

#25 Příspěvek od gluteus » 15 led 2013 21:58

RudaK píše:
evo828 píše:chyba C1A02 sa zaznamena v pripade ze ECU "vidi" ten otocny prepinac viac ako 1 minutu v medzipolohe. Skus s tym otocnym prepinacom trochu zacvicit a pozoruj aj ci sa ti prepinaju mody. Mozno je to len nejaky nezmyslel - manzelka tam hodi kabelku a nevsimne si ze sa jej to preplo - posunulo..... :chuckle
To bude nejspíš ono :yes prostě ty kabelku nemáš a proto se to stává jen manželce ... :)
mno nastláno tam mívá solidně :)

gluteus

#26 Příspěvek od gluteus » 15 led 2013 22:02

horsie bude ak tam bude nejaky elektornicky skriatok - ak nepomoze precistenie a podobne - tak len vymena.
přepínání chodí na 100 %, ale vše zkontroluju. Mimochodem právě Graeme dostal na účet penízky za llams a už se nemůžu dočkat, až mi to dojde :chuckle

petr_p
auto: D3 TDV6 HSE Manual

#27 Příspěvek od petr_p » 16 led 2013 06:40

gluteus píše:když zastavi s D a slapne na plyn, tak zustane volnobeh a po par vterinach to vyleti do otaček a
vystartuje jak střela. snad se taky dočkam :D
Podle toho co to dela manzelce ma tvuj terrain response zrejme jeste jednu polohu - " TAKE-OFF" :chuckle
D3 TDV6 HSE Manual

gluteus

#28 Příspěvek od gluteus » 17 led 2013 18:35

tak to vypada,ze zahada je rozlustena.mamine to udela vzdy pri prvnim rozjezdu od prepnuti kaktusovyho knofliku za jizdy.

Mahatma
tel.: jedině Xperia Z1c
auto: Disco 3

#29 Příspěvek od Mahatma » 17 led 2013 19:24

Mamina je asi offroaďák, já tím kolečkem otočím tak 5x do roka.

gluteus

#30 Příspěvek od gluteus » 17 led 2013 20:00

Mahatma píše:Mamina je asi offroaďák, já tím kolečkem otočím tak 5x do roka.
to vis je to lakavy.je to jak sporak :-D

Odpovědět