TC, ABS
Moderátor: Safraporte
Re: TC, ABS
Zdravím. Potřeboval bych pánové poradit. TC se spouští kdy? Vždy když se protočí jakékoliv kolo?? Zůstal jsem při přejezdu vysoké nerovnosti stát na dvou kolech a nehnul jsem se z místa. Podle všeho, co znám by se to stát nemělo. TC by mělo toto řešit. Kontrolka TC blikne jenom občas ve hlubokém sněhu, i když cítím, že kola hrabou. Pokud se protáčí, tak by měl TC svítit skoro neustále.
Je možné, že jsou jenom zasraná čidla?? Popřípadě, kde je najdu? Díky moc za pomoc
Je možné, že jsou jenom zasraná čidla?? Popřípadě, kde je najdu? Díky moc za pomoc

Podla mna,ked je porucha na TC,tak by mala svietit kontrolka trvale po nahodeni motoru.Ale ked ti nesvieti trvale,ale len ked hrabe v snehu,malo by to byt v poriadku.
A nemal si niektore kolesa v lufte?
A nemal si niektore kolesa v lufte?
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
No právě, že měl. A to by přece měl řešit TC. Přibrzdit to kolo co se protáčí, nebo je v luftě a část síly přenést na zatížené. Teda aspoň to tak chápu.
Ale co já občas chápu, tak bývá většinou jinak
Ale co já občas chápu, tak bývá většinou jinak

Tiež by ma zaujímalo ako intenzívne má zaberať TractionControl. Vychádzal som z dvora do kopčeka a vyslovene som zastal náročky na čistom lade a skúsil sa pohnúť do kopca. Stál som na mieste a kolesa predné aj zadné sa pretáčali na jednej - ľavej strane (ženu som poprosil nech sa pozrie z jednej z druhej strany). Pričom kontrolka TC mi poslušne zasvietila. Ak by malo fungovať TC tak ako si myslím, tak malo auto striedavo pribrzdovať kolesá ktoré sa pretáčajú nie? Tak ako to je s TC vie niekto?
Funguje ti správně. Mě začne TC svítit až když se proti kopci řádně rozjedu. Pak TC svítí neustále a jedu.
Ale pokud se začnu hrabat a mám nízké otáčky, tak se nehnu. Pokud přidám na otáčkách, ale řádně, pak se TC rozsvítí a hrabou všechny. Ovšem to je pozdě, to jsem už zakopanej.
Ale pokud se začnu hrabat a mám nízké otáčky, tak se nehnu. Pokud přidám na otáčkách, ale řádně, pak se TC rozsvítí a hrabou všechny. Ovšem to je pozdě, to jsem už zakopanej.