Manuální převodovka rachtá při ubrání plynu ?
Moderátor: Miky_CZ
Manuální převodovka rachtá při ubrání plynu ?
Zdravím všechny. Nedávno jsem si všiml, že při ubrání plynu (brždění motorem) mi něco zatím zlehka rachtá, pouze za jízdy, zřejmě v převodovce. Po vyšlápnutí spojky to přestane, v tahu to taky nedělá. Převodovka řadí jak nová, přídavná taky v pohodě, uzávěrka vyřazuje. Co by to tak mohlo být? Mám to řešit, nebo mám zesílit rádio...
Dík za rady.

Re: Manuální převodovka rachtá při ubrání plynu ?
hádám ložisko spojky....jerguš píše:Zdravím všechny. Nedávno jsem si všiml, že při ubrání plynu (brždění motorem) mi něco zatím zlehka rachtá, pouze za jízdy, zřejmě v převodovce. Po vyšlápnutí spojky to přestane, v tahu to taky nedělá. Převodovka řadí jak nová, přídavná taky v pohodě, uzávěrka vyřazuje. Co by to tak mohlo být? Mám to řešit, nebo mám zesílit rádio...Dík za rady.
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
-
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
hádám ložisko spojky....[/quote]
souhlas
souhlas
To znamená neřešit, jestli tomu dobře rozumím.
Je zajímavý, že jsem si toho všiml při jízdě na pětku tak při cca 80 km/h, na čtyřku je to slabší a na ostatní rychlosti není slyšet zatím nic. Tak ať si rachtá... Dík za rady. 

-
naopak resit co nejrychleji az se ti definitivne vysere tak nadela skody za docela hodne penezjerguš píše:To znamená neřešit, jestli tomu dobře rozumím.Je zajímavý, že jsem si toho všiml při jízdě na pětku tak při cca 80 km/h, na čtyřku je to slabší a na ostatní rychlosti není slyšet zatím nic. Tak ať si rachtá... Dík za rady.
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Jestli to máš zvedlé, tak je to přední kardan, nebo výstup na přední kardan z rozvodovky.
K
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Ja bych taky (jako Karel) odhadoval nejake pohybovadlo, neco pres co jde vykon od motoru na kola (a naopak, pri brzdeni motorem). Nejake lozisko spojky vem cert.
No uvidíme, těžko se pozná, odkud to jde přesně. Kardany jsem nedávno mazal a jestli je na autě něco bez vůle, tak jsou to kardany, tak snad se tam nějaká neudělala... Ještě bych ten zvuk upřesnil, je to jako kdyby si škrtala nějaká rychlost velmi lehce o zuby, takový zvuk, jako bys měl převodovku (na něčem jiném) bez synchronizace a lehce opřel řadící páku za chodu motoru jako do rychlosti, jako bys chtěl zařadit bez spojky, ale opravdu lehce. Tak nějak mi ten zvuk připadá... Zajímavý je, že to dělá jen opravdu při brždění motorem a když vyšlápneš spojku je ticho, když vyřadíš a jedeš na volnoběh, tak je taky ticho. Budu zkoumat, brzo mám lhůtu výměny oleje v převodovce, tak uvidím, co se z ní vysype... A nebo se ten zvuk přenáší odjinud, třeba z kloubu, i když to bych neřekl, protože natočení kol na to taky nemá vliv...
Spojkové ložisko většinou řachtá i na volnoběh (při stojícím autě) po vyšlápnutí spojky ztichne jestli ti to dělá jen za jízdy hledal bych chybu jinde.
je to zase k.o.
No jasně, pak mi to došlo taky... Včera jsem si dal cvičně 300 km a nějak se to nezhoršuje, spíš zlepšuje s pořádným prohřátím stroje. Tak to asi začnu brát jako vlastnost.harvy píše:Spojkové ložisko většinou řachtá i na volnoběh (při stojícím autě) po vyšlápnutí spojky ztichne jestli ti to dělá jen za jízdy hledal bych chybu jinde.

- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
jerguš píše:... Budu zkoumat, brzo mám lhůtu výměny oleje v převodovce, tak uvidím ...
No ja kdyz koupil auto, tak z nej olej netekl, ano skutecne to bylo tim, ze v rozvodovce zadny nebyl, po naplneni se to dost ztisilo

- Kusto
- tel.: 602516325
- auto: D1 300 tdi

-
Ja mam prevodovku vytazenou dneska ju budem davat zpět,mnel jsem v hajzlu takovej ten medenobronzovej krouzek a pri tej prilezitosti mnenim lozisko uz lehce rachtalo,pritlacak taky zadnej zazral a lamelu ktere je sice v pohode ale kdyz je to uz rozebrany tak jistota je jistota
Olej v tom pochopitelně je (a normálně odkapává...Hanys_a_Kaca píše:jerguš píše:... Budu zkoumat, brzo mám lhůtu výměny oleje v převodovce, tak uvidím ...
No ja kdyz koupil auto, tak z nej olej netekl, ano skutecne to bylo tim, ze v rozvodovce zadny nebyl, po naplneni se to dost ztisilo

Tohle si myslím, že by mohla být příčina, ale zatím to řešit nebudu, jestli se to nebude nějak rychle zhoršovat. Přece jenom v dílně je zatim zima a ještě pořád brzo zhasínaj...omar píše:Ja mam prevodovku vytazenou dneska ju budem davat zpět,mnel jsem v hajzlu takovej ten medenobronzovej krouzek a pri tej prilezitosti mnenim lozisko uz lehce rachtalo,pritlacak taky zadnej zazral a lamelu ktere je sice v pohode ale kdyz je to uz rozebrany tak jistota je jistota

Zatím dík, kdyžtak se ozvu...Kusto píše:prevodovku jsem mel rozesranou na podzim tak mam ty zvuky jeste v pameti a jestli jses v Bechyni tak ja tam sem skoro kazdy den tak mohu poslouzit uchem.

- fidzi
- tel.: Xiaomi Mi2S
- auto: Discovery I 300Tdi
Ty si z Bechyně? Tam vídám dvě Diska I, někdy se stav, jsem každej den, celej den v CServisu. 

Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
- Kusto
kde je CServisfidzi píše:Ty si z Bechyně? Tam vídám dvě Diska I, někdy se stav, jsem každej den, celej den v CServisu.

- fidzi
- tel.: Xiaomi Mi2S
- auto: Discovery I 300Tdi
Na náměstí, vedle Protivínky. Kdybych tam nebyl, jsem na montáži 

Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.
- Kusto
tak posli tel do sz ja zajdufidzi píše:Na náměstí, vedle Protivínky. Kdybych tam nebyl, jsem na montáži