Koupě LR Discovery 2.5 td5

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
ondrush
tel.: 776026642
auto: DiscoII TD5 2003

Re: Koupě LR Discovery 2.5 td5

#21 Příspěvek od ondrush » 14 úno 2013 15:17

keby som ti mohol k tomu veku povedat... ked to chces a ked na to mas, chod do toho. ja som kupoval disco ked som mal 23, nekupoval som ziadny drahy kus a dostal som prakticky presne to, co som od toho ocakaval. Teraz by som uz naspat nemenil - ak nieco male budem chcet, jedine ako dalsie auto, disko uz ostava u mna a nepredava sa
Martin Ondrušek, flákání všeho druhu
profesionální flákač a prokrastinátor

baloun.dave
tel.: 606236773

#22 Příspěvek od baloun.dave » 14 úno 2013 16:33

ondrush píše:keby som ti mohol k tomu veku povedat... ked to chces a ked na to mas, chod do toho. ja som kupoval disco ked som mal 23, nekupoval som ziadny drahy kus a dostal som prakticky presne to, co som od toho ocakaval. Teraz by som uz naspat nemenil - ak nieco male budem chcet, jedine ako dalsie auto, disko uz ostava u mna a nepredava sa
To jsem rád, když to tak čtu.., ale taky si pokládam neustálou otázku, zdali bych LR uživil když se můj plat pohybuje mezi 15-30 tisíci Kč měsíčně (podle práce) Jestli by to stačilo na to, aby auto bylo víceméně ve výborném stavu, moch šetřit na další nepříjemnosti kolem a zároveň s tím autem víkend co víkend vyrážet na cesty někam dál než jen do práce a zpět..
Za každej názor budu jedině rád

Alone
tel.: 602442217
auto: Discovery III

#23 Příspěvek od Alone » 14 úno 2013 20:06

Oktávku si kup na shánění ND na Diskošku a na běžné ježdění. Diskošku pro radost na věku nezáleží.

Závěrka je na blbnutí ve sněhu, v bahně a ve skalách je dobrá. Na silnici a na polňačkách ji nepotřebuješ.

V inzerátu se píše o uzávěrce zadního dif., to je divný.

Každý si chválí svoje.
4 kolky: Bývalky: LR DI, LR DII, Volvo XC70, Volvo XC90, Suzuki Ignis 4x4, Suzuki Wagon 4x4 a teď LR DIII
Motorky: Bývalky: Triumph Thunderbird 1600, MOTO GUZZI Californie, Gilera GP800, Piagio MPIII 500, Yamaha Tmax a teď BMW1200RT
mg.c3@seznam.cz

habakuk
auto: Discovery II

#24 Příspěvek od habakuk » 15 úno 2013 10:12

No co chceš slyšet jóó kup si ju je to pohoda a na věku nezáleží.
Udržovat takové auto není finančně náročné ceny dílů jsou posazeny do příjemné roviny, ale jakmile začneš jezdit těžší terén na což jsou Discovery stavěny tak začneš platit tam tlumič, tam křížek, tam to či ono a začneš upravovat a pak ty částky začnou lest k ceně celého auta.
Se spotřebu počítej kolem 10L/100km nevím kolik jezdíš denně do práce, ale na každodenní ježdění to není žádní hitparáda.
Auto kupuješ ty a ty se musíš rozhodnout. My jsme ty peníze už za ty auta dali, už se nemusíme rozmýšlet.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy

baloun.dave

#25 Příspěvek od baloun.dave » 19 úno 2013 17:56

Alone píše:"Tak jsem se byl na auto podívat i s kamarádem automechanikem a myslim že jsme se oba schodli na tom, že je auto v celkem slušném stavu za ty penízee a výbavu má takovou jakou doopravdy na internetu psali. Jedinou mouchu to mělo, že je spojkový ložisko v háji, ale co jsem se koukal tak stojí zhruba 3500Kč, což je do začátku pohodička. Tak uvidíme jak dál, zatím se stále rozhoduju :) Jinak děkuju za odpovědi a rady :)"

A co závěrku mezinápr. dif., má?
Až teď sem si všim, že ty si psal o mezinápravovej diferenciálce a já byl na tom, že si se ptal na zadní uzávěrku.. Takže se omlouvam za přepsání, zadní diferenciálku má, ale mezinápravovej bohužel nemá

baloun.dave

#26 Příspěvek od baloun.dave » 19 úno 2013 18:02

habakuk píše:No co chceš slyšet jóó kup si ju je to pohoda a na věku nezáleží.
Udržovat takové auto není finančně náročné ceny dílů jsou posazeny do příjemné roviny, ale jakmile začneš jezdit těžší terén na což jsou Discovery stavěny tak začneš platit tam tlumič, tam křížek, tam to či ono a začneš upravovat a pak ty částky začnou lest k ceně celého auta.
Se spotřebu počítej kolem 10L/100km nevím kolik jezdíš denně do práce, ale na každodenní ježdění to není žádní hitparáda.
Auto kupuješ ty a ty se musíš rozhodnout. My jsme ty peníze už za ty auta dali, už se nemusíme rozmýšlet.
Na spotřebu 10L jsem dá se říct zvyklej, moje auto teď žere 9, takže ten litr bych už nějak ošulil, jde mi spíš o ty opravy a ceny za opravy. Ale spíš o to, že tady v kraji není zrovna moc lidí, kteří by se vyloženě v offroadu vyznali a zvládli opravu pořádně..

ondrush
tel.: 776026642
auto: DiscoII TD5 2003

#27 Příspěvek od ondrush » 19 úno 2013 18:03

vyzeras z toho byt trochu mimo - zadny diferencial ma urcite, uzavierku medzinapravoveho asi nie, v tom pripade uzavierku zadneho velmi velmi velmi pochybujem, ze by mal - tieto veci si radsej najskor ujasni, kym kupis, nech neskor nie si sklamany
Martin Ondrušek, flákání všeho druhu
profesionální flákač a prokrastinátor

baloun.dave

#28 Příspěvek od baloun.dave » 19 úno 2013 19:02

ondrush píše:vyzeras z toho byt trochu mimo - zadny diferencial ma urcite, uzavierku medzinapravoveho asi nie, v tom pripade uzavierku zadneho velmi velmi velmi pochybujem, ze by mal - tieto veci si radsej najskor ujasni, kym kupis, nech neskor nie si sklamany
Napsal jsem to blbě..zadní uzávěrku diferenciálu měl, ale ne mezinápravovou diferenciálku..ale už je rozhodnuto za mě, už ho koupil někdo jiný, takže se musím porozhlídnout někde jinde..nemáte nějaké tipy na koupi LR disco. II ? třeba přes známého nebo tak podobně? Na netu je toho dost, ale kdybych měl všechny objet, tak nedělám nic jinýho :?

habakuk
auto: Discovery II

#29 Příspěvek od habakuk » 19 úno 2013 19:07

No já ti odpovím zadní uzávěrku 100% neměl protože bez mezinápravové uzávěrky totálně ztrácí zadní uzávěra smysl. Všechen kroutící moment ti uteče někde na přední nápravu.
Ona ta mezenápravová uzávěra je dost důležité prvek a bez ní bych auto nekupoval.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy

Odpovědět