F1 Dotazy ohledně alarmu
Moderátor: Safraporte
F1 Dotazy ohledně alarmu
Ví někdo,jestli je zapnutý alarm když uzamknu auto klíčem bez použití dálkového ovládání a co immobilizer?Mám Fre 1 r 99.
Naposledy upravil(a) Safraporte dne 05 úno 2013 16:51, celkem upraveno 1 x.
Re: alarm
Dam tiez dotaz ohladne alarmu.Vymenil som baterku v dialkovom ovladaci,vsetko funguje,ako predtym az na to,ze ked otvorim dialkovym ovladacom,tak mi po otvoreni dveri niekolkokrat pipa nieco a blika kontrolka alarmu,a prestane za chvilku,a vsetko je v normale.Co to je? Napriklad u Jeepa kratkodobo zahuka hukacka alarmu,a signalizuje,ze bol pokus o vniknutie do auta a bol spusteny alarm.Ale tam to signalizuje medzi stlacenim tlacitka otvorenie a otvorenim dveri. Na Free az po otvoreni dveri a pipa to v kabine. Nicomu to nevadi,ale zaujima ma to.Pozna to niekto?
Este za druhe:
Pouzivam casto fintu,ze potrebujem vystupit nakratko z auta a nastupit,nechcem stale nahadzovat motor,tak ho necham pusteny,a zamknem klucom/nahradnym/ dvere, zapne sa aj alarm?Robim to aj u inych aut,ale zaujima ma,ci by reagoval alarm./samozrejme ak tam je/.
Este za druhe:
Pouzivam casto fintu,ze potrebujem vystupit nakratko z auta a nastupit,nechcem stale nahadzovat motor,tak ho necham pusteny,a zamknem klucom/nahradnym/ dvere, zapne sa aj alarm?Robim to aj u inych aut,ale zaujima ma,ci by reagoval alarm./samozrejme ak tam je/.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
ma 3,11 V,som ju aj meral,ta stara ma 3,05 V a fungovala normalne,akorat som si myslel,ze obcas,ked som otvaral tak,ze som mal ovladac v kapse,tak uz nie vzdy otvoril ,tak som myslel,ze je slaba baterka. Tak neviem.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
Mel jsem podobny problem cca po 2mesicich to prestalo samodandee píše:ma 3,11 V,som ju aj meral,ta stara ma 3,05 V a fungovala normalne,akorat som si myslel,ze obcas,ked som otvaral tak,ze som mal ovladac v kapse,tak uz nie vzdy otvoril ,tak som myslel,ze je slaba baterka. Tak neviem.

Ale prej by mela pomoc synchronizace tusim takto: mimo auto v blizkosti prijmace 5x zmacknout soucasne obe tlacitka. (prijmac je v "budce" za budikama)
Milan
Aj mne to uz prestalo. Ale mam aj druhy ovladac,a ani za boha ho neviem uschopnit.Pochybujem,ze by bol pokazeny. Takze obidve tlacitka 5 krat.To som este neskusal.Ten prvy ovladac fungoval po vymene baterky hned.Nemusel som nijak parovat.
- deyva
- auto: Free I 3D 2.0Di,2000
Jak píšou chlapi vejš. Podle manuálu když dochází baterka v ovladači, tak po odemčení a otevření se ozve signalizace alarmu ohledně toho, že je slabá baterka.
Co se týče správné výměny baterky:
- Rozlousknout ovladač
- Vytáhnout baterku
- Zmačknout obě tlačítka asi na 5 sekund (aby se vyšťavily i kondenzátory uvnitř)
- Vložit novou baterku
- U auta pětkrát po sobě stisknout obě tlačítka současně v rychlém sledu dokud se auto neodemkne
(Měnil jsem baterku před dvěma týdny
)
Co se týče zamknutí klíčkem - není to doporučováno, nicméně alarm se zapne, ale není zapnutý vnitřní pohybový senzor a není tzv. superlock - tzn. že auto jde odemknout zevnitř.
Pokud se zamkne ovladačem, alarm se aktivuje včetně vnitřního pohybového čidla a aktivuje se i tzv. superlock - tj. že i kdyby v autě byl někdo a chtěl odemknout zevnitř, nepůjde to. Pokud necháváte v autě někoho, nezamykat dálkou, ale klíčem.
(imobilizér se aktivuje už pouhým vytažením klíčku ze zapalování)
Edit: když tím klíčkem otočíme dvakrát jakože na uzamčení, tak se uzamkne auto celkově i s ochranou vnitřního prostoru a superlockem.
Co se týče správné výměny baterky:
- Rozlousknout ovladač
- Vytáhnout baterku
- Zmačknout obě tlačítka asi na 5 sekund (aby se vyšťavily i kondenzátory uvnitř)
- Vložit novou baterku
- U auta pětkrát po sobě stisknout obě tlačítka současně v rychlém sledu dokud se auto neodemkne
(Měnil jsem baterku před dvěma týdny

Co se týče zamknutí klíčkem - není to doporučováno, nicméně alarm se zapne, ale není zapnutý vnitřní pohybový senzor a není tzv. superlock - tzn. že auto jde odemknout zevnitř.
Pokud se zamkne ovladačem, alarm se aktivuje včetně vnitřního pohybového čidla a aktivuje se i tzv. superlock - tj. že i kdyby v autě byl někdo a chtěl odemknout zevnitř, nepůjde to. Pokud necháváte v autě někoho, nezamykat dálkou, ale klíčem.
(imobilizér se aktivuje už pouhým vytažením klíčku ze zapalování)
Edit: když tím klíčkem otočíme dvakrát jakože na uzamčení, tak se uzamkne auto celkově i s ochranou vnitřního prostoru a superlockem.
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotazy ohledně alarmu
Ahoj můžete mi prosím poradit zda se dá alarm vypnout. Vozím sebou psa a když si potřebuji odskočit do lékárny nebo do obchodu ,tak ji nechávám v autě ale stačí jak se pohne a spustí alarm. Tak bych potřeboval na ten moment alarm vypnout. 

- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Nejjednodušší by asi bylo odpojit klakson 

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- Allan
- Kontaktovat uživatele:

- Tim
Však já myslím, že i ten klakson by šel udělat na vypínač do kabiny
Akorát blinkry by pořád blikaly 

- Allan
- Kontaktovat uživatele:
Mám ZTP a zapnuté blinkry snad nebudou takový problém, díky já bych nato nejspíš přišel sám ale není nadto si nechat poradit.
- Tim
Snad se najde někdo, kdo Ti poradí jak alarm vyřadit úplně. Já to bohužel nevím... 

Staci odpojit prostorove cidlo a mas po problemu
- Allan
- Kontaktovat uživatele:
Kde je ta mrcha prostorová 

- bata
- tel.: 607 168 746
- auto: Freelander I + II
Myslim, ze u stropu někde u zrcátka.Allan píše:Kde je ta mrcha prostorová
Ta varianta co popisuje "deyva", když nechas nekoho uvnitř zamknout jen klíčem nefunguje?
Land Rover Freelander 1.8 / 99, Freelander 2 HSE i6 3.2 / 2007
- deyva
- auto: Free I 3D 2.0Di,2000
Na toto se dle návodu má zamknout klíčkem - neaktivuje se tzv. superlock (je vypnutý vnitřní pohybový čidlo).Allan píše:Ahoj můžete mi prosím poradit zda se dá alarm vypnout. Vozím sebou psa a když si potřebuji odskočit do lékárny nebo do obchodu ,tak ji nechávám v autě ale stačí jak se pohne a spustí alarm. Tak bych potřeboval na ten moment alarm vypnout.